P.e.t.r.a. píše:
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to tedy s mletým lnem? Jedou týdně namelu len, případně i jiná semínka (chia), přidám lahůdkové droždí, himalájskou sůl, koření, zaliju vodou, nechám nějakou dobu odležet a pak z hmoty vytvářím na pečícím papírů placky, které nechávám schnout na topení (nyjí již bohužel jen na vzduchu, jelikož ještě nemám sušičku). Četla jsem, že namletý len se nemá skladovat, proto by mě zajímalo, jak je to v tomto případě. Snažím se vždy placky do týdne spotřebovat.
Ještě by mě zajímalo, zda lahůdkové droždí opravdu nemá vliv na kandidu a zda i v případě himalajské soli je vhodné solit minimálně.
Budu ráda za jakoukoli odezvu za kterou předem děkuji.
Obávám se, že toto není zrovna ideální postup. Dlouhé pomalé sušení namnoží plísně, tuk v rozdrcených semínkách žlukne a droždí může kandidě vyloženě chutnat. Netvrdím, že ty placky nejsou chutné, ale zda jsou i zdravé o tom bych již celkem polemizoval.