Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 14, 2024 7:35 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ostropestrec mariansky
PříspěvekNapsal: sob kvě 11, 2013 9:21 pm 

Dagmara píše:
Mně posledně přišly chia semínka ve špatné kvalitě. Byly plné smetí.

Vážně? A od stejného dodavatele? A nedaly se vůbec nějak přesít?

PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 7:01 am 

lucie5 píše:
Vážně? A od stejného dodavatele? A nedaly se vůbec nějak přesít?

Poprvé když jsem je objednávala, tak byly v pořádku. Přesít jsem je zkoušela ale stejně toho tam zůstalo hodně.Snad budete mít štěstí a budou v pořádku

Předmět příspěvku: Re: Ostropestřec
PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2013 12:17 pm 

Jarda píše:
Pokud po tom nezdechne kůň, je dost pravděpodobné, že to přežijete taky a co se týká povaření, kůň přeci jen funguje trochu jinak než člověk.

Mám v hlavě stovky otázek a nejasností, teď mě nejvíc trápí toto - dnes začínáme pomalu najíždět na ostropeřtcovou kaši. Ale v nejbližší době bychom chtěli nasadit orálně 0,1 litru CDS (Chlorine Dioxide Solution) v koncentraci 50ppm každou hodinu po dobu 10 hodin . Začne se v 8 ráno a poslední bude v 17 odpoledne. Manželka by si ještě navíc 2x denně mazala MMS1 smíchané s DMSO (Dimethylsulfoxid) na oblast břicha, kde se jí nachází velká cysta. Ráno si namaže břicho a navečer protilehlou stranu zad. Teď tedy ta otázka, mohou se tyto dvě procedury aplikovat ve stejném období (ostropestřcová kaše + MMS1/CDS)? Nebude se tam něco tlouct? Mojí ženě se za ty 4 měsíce, co spolu Jardo spolupracujeme, slušně stabilizoval její kdysi nahnutý zdravotní stav a teď máme pocit, že je třeba rozject další etapu. Proto bychom rádi řešili tyto dvě stěžejní věci naráz.

Předmět příspěvku: Re: Ostropestřec
PříspěvekNapsal: sob čer 08, 2013 9:59 pm 
Administrátor
Administrátor

[quote="Luban":1ngj0qpe]Mám v hlavě stovky otázek a nejasností, teď mě nejvíc trápí toto - dnes začínáme pomalu najíždět na ostropeřtcovou kaši. Ale v nejbližší době bychom chtěli nasadit orálně 0,1 litru CDS (Chlorine Dioxide Solution) v koncentraci 50ppm každou hodinu po dobu 10 hodin . Začne se v 8 ráno a poslední bude v 17 odpoledne. Manželka by si ještě navíc 2x denně mazala MMS1 smíchané s DMSO (Dimethylsulfoxid) na oblast břicha, kde se jí nachází velká cysta. Ráno si namaže břicho a navečer protilehlou stranu zad. Teď tedy ta otázka, mohou se tyto dvě procedury aplikovat ve stejném období (ostropestřcová kaše + MMS1/CDS)? Nebude se tam něco tlouct? Mojí ženě se za ty 4 měsíce, co spolu Jardo spolupracujeme, slušně stabilizoval její kdysi nahnutý zdravotní stav a teď máme pocit, že je třeba rozject další etapu. Proto bychom rádi řešili tyto dvě stěžejní věci naráz.[/quote:1ngj0qpe]
V tom nevidím problém, pokud ji z toho chlóru nebude blbě, ale jinak ten ostropestřec

PříspěvekNapsal: úte srp 13, 2013 8:32 am 

Přečetla jsem si vlákno o ostropestři.Mám prosbu.Jak poznám kvalitní semínko ostropestře podle chuti,aby nebylo žluklé? Nežlukne pouze po rozemletí? A kvalitu,zda je plesnivé,lze poznat jakým způsobem.
Děkuji za odpověď

PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 12:03 pm 
Administrátor
Administrátor

Lazarka píše:
Přečetla jsem si vlákno o ostropestři.Mám prosbu.Jak poznám kvalitní semínko ostropestře podle chuti,aby nebylo žluklé? Nežlukne pouze po rozemletí? A kvalitu,zda je plesnivé,lze poznat jakým způsobem.
Děkuji za odpověď

Semínka zase tak snadno nežluknou, ale po rozdrcení je to otázka několika minut a již jejich kvalita rapidně klesá. Plíseň je chuťově poměrně dobře markantní, čili zde bych obavy neměl, to určitě poznáte.

PříspěvekNapsal: čtv lis 07, 2013 9:50 am 

Dal by se zatím do ostropestřecové kašičky použít za studena lisovaný řepkový olej než budu mít ostropestřecový?
Je jedno,jestli budu na doplnění mastných kyselin omega3 brát kvalitní rybí HP natural rybí olej,nebo sirnou patlaninu? Doplním oběma stejně? Popřípadě občas patlaninu nahradit rybím olejem? Děkuji

PříspěvekNapsal: ned lis 17, 2013 10:21 pm 
Administrátor
Administrátor

jajda22 píše:
Dal by se zatím do ostropestřecové kašičky použít za studena lisovaný řepkový olej než budu mít ostropestřecový?
Je jedno,jestli budu na doplnění mastných kyselin omega3 brát kvalitní rybí HP natural rybí olej,nebo sirnou patlaninu? Doplním oběma stejně? Popřípadě občas patlaninu nahradit rybím olejem? Děkuji

Řepkáč ne, ten moc nesnáší štítná žláza, dávejte raději oliváč. Uvedené zdroje omega 3 mastných kyselin se dosti liší, lněný obsahuje ALA a rybí EPA a DHA. Jiná věc je, že EPA a DHA se v těla tvoří z ALA, ovšem nemusí to fungovat každému.

