NOWOCAYN píše:
Mne je jasné, že nič zdravé nesmrdí
Ja som len "citoval" moju mamu, ktorej smrdí aj keď sa varí pohánka, alebo kaleráb... no zaujímavé, že s Prontom proti prachu oxiduje po byte celú sobotu a ja by som jej ho najradšej "odstrelil" z ruky...tú agresívnu chémiu, ktorá nie je Bio ( aby som nevyšiel z témy
).
Ja nerád používam slovo smrad, používam slovo pach, alebo vôňa príznačná pre "to a to". Alebo "prirodzenosť". Najlepšie "bio prirodzenosť"
Kozie domáce nepasterizované mlieko z prostredia, kde sa voľne pasú kozičky - 1L za 1,50 Eur... dobrá cena ? Mám možnosť kupovať už o necelé tri týždne.
To Jarda : Bude stačiť denne 0,2 - 0,25dcl kefíru ? S akými potravinami sa "bije" kefír ? Ďakujem za odpoveď.
Ano, toto je velmi dobra cena za kozie mlieko. Kozi kefir nesmrdi, Tvoju mati a segru si nevsimaj, chod vlastnou cestou, cestou zdravia. Raz holky zle dopadnu, a je mozne, ze ich budes z toho svojimi vedomostami tahat, nedaj sa znechutit. Clovek sa robi velice mudry, ale len co mu zacnu odchadzat vlastne organy, velmi rychlo zaplati cokolvek za nieco, co by mu pomohlo.
S cenou zkušennost nemám. Tady mám 3 kozy pro naši potřebu. Pokud se zadaří letos kozenka a né zas kozlici jak loni a předloni, budeme mít 4. Mléko neprodávám. Nějak tu po okolí o něj není zájem. Raději si koupí v marketech škatule. A co byla ,,reklama" v televizi, kdy si po mléce v automadě nadělali lidé zdravotní potíže, kupují jen krabicové a řádně zpracované mléko od krav. Jen si proň chodí jedna stařenka a té ho dávám zdarma a ráda. Je moc hodná a dobře se s ní povídá o hospodaření. Hodně mi poradí. Kdysi také hospodařila a postupy ,,pravěku" se nemění. Mladí u nich vše prodali a zmodernizovali, tak si k nám chodí posedět na lavičku v zahradě a pipky jí lezou na klín a brebentí. Jsem ráda, že jí mohu takto pomoct. Pro mne je to i radost, že nejsem sama cvok, co je s havětí celé dny a v teplačkách, místo nafintěnosti kdesi v kanceláři. prostě mi to vyhovuje. Ale to jsem se zas rozpovídala. Co jezdím také po obchodech narazila jsem na kozí mlíko ve škatuli a cena byla 93 Kč za litr.