Kachně píše:
No že jsou vegani, atd... pitomí, to nechám na nich......
Ale myslel jsem dietu na hubnutí, ne dietu jako stravu. A vysoký cukr v krvi, vysoký inzulín prostě zabraňuje hubnutí, proto ti žádnej rozumnej výživovej poradce nesestaví dietu kde bys bral třeba 400g sacharidů denně.
A jistě, při dietě se mohou ztrácet i svaly, ale jak to poznáš ? Podle objemů ne, ty se zmenší úbytkem glykogenu a vody, podle síly taky ne, sníží se že jíš míň kalorií. A nějaký bodystat směří množství vody v těle a podle tabulky dosadí kolik máš svalů, což je taky špatně. Zkus se hodně cpát cukrem a hodně solit, otečeš a bodystat ti ukáže že máš o pár kilo svalů víc.
To je jako vzpěrači vs. kulturisti. Kulturisti maj objem svalů mnohem větší, ale zvednou třeba stejně. Protože maj ve svalech mnohem víc glykogenu a vody, trénujou na objem. Svaly se skládají asi z 2/3 z vody.
Samé perly. Vysokosacharidová dieta funguje stejně jako každá jiná, jen se mně osobně hůř držela. Pokud jsi v kalorickém deficitu tak hubneš. Mně osobně a spoustě lidem víc vyhovují
nízkosacharidové diety, ale zase znám lidi, co bez sacharidů vůbec nefungujou a prostě je potřebujou.
Svalové objemy a síla samozřejmě v dietě ubývají. Podle síly se totiž pozná, "kolik máš svalů". Když na počátku diety jsi schopen třeba vytlačit na bench 150 kg tak si buď jistý, že na
konci to bude aspoň o deset kilo míň. A to dokonce i s chemickou podporou.
A kulturisti vs vzpěrači - oni trénujou úplně jinak a úplně jiný sport, to je jako srovnávat běh na lyžích s během přes překážky...