[b:2uv4tqhx]Glycin[/b:2uv4tqhx]
[b:2uv4tqhx]
Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az
pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.[/b:2uv4tqhx]
[b:2uv4tqhx]Glycin – zázračná aminokyselina.[/b:2uv4tqhx] Logicky vzato, zázraky vlastně neexistují. Nicméně co se týče glycinu, jedná se o prostředek, který v případě mnoha zdravotních problémů může cosi jako zázrak skutečně představovat. Vzhledem k šíři jeho účinků je až neuvěřitelné, jaké změny dokáže tato jednoduchá látka v lidském těle způsobit…
[b:2uv4tqhx]Na rozdíl od kolagenu, který obsahuje zhruba 22% glycinu má totiž glycin docela příjemnou nasládlou chuť, užívá se v relativně malých dávkách a lze ho rozpustit ve vodě, sníst samostatně a zapít vodou nebo přidat do už hotového jídla s minimálním dopadem na výslednou chuť.[/b:2uv4tqhx] V porovnání s kližkovitou chutí kolagenu se tedy z tohoto hlediska jedná o špičkový produkt, u kterého navíc zůstává většina podstatných účinků zachována.
[b:2uv4tqhx]Lidské tělo však často nedokáže samo vyprodukovat dostatek glycinu, jak naše zdraví vyžaduje. Může být proto velmi důležité ho doplňovat ze stravy či formou potravinových doplňků.[/b:2uv4tqhx] Vědecké výzkumy totiž ukazují, že náš organismu dokáže sám syntetizovat denně 3 g glycinu, a dalších 1,5 až 3 g získá ze stravy. Naše denní potřeba glycinu však se pohybuje okolo 10 až 13 g.
Spektrum blahodárných účinků glycinu je neobyčejně široké. I díky tomu ještě není prozkoumané v celém spektru. Zmiňme alespoň něco…
[b:2uv4tqhx]Glycin reguluje syntézu žluči, která napomáhá organismu trávit tuky. Tak jako většina ostatních aminokyselin, slouží glycin k tvorbě svalových tkání a energie. Je rovněž klíčová pro udrženízdravého centrálního nervového systému a trávicího systému.[/b:2uv4tqhx]
Glycin mimořádně účinně blokuje negativní účinky nadměrného příjmu kaseinu, který je obsažený v mléku a mléčných produktech a taky methioninu, který se nachází ve veškerém libovém mase. Vzhledem k tomu, že výše uvedené potraviny tvoří značnou část našeho jídelníčku, je právě oponentní glycin mimořádně důležitým a neuvěřitelně efektivním opatřením proti mnoha zdravotním potížím, které přebytky obou zmíněných látek vyvolávají.
Glycin neobyčejně efektivně zklidňuje organismus a výrazně zlepšuje převod hormonu štítné žlázy T4 na T3. Z jeho základních schopností je však potřeba vyzdvihnout zejména jeho mimořádné protizánětlivé účinky, které se týkají většiny nemocí s koncovkou –itida (=zánět). Ty navíc v mnoha případech patří ke spouštěčům prekarcenózy – tedy primárních stadií onkologických potíží.
[b:2uv4tqhx]Pozor!
Je ovšem potřeba upozornit i na jeden problém při užívání glycinu v případě rakovin. Ačkoli lze tvrdit, že naprostou většinu rakovin glycin poměrně úspěšně blokuje, bohužel u rychle rostoucích nádorů může paradoxně zafungovat obráceně a růst nádorů podpořit. Zde je tedy na místě určitá opatrnost a bedlivé sledování stavu. [/b:2uv4tqhx]
Coby inhibiční neurotransmiter podporuje glycin přirozený spánek. Používá se také při zotavení z mrtvice a na zlepšení učení a paměti. Vykazuje rovněž uklidňující a antistresové účinky. Velkorysým dodáváním glycinu lze přinejmenším mírnit i tak závažné problémy, jako je fibróza, škody způsobené volnými radikály, různé záněty, mitochondriální poškození, diabetes atd. Chráníme tak organismus zároveň i před dalšími zdravotními problémy, jež vznikají v důsledku chorob výše uvedených.
Některé výzkumy zatím stačily proběhnout v dostatečné šíři pouze na zvířatech. U krys tak bylo například dokázáno, že u nich glycin zpomaluje růst nádorů a výrazně snižuje negativní účinky sacharózy a ethanolu na organismus. Chrání i před ischemií neboli nedostatkem kyslíku v tkáních a