Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 11:47 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned bře 31, 2013 12:14 am 

Jarda píše:
Pokud konáte jednodenní půsty pravidelně každý týden a vždy ve stejný den, tak jde o poměrně účinný způsob regenerace organizmu. A vlastně každý rok absolvujete 56 denní hladovku, což by opravdu každý nezvládl.

Tak jsem dal poprve 3-denni pust (velikonocni streda, Zeleny ctvrtek, Veliky patek) a byl jsem prekvapeny, ze nejvetsi pohoda (zadny pocit hladu) byl ten 3.den \":-)\" Ale asi jsem na Bilou sobotu nemel jist snidani POLINAL ? Rano jsem vypil zeleninovu neredenou stavu (mrkev, cervena repa, celer, rajce) a potom tu snidani POLINAL. Citim se moc fajn, ale to asi neni ta spravna "navratovka" ? Nekde jsem cetl, ze po jednodennim a 3-dennim pustu to neni az tak nutne dodrzovat. Co vy na to, prosim ?

PříspěvekNapsal: ned bře 31, 2013 5:05 pm 

Zdravim vsetkych citatelov. Pekny clanok.
Trosku pripojim aj ja nieco.
3x som robil hladovku 7dnovu (Neera kuru), 1x 20ku, 1x 22ku
Odporucam si precitat o hladovkach od Malachova. Je to super kniha, zozbieral postrehy z roznych zdrojov.
Navrat po hladovke je velmi dolezity, telo sa stale detoxikuje, niektore zdravotne problemy sa este pocas tohto obdobia precistuju.
K tej destilke: osobne som svoju 20ku pil vodu s osmozy. Pri kazdej hladovke kde sa pije len cista voda a trva nad 3-4 dni sa traviaci trak zastavi a organizmus prechadza na vnutorne travenie ako ked sme boli embria. A skor by som povedal ze sa prechadza na pranicke vyzivovanie. Sam som bol svedkom, ked som siel na prechadzku do prirody, do lesa tak som dostal nesmiernu energiu. To ze sa travia tuky je len akysi druhorady efekt kedy organizmus potrebuje dostat v nom ulozene toxiny prec. Mam par znamych co robia hladovky pravidelne a to 40ky a su chudy, nemaju ziadne tuky. Velakrat mi niekto povedal ,, ja nemozem robit hladovku lebo nemam ziadne tuky,, to nieje pravda.
Dalsi 22ku som pil osmozu ktora nieje nasledne mineralizovana, po 13 dnoch som ju musel prestat pit, bolo mi z nej spatne, tak som presiel na osmoticku vodu ktora je domineralizovana. Tak ci onak, nemyslim si, zeby sa spustilo travenie hociakym druhom cistej vody. Co som kde tade cital, nemala by sa pit silne prirodne mineralizovana a bublinkova voda.
K tazsim chorobam.
Mam kamarata co mu diagnostikovali cukrovku a predpisali mu pichanie inzulinu. Odmietol. Jeho pripad odmietnutia vraj isiel pred Primatora Presova (nechapem co stym ma primator, ale to vl. Nieje podstatne), urobil si jednu 10ku a jednu 12ku s urinom a ku podivu je cukrovka prec.
Bol to urcite velmi velky risk ale podarilo sa mu to.
Malachov v knihe pise ze hladovka sa da vytrenovat a prave tazke choroby sa musia postupnym zvysovanim dni hladovenia nasledna prestavka a znovu hladovka.
Som presvedceny tak ako sa to vo viacerych knihach pise, hladovkou sa daju vyliecit aj najtazsie choroby, coby, vlastne vsetky choroby.
Svoju prvu 20dnovu hladovku som popisal na stranke http://www.neera.sk od pepe. Odstranil som si dlhorocne zdravotne problemy.
Po 2 mesiacoch na to som robil 22 dnovu ktoru som nikde nepisal, bola tazsia a zasiel som dalej co sa tyka detoxikacie. Zmenil sa mi styl stravovania, zacal som vela sportovat.
Ak sa Vam po hladovke zmenia k lepsiemu hociake zivotne navyky a udrzite si ich par mesiacov ,,hladovka bola uspesna,,. Clovek si precisti organizmus a zacne mat chut na zdravsi styl zivota, ovela silnejsie pocuje ten vnutorny hlas co ano a co nie.

