[quote="smajliss":103y1rpt]tady jde vidět ten tvůj fanatismus a zaujetí, protože máslo je jenom blbý tukový koncentrát v kterém není skoro nic .. obsah látek je tam na úrovní olejů = téměř žádný .. prostě když se z něčeho vylisuje čistý tuk, tak v něm nic není .. proto je v chlebu o hodně více vitamínů/minerálů .. však si to zadej na
http://cronometer.com/ a budeš se divit, jak tvoje máslo utrpí těžkou porážku od chlebu
[/quote:103y1rpt]
Sv. Hildegarda o masle
[b:103y1rpt]Dobré staré maslo[/b:103y1rpt]
Často zatracované, medzitým ale opäť rehabilitované je staré dobré maslo. Tento prírodný tuk bol medzi iným označovaný, ako zodpovedný za zvýšené hodnoty cholesterolu a namiesto neho boli odporúčané náhradné produkty pre výživu. Hildegardiny priatelia si nikdy nenechali vziať maslo z chleba, aj napriek odporúčaniam „výživových poradcov“ pretože vedeli, že maslo je zdravé. Ľudia ukazujú, že maslo vôbec nezvyšuje hodnoty krvných tukov. [b:103y1rpt]Maslo obsahuje popri nasýtených mastných kyselinách aj esenciálne, nenasýtené mastné kyseliny, ako kyselina olejová. Popri obsahu nenasýtených mastných kyselín sú to bio – dispozičné vitamíny, ktoré robia naše maslo takým hodnotným. Z väčšej časti sú to v tukoch rozpustné vitamíny skupiny A, D a E (a k tomu vitamín K2 v tuku masla kráv pasúcich sa trávou, pozn. NOWOCAYN_2)[/b:103y1rpt].
(SMAJLISS ..... vidíš to ???????
)
Medzi vitamínom D a cholesterolom, vyskytujúcim sa aj v mlieku, existuje následná súvislosť: CHOLESTEROL + UV SVETLO = VITAMÍN D.
Maslo obsahuje k tomu ľahko stráviteľný mliečny tuk, lebo ich bod topenia leží pod teplotou ľudského tela. Keby sme chceli rozvádzať celú látkovú výmenu, viedlo by to veľmi ďaleko. Myslime pritom aspoň na slová Hildegardy, keď si s chuťou zahryzneme do chleba s maslom:
„Maslo, ktoré je vylisované z mlieka, má príjemné teplo. Ale kravské maslo je lepšie a liečivejšie ako ovčie alebo kozie. A suchotinársky a telesne chudý človek má jesť akékoľvek maslo, ono ho vnútorne udrží a osvieži ho. Ale pre zdravého človeka, ktorý má primerané svaly, je maslo dobré a zdravé jesť. Keď má človek ale mastné mäso, nech je maslo s mierou, aby nebol ešte tučnejší! (to platí JEDINE V PRÍPADE, že človek funguje na vysokosacharidovej diéte. Ten kto má sacharidy denne pod 100g, ten sa tučnoty z tukov (zapríčinené aj tak väčším množstvom sacharidov v kombinácií s vačším množstvom tuku, nie samotným tukom, pozn. NOWOCAYN_2)“
(zdroj :
http://clanky.regeneracnecentrum.sk/200 ... -vii-cast/)
[b:103y1rpt][size=150:103y1rpt]GHÍ[/size:103y1rpt][/b:103y1rpt]
GHÍ
Tzv.“Přepuštěné máslo“, též zvané“ bezvodé“ uměli vyrábět ještě naše prababičky. Ve východních kulturách je používáno od nepaměti, v Brazílii je nazýváno máslem země.
Dle ájurvédské medicíny je protikladem PITY(ohně), ale zároveň posiluje tzv.Božský oheň AGNI.Ghí je považováno za satvickou stravu. Lidé co pravidelně konzumují ghí, mají zářící pleť i obličej. Z ghí vytvořené světlo, je pro oči tím nejzdravějším světlem. Pro kůži je zase ghí tou nejlepší kosmetikou. Je základem mnoha léčebných mastí, pokud je kvalitně vyrobeno, včetně masážních balzámů, i životním elixírem, je součástí ájurvédské marmelády-ČAVANPRAŠ. [b:103y1rpt]Je stravitelnější a obsahuje více, pro tělo důležitých látek než jakýkoliv rostlinný olej.[/b:103y1rpt] Jako mast na rozdíl od masti ze sádla, je pokožkou plně vstřebatelná bez škodlivých usazenin.
Jaké má ghí účinky?
nedochází k usazování cholesterolu na cévních stěnách jako v případě jiných živočišných tuků, protože je to čistý tuk lipid ,nenasycená mastná kyselina, naopak cévy vyživuje, zprůchodňuje a regeneruje
[b:103y1rpt][color=#FF0000:103y1rpt][size=150:103y1rpt]díky obsahu kyseliny máselné má ghí protivirové a protirakovinotvorné vlastnosti, obsahuje minerály-siřík, vápník, draslík, fosfor, hořčík a vitamíny A ,D a E[/size:103y1rpt][/color:103y1rpt][/b:103y1rpt] ([i:103y1rpt]SMAJLISS, za svojú hrubú nevedomosť sa môžeš hanbiť, ale nevadí, snáď sa poučíš[/i:103y1rpt]...Samozrejme, ako žene Ti prajem len to najlepšie, a mám na Teba oveľa "ľahšie srdce", lebo si Ťa ako ženu aj napriek Tvojej konkrétnej hlúposti - čo sa týka nevedomosti o tukoch, ctím)
obsahuje stejné živiny jako máslo ale bez nežádoucích účinků (ghí s medem na krajíci rozpečeného chleba, je ten nejlepší energetický start do nového dne, je vhodnou výživovou kombinací pro děti
podporuje trávení, [b:103y1rpt][size=200:103y1rpt]nevyžaduje při trávicím procesu v těle emulgátor žluč[/size:103y1rpt][/b:103y1rpt] [size=150:103y1rpt](to čumíte, čo ???? OVCE)[/size:103y1rpt] , protože se plně se vstřebá
chrání nervovou tkáň
[b:103y1rpt]podporuje plodnost, funkci vaječníků, kvalitu a množství semene[/b:103y1rpt]
zvyšuje imunitu, absorbuje a vylučuje z těla toxiny, je tedy přirozeným lapačem volných radikálů, čímž ochraňuje buňky
podporuje ódžas
[b:103y1rpt]podporuje paměť, myšlení a inteligenci[/b:103y1rpt]
zlepšuje zrak
[b:103y1rpt]podporuje činnost jater[/b:103y1rpt]
[b:103y1rpt]zvyšuje činnost enzymů v játrech, tkáních a střevech[/b:103y1rpt]
posiluje ledviny
vyrovnává množství kyseliny solné v žaludku a zajišťuje obnovu žaludeční sliznice
brání bloku krve a plazmy
[b:103y1rpt]pročišťuje žlučové cesty a
Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 3112 |
1365067188 |