pv33 píše:
Co se tyka jaterky, tak ta byl tak znama uz par tisic let pred Sovetskym svazem, viz muj prispevek
viewtopic.php?p=53265#p53265Andreas Moritz píše:
ze nejstarsi zpravy o ociste jater kombinaci oleje a citrusovych stav jsou z Ajurvedy a stare 6-10 tisic let. Dal uvadi stary Egypt a dokumenty z Anglie a Nemecka z 20. a 30 let minuleho stoleti.
A jeste popisuje osobni zkusenost z Kypru, kde zil 15 let. Ptal se babicek a i matek, co by daly detem kdyby byly nemocny a ony mu rekly ze smes olivoveho oleje a citronove stavy. .... A rikaly, ze se deti velmi rychle uzdravily at jim bylo co jim bylo. A ze vedely, ze jakmile vyjdou zelene kameny se stolici, jejich deti se uzdraveji.
To Rusko jsem zmiňoval jen z důvodu dostupnosti knih např. Malachova na našem současném trhu. Jinak tento autor sám uvádí, že princip očisty je přebírán od předchozích generací.
Výše uvedený odkaz jsem četl až teď, do vlákna "Složení vyloučených kamenů" nechodím - připadá mi absurdní se tím zabývat po tom, co jsem si o této očistě přečetl z různých zdrojů a po asi 12 prodělaných procedurách. Detailní složení kamenů mě nezajímá, přínos očisty si musí zdiagnostikovat každý sám na sobě, a obava z občasné konzumace 2 deci oleje "na ex" je absurdní v porovnání se svinstvy, kterými se "moderní" člověk běžně láduje v mnohem větším množství.
Vsadím se, že spousta kritických účastníků zmíněného vlákna to ještě nevyzkoušela a jen teoretizují. Ztrácejí ovšem čas (svůj), a to je jen jejich škoda.
U "odborných" stanovisek zástupců alopatické medicíny je opravdu třeba položit si otázku Cui Bono ? A pak jednomu leccos docvakne ... A to se týká samozřejmě i SP.