Su tu otazky ohlado klystirov.
Osobne som robil na kazdy 3 den, niekedy na 2 den v zavislosti od silnej acidozy cize sily detoxikacie a nasledne hromadenie odpadov v hrubom creve. Myslim ze je to hodne aj individualne.
Alebo ked sa zrazu zo dna na den zhorsuje stav organizmu, ako bolesti, strata energie, to som uz vedel ze je na case preplach. Pri druhej hladovke mi niekto poradil odbornu crevnu sprchu, velmi to odporucam (je to sice aj dost nakladne na financie), pohodlnost a kvalita precistenia je omnoho lepsia. Ked si vlastnym klystirom neskuseny clovek preplachne len koniec creva. Podla mna efektivnost je 10/100. Niekolko nasobne viac necistot, hlienov a zalepencov na creve sa crevnou sprchou vyplavy. Ved si to sami porovnajte a uznate co som popisal. Totiz velmi zalezi na kvalite klystira, aby organizmus mal volne ruky v ocistovani organizmu.

Za inspiraciu k hladovke dakujem svojmu kamaratovi Marekovi z Fintic \":-)\". Zmenilo ma to poriadne k lepsiemu zivotu.

PříspěvekNapsal: ned bře 31, 2013 9:48 pm 

Kolik destilované vody je za den optimální pít při půstu?
Při váze okolo 70kg.

když mne občas chytají křeče do lýtka z nedostatku hořčíku - mohu během půstu dát do destilky hořčík? Nenaruší se tím proces půstu? (míněno po třech dnech půstu, chlorid hořečnatý nejspíš asi první 3 dny tolik by vadit nemusel...)

Naposledy upravil muflon dne stř dub 03, 2013 6:46 am, celkově upraveno 3

PříspěvekNapsal: ned bře 31, 2013 10:41 pm 

muflon píše:
Při váze okolo 70kg.

když mne občas chytají křeče do lýtka z nedostatku hořčíku - mohu během půstu dát do destilky hořčík? Nenaruší se tím proces půstu? (míněno po třech dnech půstu, chlorid hořečnatý nejspíš asi první 3 dny tolik by vadit nemusel...)

Jaký je vhodný postup kombinace půstu a urinových klystýrů během půstu, lze klystýry dělat během celého půstu?

Muj nazor.

Vodu bych pil podle potreby, spis vic. Moc vody problem neni, ale kdyz tmavne moc, tedy malo vody, tak to by problem byl.

Klystyry urcite lze behem celeho pustu delat, viz muj prispevek o par vys. Cilem pustu je vycistit telo, problem je, ze kdyz nejis, tak to svinstvo neodchazi a muze se znovu vstrebat. Urcite je pust uzitecny i tak, myslim ze Bragg, Pavel Macha a dalsi klystyry nedelali. Ale posledni dobou co ctu, tak se doporucuji. A v kazdem pripade s nimi neni zadny problem, viz zkusenosti meho znameho ktery pusty a klystyry uz radu let leci a sam je dela. Rikal, ze tak tretinu roku drzi pust. Vypada o 20 let mladsi a je v perfektnim stavu.

Horcik bych do piti nedaval. Asi bys opravdu porusil endogenni vyzivu. Ja bych ho dal do klystyru, at uz epsomku nebo chlorid. Davkovani asi jako bys to pil a asi lze i vic. pri ociste podle Lysebeth Omladnete s jogou jsem daval klystyry se lzici epsomky, Lysebeth doporucuje min, ale nemel jsem zrovna knihu, nekomu jsem ji pujcil. A ocista dokonale splnila co jsem s ni chtel resit. Tedy doporucoval bych jen jednu lzicku, ale zvladnes i vic.

