"Je zdravou a chutnou plodinou. Oranžovú farbu má od slnka, ktoré na ňu svieti celé leto a dáva jej veľa tepla, priateľstva a radosti. Má liečivé účinky na slezinu, slinivku brušnú a žalúdok. Obsahuje väčšie množstvo zinku, karoténu, z ktorého si naše telo vytvára vitamín A, bielkoviny, vápnik, železo a vitamín C. Pre svoj obsah sacharidov je vhodný pre diabetikov. Hokkaido má ľahkú úpravu – stačí dobre umyť a nečistoty odkrojiť. NEŠÚPE SA!" ( text prevzatý zo stránky
http://www.planetafood.sk ... nerobím reklamu )
Podľa Gennadija Malachova sa neodporúča kombinovať s ničím, jesť sa má samostatne, varená ( jedol som ju aj surovú - nepríjemne sa je a nechutí dobre ). Varená chutí "mňam", najmä s roztopeným maslom.
Mám otázku : kedže dyňové ( tekvicové ) semiačka sú produktom dyne, tak... by sa mali dať jesť s dyňou bez toho, aby to nejak vadilo, však ? Hneď by to bolo sýtejšie jedlo...a mastnejšie. Napríklad by sme semiačka pomleli a vmiešali do kaše z dajme tomu 12 minút varenej Dyne Hokkaido ( pred varením narezať na menšie kúsky, po varení popučiť ) a dobre by sme to požuli ( tú kašu - je fakt chutná... ).
Mimochodom, je fajn aj s Nori vločkami. Dobrý nápad je tam dodať aj himalájsku soľ. Dobrú chuť ( sezóna bude pokiaľ viem až na konci leta či začiatkom jesene, takže sorry za spravenie chúťok...
)
_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012)
dieta