Tak já jsem byla 10 měsíců na nízkosacharidové dietě a ekzém se jen zhoršoval a zhoršoval. Teď jím, co jsem popisovala dříve a je pravda, že se zhoršuje stále, ale vyprazdňování mám mnohem lepší, pravidelnější. Zítra si jdu nechat udělat vyšetření krve na jednotlivé prvky, tak doufám budu o něco moudřejší.
Je mi 18, s ekzémem jsem se narodila, potom na nějakou dobu zmizel, v pubertě (cca od 14 let) se objevil znovu, to jsem ho úspěšně zakortikoidovala, poté jsem v 15 úplně změnila stravu, ekzém mi na rok zmizel (nejedla jsem žádné ovoce, chleba s kvasnicemi a mléčné výrobky, minimum masa, ale jinak všechno možné vařené, nevařené, hlavně když tam nebyl cukr). Potom jsem byla asi 6 měsíců vitarián a ekzém pořád nikde, ovšem vyprazdňování dost bída (celou dobu bojuju s kandidózou). Teď je to půl roku, co jím jak jsem psala (tedy zařadila jsem ovoce a luštěniny, bezlepkové obiloviny) a vyprazdňování téměř vzorové, ale ekzém se zhoršuje a zhoršuje na krku, ovšem na rukách a na obličeji (tam je pouze velice vysušená kůže) je skoro pryč. A poslední měsíc striktně nejím živočišné výrobky, ale hlavně mléčné (ani můj milovaný kefír). Subjektivně už kandidózu nepociťuji (myslím si, že mám kvasinky sice stále přemnožené, ale rozhodně v menší míře než předtím, plivací test mi vychází pozitivně i negativně, jak kdy).
Budu hledat dále, chystám se na očistu krevní lymfy, jen co bude trochu tepleji, teď to na teplo tedy vůůbec nevypadá