PříspěvekNapsal: ned bře 31, 2013 10:48 pm 

muflon píše:
Při váze okolo 70kg.

Já mám 69kg a piju 3-4 l/den. První den se ještě musím nutit do těch tří, ale další dny už to jde líp ve smyslu hlad je převlečená žízeň. Navíc destilka mi jede líp než kohoutková, je "lehčí" a jemnější. Přes pět litrů bych ale nešel, to už je pocit, jako bych dělal z ledvin hadr.
Hořčík bych do toho nepletl, když nic, tak nula. Předávkuj se týden předtím, navíc tě to solidně protáhne \":D\"
Klystýry denně (večer), aspoň první týden. Převařená voda 28-32 stupňů (lehce snížená teplota povzbudí kontrakce střeva), první tři dny s citronem. Urina je lepší, ale úplně stačí neodpařená.

PříspěvekNapsal: ned bře 31, 2013 11:22 pm 

Díky za odpovědi.

Pročítám si přípravu na období po půstu....: V období po půstu Malachov nedoporučuje dělat ani klystýry ani jaterní očisty..., ani běhání...
Zato doporučuje po půstu horké koupele, potírání těla oliv.olejem a jídla hlavně zpočátku velmi důkladně žvýkat až se z ní vytvoří tekutina.

Mám za sebou 3 dny lymfatické očisty dle Walkera spolu s klystýry s citronema solí (http://www.zdravi-az.cz/doc/R02_60-61_O ... o_zime.pdf ).... a myslel sem že pak začnu normálně jíst, ale tělo si řeklo o půst a tak pokračuju půstem...
Chtěl bych aspoň 3dny půstu aby se restartovalo trávení...

Mrzí mne to ochlazení počasí, to pro delší hladovky neni ideální, takže asi ty 3 dny budou stačit, uvidíme... \":-)\"

PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 12:12 am 

Diky za rady,
jeste by me zajimalo, jestli v dobe pustu muzu popijet zivou vodu na stridacku s destilkou.
pH zive vody cca 10.8

PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 12:54 am 

PepinoCZ píše:
Diky za rady,
jeste by me zajimalo, jestli v dobe pustu muzu popijet zivou vodu na stridacku s destilkou.
pH zive vody cca 10.8

Urcite by se nic nestalo, predevsim u kratkych pustu. Ale ja osobne bych se drzel klasiky a pri nejmensim dokud bych si poradne nevyzkousel samotny pust s destilkou tak jak ho doporucuji lidi co ho drzeli stovky dni. Navic pokud dodrzis standardni navod treba z pust.cz, mas jakousi dost vysokou garanci ze to zvladnes stejne jako spousta ostatnich, ze to bude mit roznez pozitivni ucinek a ze si tim nemuzes ublizit. Pokud zacnes experimentovat, muze to mit necekany negativni dusledky a navic tim nic neziskas. Jestli ti jde o to, ze nemas rozumny zdroj destilky, tak bych dal normalni co nejcistsi vodu. Kdysi nekdo doporucoval kojenecke vody, Idu a pod., ktere nemaji moc mineralu.

PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 1:18 pm 

pv33 píše:
Urcite by se nic nestalo, predevsim u kratkych pustu. Ale ja osobne bych se drzel klasiky a pri nejmensim dokud bych si poradne nevyzkousel samotny pust s destilkou tak jak ho doporucuji lidi co ho drzeli stovky dni. Navic pokud dodrzis standardni navod treba z pust.cz, mas jakousi dost vysokou garanci ze to zvladnes stejne jako spousta ostatnich, ze to bude mit roznez pozitivni ucinek a ze si tim nemuzes ublizit. Pokud zacnes experimentovat, muze to mit necekany negativni dusledky a navic tim nic neziskas. Jestli ti jde o to, ze nemas rozumny zdroj destilky, tak bych dal normalni co nejcistsi vodu. Kdysi nekdo doporucoval kojenecke vody, Idu a pod., ktere nemaji moc mineralu.

