Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 14, 2024 7:16 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ostropestrec mariansky
PříspěvekNapsal: pát úno 08, 2013 10:14 am 

jiddu píše:
mozem potvrdit z vlastnej praxe...mam problemy s prostatou, ale chcel som si spravit aj kuru na regeneraciu pecene...tak som si kupil ostropestrec mariansky a zacal som ho uzivat...stav sa mi zacal rapidne zhorsoval (hlavne libido) a nevedel som od coho...az som narazil na podobny clanok, kde sa pre zmenu pisalo, ze ostropestrec je vydatnym zdrojom fytoestrogenov a ze by ho nemali uzivat ludia s roznymi hormonalnymi poruchami (teda napriklad muzi ak chcu byt funkcny \":-)\". a podobne pocity som mal aj s lanovym semiackom, kde tiez som sa docital, ze jeho latka lignany patri medzi fytoestrogreny a je v nom hojne zastupena...

Ja nemám alergické reakcie, a vedľajšie účinky som si zatiaľ nevšimol.... Užívam už štvrtú kúru (čiže 4. krát po 3 týždne, vždy so 7-10 dňovou pauzou).... ALE.... Dám si pauzu...a myslím, že kľudne aj rok.... \":wink:\" ... Ved predsa funkčnosť mojej pečene nezávisí od Ostropestreca, ale od stravy a očísť "nahrubo" \":)\" ... Ostropestrec ju len pomohol lepšie detoxikovať..........
Ostropestrec zaradím odteraz 2 krát ročne... Alebo....raz ? ... To sa ešte rozhodnem.

PříspěvekNapsal: sob bře 30, 2013 4:55 pm 

Jarda, neviete nahodou, kolko odhadom trva vyluhovanie ucinnych latok do oleja, ked sa spravi kasicka z ostropestreca? A ci sa to urychly, ked som to chvilu necha v teple, nez hned vlozi do ladnicky.

PříspěvekNapsal: ned bře 31, 2013 7:37 am 

Tady je jeden hlas "pro" ostropestřec :
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1919 ... i-rakovine
O vedlejších účincích Milk Thistle, uvedených v některých předchozích příspěvcích (např.zmínka o článku z Regenerace, příspěvek člena Jiddu) zde není ani slovo. Já sám jsem za loňský rok sjel cca 8-10 kilo OO-KH (nevím to přesně, protože uzobávala i manželka a něco jsem dal psovi, přičemž jeho zájem byl obdobný jako při nabídce kvalitního masa).
Zmiňované vedlejší účinky, např. ztrátu libida rozhodně nepozoruji \":D\"

PříspěvekNapsal: úte dub 09, 2013 12:47 pm 
Administrátor
Administrátor

Xion píše:
Jarda, neviete nahodou, kolko odhadom trva vyluhovanie ucinnych latok do oleja, ked sa spravi kasicka z ostropestreca? A ci sa to urychly, ked som to chvilu necha v teple, nez hned vlozi do ladnicky.

Tak pokud je kašička pod olejem, nebude zřejmě ani ta vyšší teplota tolik vadit, ale zase dlouho bych ji neohříval. Dle mého názoru ani nejde o nějaké extra dlouhé luhování, spíše o fakt, že účinná látka je rozpustná v tuku, nebo alkoholu a ne ve vodě. Patrně by tedy stačilo i rozkousání semínek třeba s máslem a teoretiky by se měl léčebný efekt také dostavit.

Předmět příspěvku: Ostropestřec
PříspěvekNapsal: ned dub 14, 2013 4:46 pm 

Dobrý den, pokud budu užívat semínka ostropestřce na

Předmět příspěvku: Re: Ostropestřec
PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2013 11:17 am 
Administrátor
Administrátor

[quote="lucie5":2ppwek8n]Dobrý den, pokud budu užívat semínka ostropestřce na

PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2013 5:04 pm 

Jardo, když rozemelu v kávomlýnku Bosh ostropeřscová semínka, jakou dávku si denně vzít na podporu a zlepšení jater? Lžičku a zapít vodou, nebo kolik? Případně jak dávku rozemletých semínek vylepšit? Přidat něco? Nějakou bylinu či olej? díky