PříspěvekNapsal: pon lis 18, 2013 9:39 am 

Jarda píše:
Řepkáč ne, ten moc nesnáší štítná žláza, dávejte raději oliváč. Uvedené zdroje omega 3 mastných kyselin se dosti liší, lněný obsahuje ALA a rybí EPA a DHA. Jiná věc je, že EPA a DHA se v těla tvoří z ALA, ovšem nemusí to fungovat každému.

Děkuji,takže asi vyhrává patlanina,rybí olej nemá asi velké účinky-tak to chápu já-takže ho ani nebudu objednávat-nebo je dobrý na něco jiného? -ted jsem si to přečetla znovu-je to vlastně obráceně-lépe mi z toho vychází rybí olej-je to tak??Lépe jím doplním omega3?Proč se tedy tolik propaguje sirná patlanina? V čem je lepší nebo není?
A ještě prosím jaké doporučujete olivové oleje? Mě vůbec nechutnají-ale nevím,jestli mám kvalitní-vím,že za studena lisovaný-jde mi o název nebo značku a aby byl kvalitní,vhodný i k jídlu třeba do salátů Děkuji

PříspěvekNapsal: sob lis 23, 2013 4:20 pm 
Administrátor
Administrátor

jajda22 píše:
Děkuji,takže asi vyhrává patlanina,rybí olej nemá asi velké účinky-tak to chápu já-takže ho ani nebudu objednávat-nebo je dobrý na něco jiného? -ted jsem si to přečetla znovu-je to vlastně obráceně-lépe mi z toho vychází rybí olej-je to tak??Lépe jím doplním omega3?Proč se tedy tolik propaguje sirná patlanina? V čem je lepší nebo není?
A ještě prosím jaké doporučujete olivové oleje? Mě vůbec nechutnají-ale nevím,jestli mám kvalitní-vím,že za studena lisovaný-jde mi o název nebo značku a aby byl kvalitní,vhodný i k jídlu třeba do salátů Děkuji

Tak kvalitní rybí olej je bez problémů, ale ten se bohužel obtížně shání, většinou je vyráběn dosti podivnou cestou. Lněný olej, respektive sirná patlanina, má velkou výhodu v komplexním působení, jde opravdu o velice dobře vyladěnou stravu. Olivové oleje představují velký problém také a opravdu kvalitní jsou zase obtížně k sehnání, ale jde to. Musíte se v nich trochu zorientovat, protože nejde asi doporučit konkrétní druh, kvalita se totiž dosti mění s každou várkou.

PříspěvekNapsal: sob lis 23, 2013 5:46 pm 

http://www.nutravita.cz/produkty-prodej ... z-prichute
Měla jsem na mysli tento olej,byl doporučováni na těchto stránkách.
jinak jsem objednala ostropestřecový a lněný olej tady http://www.prodejnabylin.cz/ a jsou chutově výborné,tak snad to bude v pořádku,od Agro elu mám trochu nahořklý

PříspěvekNapsal: ned lis 24, 2013 1:38 pm 
Administrátor
Administrátor

jajda22 píše:
http://www.nutravita.cz/produkty-prodej/omega-3-rybi-olej-natural/omega-3-hp-natural-bez-prichute
Měla jsem na mysli tento olej,byl doporučováni na těchto stránkách.
jinak jsem objednala ostropestřecový a lněný olej tady http://www.prodejnabylin.cz/ a jsou chutově výborné,tak snad to bude v pořádku,od Agro elu mám trochu nahořklý

Tak asi ano, nedovedu posoudit, nikdy jsem uvedený produkt nekupoval.

PříspěvekNapsal: stř led 15, 2014 7:24 pm 

ahoj, tak idem na vec. sviatky obzerstva su prec. jar tu bude co nevidiet.
mam objednane kilo semena ostrop. z prodejbylin od lanskeho oktobra.

az dnes som ho vytiahol a vyskusal som kavovu lyzicku dobre prezut.
sice som trosku potrapil moj ubohy a uz poriadne preriedeny chrup,
ale prijemna orieskova chut svedci o tom ze to zrejme zvladnem.

tak si vyskusam denne 2-3 lyzicky poriadne rozzut a ak by to moje dentalne
nastroje nezvladali tak pomelieme a nalozime do oleja.

je pri tejto pojedacke ostropest. absolutny zakaz alkoholu
alebo az tak nevadi , ked si clovek cez vikend nieco hrkne. \":-)\" ???
ahoj.

PříspěvekNapsal: pát led 24, 2014 8:54 pm 

Jarda píše:
Olivové oleje představují velký problém také a opravdu kvalitní jsou zase obtížně k sehnání, ale jde to. Musíte se v nich trochu zorientovat, protože nejde asi doporučit konkrétní druh, kvalita se totiž dosti mění s každou várkou.

Mohu vědět, čím je problematický olivový olej?

PříspěvekNapsal: pát led 24, 2014 11:13 pm 

dushan74 píše:
je pri tejto pojedacke ostropest. absolutny zakaz alkoholu
alebo az tak nevadi , ked si clovek cez vikend nieco hrkne. \":-)\" ???

Ptáti se na takovéto věci jest poněkud podivno. Ostropestřec mariánský proslul mimo jiné tím, že účinně pomáhá regeneraci jater a slinivky u chronických alkoholiků. Tedy bez obav pijte, pokud vám chutná, ostropestřec to mírně vykompensuje. \":)\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 31  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]