Pokud při půstu člověk nemá energii, tak byl překyselený - jak je tedy dobré řešit nízké pH během půstu...?.

...asi nejlepší budou zásadíté koupele ve vaně ...ale někdy nutno doplnit ještě něčím...
(pan Jarda píše na podobný dotaz někoho jiného: Vhodná je základní koupel epsomská sůl, himalájská sůl a jedlá soda, od každého 30 ml, což máte necelé 1 dcl soli, to rozpustíte ve vaně horké vody, co snesete a máčíte se minimálně 30 minut, ale čím déle tím lépe. Jinak vodu s citrónem nepijete po celou dobu, ale pouze pokud jste překyselený, tedy většinou první tři dny, případně podle náměru pH moče. Dost to ovlivní i provádění klystýru, což také odvede obrovské množství kyselých odpadů.).

Koupele se solemi využuju rovnou k proplachu nosu než vodu vypustim, a k účinnějšímu srovnání pH pomocí masáže a vytlačením škodlivin mořskou houbou ( LUFA: http://www.homespa.cz/mojedomacilazne/e ... ufa/42/row ), taj jako to dělají v hodně drahých postupech z Rakouska, s velmi drahými solemi a doplňky..... Postupuje se vždy od končetin směrem k srdci, začíná se nohama. Do koupele sem si přidal pro relax éterický olej meduňky a levandule. I během koupele pít...Při půstu je člověk "rozhozen", tak na konci koupele doporučuju vstávat pomalu, nejprv zůstat chvíli na bobku, než se vstyčíte aby nebyla závrať, a něčeho se přidržet...

Co detoxikační vanička - je vhodná (ob 3 dny) během půstu, nebo raději jen před a po půstu...?
- pokud možno i při půstu, tak se nutno obejít bez pokynu v návodu, že po použití detox.vaničky potřeba doplnit vitamíny a mastné kyseliny...leda klystýry či přes kůži...

Je vhodné navíc ke koupelím podpořit odkyselování přidáváním citronu nebo živé vody či sody do urinových klystýrů ??

PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 7:18 pm 

Všechny procedury, uvedené v předchozím příspěvku, jsou v průběhu půstu samozřejmě určitým způsobem přínosné, ale asi bych se je nesnažil do těch pár dnů koncentrovat v takové četnosti... Jestli se bojíš nudy, soustřeď se spíš na vyladění psychiky, ta ti může významně zahýbat s pH směrem nahoru.
Já bych to viděl asi takhle :
- destilka v předepsaném množství (co půl hoďky dvě deci, pít pomalu s afirmací např. na pití vody v oáze po dlouhé tůře)
- aspoň dvě pomalé (0,5-1h) procházky za den, nejlépe v lese,vědomé jógové dýchání (zvedá pH) - jestli máš strach ze zimy a oslabení ledvin, nabal se jako pumpa. Doma můžeš ještě dle potřeby dát 15min. Frolův trenažér, resp. Dědkův sifon. Je to očista plic jako bejk.
- večer klystýr 1,5 l, jestli odchází větší množství tuhé frakce, tak ještě jeden
- dle možností ráno a večer meditace na zvolené téma (proplachování organismu vodou až na buněčnou úroveň, pomalé, nenásilné rozpouštění nashromážděných zátěží a jejich odchod...)
Tohle stačí nad hlavu, pokud by ses fakt nudil, střihni si k tomu ještě nějakou z těch tvých procedur, ale už sám půst je mnohem silnější očista než ty doplňkové, srovnávej spíš fakt raději tu psychiku, klid v duši je nad jakékoli prostocviky.
Jediná důležitá věc je sledování barvy moči, ale u třídenního se ti prakticky nemůže stát že by radikálně ztmavla.
A nakonec : každý začínající půstař by si měl uvědomit, že kromě tělního bordelu čistí i (a asi by se dalo říct především) duši. A hodit se tudíž do klidu...
Platí tady bezezbytku : MIND OVER MATTER.

PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 8:00 pm 

muflon píše:
Pokud při půstu člověk nemá energii, tak byl překyselený - jak je tedy dobré řešit nízké pH během půstu...?.

...asi nejlepší budou zásadíté koupele ve vaně ...ale někdy nutno doplnit ještě něčím...
(pan Jarda píše na podobný dotaz někoho jiného: Vhodná je základní koupel epsomská sůl, himalájská sůl a jedlá soda, od každého 30 ml, což máte necelé 1 dcl soli, to rozpustíte ve vaně horké vody, co snesete a máčíte se minimálně 30 minut, ale čím déle tím lépe. Jinak vodu s citrónem nepijete po celou dobu, ale pouze pokud jste překyselený, tedy většinou první tři dny, případně podle náměru pH moče. Dost to ovlivní i provádění klystýru, což také odvede obrovské množství kyselých odpadů.).

Koupele se solemi využuju rovnou k proplachu nosu než vodu vypustim, a k účinnějšímu srovnání pH pomocí masáže a vytlačením škodlivin mořskou houbou ( LUFA: http://www.homespa.cz/mojedomacilazne/e ... ufa/42/row ), taj jako to dělají v hodně drahých postupech z Rakouska, s velmi drahými solemi a doplňky..... Postupuje se vždy od končetin směrem k srdci, začíná se nohama. Do koupele sem si přidal pro relax éterický olej meduňky a levandule. I během koupele pít...Při půstu je člověk "rozhozen", tak na konci koupele doporučuju vstávat pomalu, nejprv zůstat chvíli na bobku, než se vstyčíte aby nebyla závrať, a něčeho se přidržet...

Co detoxikační vanička - je vhodná (ob 3 dny) během půstu, nebo raději jen před a po půstu...?
- pokud možno i při půstu, tak se nutno obejít bez pokynu v návodu, že po použití detox.vaničky potřeba doplnit vitamíny a mastné kyseliny...leda klystýry či přes kůži...

Je vhodné navíc ke koupelím podpořit odkyselování přidáváním citronu nebo živé vody či sody do urinových klystýrů ??
catcher píše:
Všechny procedury, uvedené v předchozím příspěvku, jsou v průběhu půstu samozřejmě určitým způsobem přínosné, ale asi bych se je nesnažil do těch pár dnů koncentrovat v takové četnosti... Jestli se bojíš nudy, soustřeď se spíš na vyladění psychiky, ta ti může významně zahýbat s pH směrem nahoru.
Já bych to viděl asi takhle :
- destilka v předepsaném množství (co půl hoďky dvě deci, pít pomalu s afirmací např. na pití vody v oáze po dlouhé tůře)
- aspoň dvě pomalé (0,5-1h) procházky za den, nejlépe v lese,vědomé jógové dýchání (zvedá pH) - jestli máš strach ze zimy a oslabení ledvin, nabal se jako pumpa. Doma můžeš ještě dle potřeby dát 15min. Frolův trenažér, resp. Dědkův sifon. Je to očista plic jako bejk.
- večer klystýr 1,5 l, jestli odchází větší množství tuhé frakce, tak ještě jeden
- dle možností ráno a večer meditace na zvolené téma (proplachování organismu vodou až na buněčnou úroveň, pomalé, nenásilné rozpouštění nashromážděných zátěží a jejich odchod...)
Tohle stačí nad hlavu, pokud by ses fakt nudil, střihni si k tomu ještě nějakou z těch tvých procedur, ale už sám půst je mnohem silnější očista než ty doplňkové, srovnávej spíš fakt raději tu psychiku, klid v duši je nad jakékoli prostocviky.
Jediná důležitá věc je sledování barvy moči, ale u třídenního se ti prakticky nemůže stát že by radikálně ztmavla.
A nakonec : každý začínající půstař by si měl uvědomit, že kromě tělního bordelu čistí i (a asi by se dalo říct především) duši. A hodit se tudíž do klidu...
Platí tady bezezbytku : MIND OVER MATTER.

jojo, psychika dělá divy...,

Naposledy upravil muflon dne pon dub 01, 2013 8:26 pm, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 8:18 pm 

muflon píše:
jojo, psychika dělá divy...

