AlKaZn píše:
Dobrý den,
koukám, že se objevilo i téma týkající se našich čtyřnohých kamarádů, a tak i já přispěji svým dotazem. Máme doma pejska (rasa Kavalír King Charles Spaniel-věk 5 let), který za poslední 4 měsíce navštívil tolikrát veterináře, že nejen on ale i my sami jsme z toho celkem neštastní. Na podzim mu objevili již v tak mladém věku šelest na srdíčku (srdíčko se zvětšuje, tlačí na průdušnici, chlopně chátrají), který se podle veterináře u pejsků nedá léčit a tak dostal jen nějaké vitamíny na zlepšení krevního oběhu. Do toho se přidal vleklý zánět s ouškem a záněty pachových žlázek okolo ocásku. Krmíme ho podle doporučení speciálními granulemi pro psy s problematickým trávením Eucanuba Intestinal (v minulosti totiž prodělal akutní zánět slinivky břišní-teď je slinivka prý díky granulím v pořádku), k tomu každé ráno vařené kuřecí maso s rýží nebo těstovinami a sem tam ovoce, zelenina či piškotek. Pejsek je v pořádku a kromě toho, že so občas již dusí, což je prý následek tlaku srdíčka na průdušnici, má elánu dost. Vím, že nejste přímo veterinář a touto problematikou se do hloubky nezabýváte, ale přesto jsem se chtě zeptat, zda nemáte nějakou radu, jak mu pomoci alespoň s těmi opakovanými záněty, tak aby se přitom nevrátily problémy se slinivkou. Veterinář provádí jen výplachy žlázek a do uší po antibioticích, která sice zabrala na zánět, ale otok zvukovodu zůstal, doporučuje octovou vodu. Přechod na BARF mi kvůli slinivce nedoporučil.
Děkuji velmi předem za odpověď
Chovám naháčky, loni mi odešla fenečka ve věku 15 let a 3měsíce ( pořád to bolí i přes ten slušný věk) No k věci. Holčinu jsem si brala ve třech a půl rocích z prostředí, které nebylo pro ni moc ideální. Co otvor to zánět, astma, slabé srdíčko, volné klouby... mohla bych pokračovat do nekonečna. Tehdy mi ji dala dohromady klasická vet. péče a já jí cpala denně mumio na posílení imunity. Ve 14ti letech byla hodně, hodně špatná, na uspání, přestávala chodit, dusila se čindál častěji / astma srdíčko / na lécích jsem ji neměla. Asi v 5ti letech byla na kastraci - šílený zánět dělohy v pokročilém stavu už se selháváním ledvin, játra..... zachránili mi ji.
Takže jelikož zabírala dieta Budwigové na mě, míchala jsem ji i fenečce, denně namíchaná lžíce ( podle toho kolik zrovna snědla, já jí dopřávala co měla chut ) tvarohu + lněný olej + drcené lněné semínko + další co budwig patří ( včetně kayenu, jí jsem dávala špetku, je to na prokrvování a na srdíčko ), mám doma ozonátor, tedy jsem jí dávala pít ozonovou vodu, která ji, jako mě, bezvadně okysličovala, byla po ní čilejší, záchvaty dušnosti ustoupily uplně. Na kloubečky jsem jí dávala drkotinu ( vývar z prasečích nožiček ), mumio jsme samozřejmě dávali po celý její život, beru ho také roky. Její stav se opravdu velmi zlepšíl a já ji na této životní urovni držela ještě v plnohodnotném životě rok a tři měsíce.
Záněty neměla, ale podle zkušeností co mám i se zvířátky, tak bych určitě nasadila MMS, to vám záněty zcela jistě pořeší. Nahlédněte na forum u pramene - mms a léčení zvířat, jsou tam konkrétní příklady. Přeji hodně úspěchů a ještě spoustu krásných chvilek s vaším miláčkem ve zdravíčku.