pv33 píše:
Příprava směsi lněného oleje a tvarohu:
Na
http://www.budwig-videos.com/articles/20080531 je video s přípravou a následující popis. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. Překlad:
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené, dříve zmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinné.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.
Znovu připomínám : JE ROZDÍL,ZDA SE UŽÍVÁ "PATLANINA" JAKO LÉK PRO ONKOLOGICKY NEMOCNÉ A NEBO JAKO PREVENCE PROTI RAKOVINÉ A DALŚÍM CHOROBÁM.V některých mých předešlých příspěvcích jsem položil několik otázek a protože se mi zde nedostalo uspokojujících odpovědí, konzultoval jsem tyto u odborníka na VŠCHT pro mléčné výrobky,tuky a kosmetiku.
K výše uvedenému receptu (pouze z pozice nemocných) si dovolím komentář:
Pro nemocné rakovinou bych z výše uvedeného receptu vyloučil jakýkoli cukr (med,sladké ovoce a jejich šťávy atd.) ,byť je pro mnohé bez rakoviny zdravé a prospěšné.K ovoci ,které je prospěšné onkol. nemocným budu psát níže.
Pro blahodárný účinek patlaniny NENÍ nutná okamžitá konzumace, ráno vyrobená celodenní dávka uložená v lednici vyhovuje.
K bodu 1) Zde bych si dovolil odbočit k načerpaným informacím o kvalitě různých druhů tvarohu.Rozhodující složkou pro léčení rakoviny je sušina (nebo mnohdy uváděná jako bílkovina).Vše ostatní - zda je kozí,tučný ,nízkotučný,vyráběný se syřidlem nebo bez něj je podružné a pouze vylepšuje zpracování a nebo např. stravitelnost. U tučného nebo nízkotučného(tolik diskutovaný rozdíl mezi doporučením J.B. z let 50. a nebo pozdějších 90. min. stol.) platí totéž; je-li při stejném objemu více bílkovin v nízkotučném, je vhodnější tento. To, že se některé stopové (vitaminy a pod.) vyloučí při odstředění je nepodstatné proti tomu,že nezatěžujeme organismus živočišným tukem navíc.
K bodu 2) Jsou-li čerstvě namletá lněná semínka okamžitě zamíchána do patlaniny,zamezí se přístupu vzduchu a není potřeba okamžitá konzumace,viz.výše - denní dávka v lednici.
K bodům 3)4)5) Rakoviné buňky papají cukr a nemají rády kyslík a zásadité prostředí. Proto jakékoli zvyšování kyselosti organismu je nevhodné. O prospěšnosti některého ovoce a zeleniny bych opisoval z dobře zpracovacovaných pasáží od Tullia Simonciniho (zadejte jméno a čtěte jeho práci i s životním osudem poznamenaným dlouhými prsty farmaceutickou loby).
Stručně: Rostliny,které jsou napadány plísněmi, produkují obranou látku Salvestrol. Ten reaguje s enzymem CYP1B1 obsaženým v rak. buňce a tím ji ničí. Zelenina a výše uvedené ovoce ošetřené pesticidy je pro tyto účely nepoužitelné,protože Salvestrol se netvoří.
K bodu 6) bez medu
Ještě obecně - místo mlékem bych patlaninu ředil pro nás aktivními tekutinami - kefír,acidofilní ml. a pod.