To je sice bez diskuze, ale i ten kdo to vzal za své, má dosti časté problémy s udržením koncentrace na tento fakt - zejména co se týče zlozvyků, kterých se chceš zbavit, plně si je uvědomuješ a hlídáš se... jenže tělo je pěkná svině, podvratný program čeká na slabou chvilku a hned zahájí diverzi a než si uvědomíš, že je to špatně, už je to většinou na půl cesty. Třeba já-po úspěšném boji s bílým jedem č.1-cukrem teď bojuju zákopovou válku se slaným - zrovna včera jsem sežral balíček chipsů a styděl jsem se až pak... blbě mi sice nebylo ale každá popelnice se jednou zaplní až po vrch.

PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 8:28 pm 

catcher píše:
To je sice bez diskuze, ale i ten kdo to vzal za své, má dosti časté problémy s udržením koncentrace na tento fakt - zejména co se týče zlozvyků, kterých se chceš zbavit, plně si je uvědomuješ a hlídáš se... jenže tělo je pěkná svině, podvratný program čeká na slabou chvilku a hned zahájí diverzi a než si uvědomíš, že je to špatně, už je to většinou na půl cesty. Třeba já-po úspěšném boji s bílým jedem č.1-cukrem teď bojuju zákopovou válku se slaným - zrovna včera jsem sežral balíček chipsů a styděl jsem se až pak... blbě mi sice nebylo ale každá popelnice se jednou zaplní až po vrch.

...Zora Jandová na cestyksobe.cz, říká že podle čínského náhledu je potřeba být v rovnováze, tedy občas si i "zahřešit" BEZ POCITŮ VINY (míněno strava)...a pan Jarda to tu vícekrát zmínil, že je dobré občas dát tělu co si žádá...a třeba se i přejíst (ne během ani po půstu)...
Třeba články pana Jardy v sekci zdravi-az.cz - publikované články: http://www.zdravi-az.cz/publikovane_clanky.php
několik článků...třeba ten - "Ládujte se s následky co nejmenšími"..., prostě pak zas tělo a psychika (zvyky a závislosti či chutě) dají na nějakou (třeba i delší dobu!) pokoj.. \":-)\"

...uberu plyn a zaměřím se mj. více na psychiku a na ten dech a procházky, případně dýchací přístroj

...pan Jarda píše: Nemá valný význam si očistit střeva a nechat zamořený žaludek...doporučuji očistit žaludek a čelní dutiny před očistou střeva.

Kdy je možné dělat výplach žaludku (http://www.zdravi-az.cz/Odstraneni_dysbakteriozy_01.php), když to zapomenu před půstem,
mohu i při půstu (jen s vodou)? Pokud ne, tak kdy nejdříve po půstu lze udělat výplach žaludku?

...přesto co na to vy ostatní:
když se člověku nepodaří "hodit se do klidu" dostatečně,
jaká další opatření ke srovnání psychiky a nebo materiálně překyseleného pH nejčastěji kdo používáte ?

Naposledy upravil muflon dne stř dub 03, 2013 6:34 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte dub 02, 2013 7:33 am 

Nechápu...ani po zásadité koupeli, ani po klystýru urinou se sodou se pH vůbec nehlo,...zatímco během 3 dnů na citrusových šťávách při lymfatické očistě jsem byl zásaditý, jakmile jsem navázal půstem jen na destilce tak se mi nedaří vrátit se do zásadita a pořád sem na 5,5 pH... \":-(\" , a to jsem dělal navíc 2x denně urinový klystýr a jednou i detox.vaničku nohou...
(viz také předchozí 3 příspěvky)

PříspěvekNapsal: úte dub 02, 2013 8:02 am 

A jak si to pH měříš, jestli to není tajemství ?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]