Vodní filtr eSpring

pro členy tohoto fóra sleva :)

PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2013 6:15 pm 

[quote="Elkimek":3e75bvu5]jakou dávku si denně vzít na podporu a zlepšení jater? Případně jak dávku rozemletých semínek vylepšit? Přidat něco? Nějakou bylinu či olej? díky[/quote:3e75bvu5]
Pokud řešíš jen prevenci, tak stačí 2x denně vrchovatá čajová lžička před/při jídle (večer ne), když vezmeš místo čajové polévkovou lžíci, je to lepší a

PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2013 8:29 pm 

Luban píše:
Jarda píše:
Musí být deklarovaná jako potravina, ne jako osivo, to bývá upravené chemicky a jeho požití může vyvolat značné potíže. Nicméně naprostá většina produktů v racionálních výživách, nebo potřebách pro zvířata pochopitelně v pořádku je.

můžu baštit tyhle semínka ostropestřece? http://www.centrumkrmiv.cz/product/ostr ... 3-kg-1003/
Pobavila mě ta část pojednávající o použití semen, kde se uvádí , že je vhodné i krátce povařit a vytvořit odvar, který lze podávat silně zeslabeným jedincům, kteří odmítají žrát.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 09, 2013 7:13 pm 

Luban píše:
Pobavila mě ta část pojednávající o použití semen, kde se uvádí , že je vhodné i krátce povařit a vytvořit odvar, který lze podávat silně zeslabeným jedincům, kteří odmítají žrát.

\":lol:\" Přesně z těchto stránek to budu taky kupovat. Je mi docela jedno, že je to pro zvířata, určitě to není chemicky ošetřený a je toho hodně za výbornou cenu. A klíďo si je přeberu. Já koupila malinkatý sáčíček za 14Kč a měla jsem ho na 2 lžíce. A ještě to byly semínka na setí. A až mi Jarda odpověděl, že tyto nejsou vhodný kvůli chem. ošetření, přestala jsem je užívat. Z těch stráněk chci taky koupit kustovnici, je výborná a taky levná.

PříspěvekNapsal: pát kvě 10, 2013 3:45 pm 
Administrátor
Administrátor

Elkimek píše:
Jardo, když rozemelu v kávomlýnku Bosh ostropeřscová semínka, jakou dávku si denně vzít na podporu a zlepšení jater? Lžičku a zapít vodou, nebo kolik? Případně jak dávku rozemletých semínek vylepšit? Přidat něco? Nějakou bylinu či olej? díky

http://www.zdravi-az.cz/doc/R07_64-65_J ... sticku.pdf

PříspěvekNapsal: pát kvě 10, 2013 3:47 pm 
Administrátor
Administrátor

Luban píše:
můžu baštit tyhle semínka ostropestřece? http://www.centrumkrmiv.cz/product/ostr ... 3-kg-1003/

Pokud po tom nezdechne kůň, je dost pravděpodobné, že to přežijete taky a co se týká povaření, kůň přeci jen funguje trochu jinak než člověk.

PříspěvekNapsal: sob kvě 11, 2013 3:49 pm 

Jarda píše:
Pokud po tom nezdechne kůň, je dost pravděpodobné, že to přežijete taky a co se týká povaření, kůň přeci jen funguje trochu jinak než člověk.

díky za odpověď, nakonec jsem koupil semeno ostropestřce zde http://www.prodejnabylin.cz/ostropestre ... strec-cely, cena stejná jak na stránkách výše. K tomu rovnou ostropestřecový olej, konopný loupaný semínka, konopný olej a psyllium. Dodávka proběhla promptně, trvanlivost do roku 2014.

PříspěvekNapsal: sob kvě 11, 2013 6:14 pm 

Tak to je super. Už mám stránku uloženou. A mají daleko levnější poštovný. Bezva tip! A já ještě objednala Chia semínka.

PříspěvekNapsal: sob kvě 11, 2013 8:23 pm 

lucie5 píše:
Tak to je super. Už mám stránku uloženou. A mají daleko levnější poštovný. Bezva tip! A já ještě objednala Chia semínka.

Mně posledně přišly chia semínka ve špatné kvalitě. Byly plné smetí.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]