30miro píše:
Doplněk k samoléčbě(výraz z prouštěcí zprávy z Motola) žlučového kamene.
Zapomněl jsem při snaze o stručnost, že půl litru olivového-panenského oleje je nutno před hodinovou(asi na 3-4x) konzumací zahřát na tělesnou teplotu(max.do 40;C)po té přidat šťávu z 2-3 ks citronu(podle velikosti) a krátce (cca 10 vt.) šlehačem spojit v emulzi.Ale dříve ještě jedna podstatná věc:den předem již NEVEČEŘET(možno nezbytkovou stravu),daší den bez snídaně a oběda a v pozdním odpoledni aplikovat. Samozřejmě po celou dobu PŮSTU doplňovat tekutiny - možno s vitamíny a přír.minerály, ale skončit 2 hod. před aplikací oleje.
Od první dávky je nutno setrvat min.2 hod. na pravém boku (samozřejmě krátce lze přerušit -napití,záchod apod.)
Nepovinné: po první dávce cca necelé 2dcl jsem užil 15 kapek Algifenu proti bolesti - kdyby se dostavila kolika (ale žádnou jsem neměl a ujišťuji,že z minulých časů si dobře pamatuji jak vypadá) - užití kapek po konzultaci se svou léčitelkou. A vůbec je její zásluha,že jsem se na vypuzení mého kamene dal - velikost cca 25x15 mm, kromě ujištění,že to dobře dopadne mne přesvědčil tlustý šanon plný fotek takto vypuzených žl. kamenů, z nichž některé byly ve velikosti 5,-Kč.
Dále je dobré, tuto procedůru s odstupem 1 měsice(NE DŘÍVE) opakovat a to vždy v době, kdy měsíc "couvá". Stolice by měla být samozřejmě žlutobéžová a řídká a v ní zpravidla zelené,ale také špinavě-žluté,zeleno-šedé kamínky.Separace (sítkem a opláchnout) je problém,protože rychle zvětrávají.
Po skončení procedury lehkou stravu(a nebo nic) s pitím - nejdříve jen vodu.
V prvom rade dakujem, ze si sa s nami podelil o svoju skusenost s ocistou. Ja som skusala ocistu s epsomkou a olejom a citronom pred tyzdnom, ale nevyslo zo mna vobec nic. Ani blato, ani piesok, len ma prehnala epsomka, takze len voda, ale ani naznak oleja. Myslim si, ze som sa strasne bala ako to dopadne, po tom straseni mojimi pribuznymi -doktormi. Moj muz hovoril ze som hrala vsetkymi farbami ked som pila ten mix vecer. Musela som byt total bloknuta.
No, hlavne to chcem skusit zase. Neviem sice ako sa zbavit toho strachu, ale chcem skusit dat viac oleja. Ja som mala 120ml. Chcela som sa ta spytat - ty si vobec nebral tu horku sol? Malachov v knizke tiez nehovori o epsomke, ze vraj aj bez nej kamene prejdu bez bolesti. A dodrziaval si nejake striktne casy ked si bral ten mix oleja a citronov? A co by si urobil v pripade keby sa kolika dostavila? A tvoja liecitelka ocistu neodporuca v akych pripadoch? Citala som na curezone, ze pri zaseknuti kamienka pomaha, ked si clovek da dalsiu davku oleja a citronov, dokonca ze vraj pomaha nejaka masaz zlcovodov, kedy kamen doslova posunies. Mam mailik
modrepierko@yahoo.co.uk, ak sa ti nechce rozpisovat tu. vdaka ak odpises.