Jana5555 píše:
Dobry den, mam par otazek.
1. kamaradce zmizela jodova skvrna po 5ti hodinach a ma podezreni na snizenou funkci stitne zlazy. Prosila bych o radu, jak doplnit jod - mam 7% lugoluv roztok.
2. je vhodne pridat do zeleninove stavy kapku oleje pro uvolneni a umozneni lepsiho vstrebani v tucich rozpustnych vitaminu ?
3. delala jsem ocistu lymfatickeho systemu, vybrala jsem si slunne dny, moc se mi ocista libila, 1.a 2.den jsem se citila super, ale 3.den rano jsem citila, ze to proste uz zadnou cutrusovou stavu nechci ani videt ani citit. Tudiz by mi zajimalo, jeslti je vhodne delat 2denni ocistu na jare a i na podzim, tudiz 2x rocne ?
4. je v poradku delat si snidani Dr. Budwig (4 lzice oleje, boruvky, seminka) a pak si ji jeste dat k obedu (tvaroh, olej, cesnek) na zeleninovy salat? Strasne me to chutna
.
A nakonec mam pro vas maly poznatek. Zjistila jsem, ze po KAZDEM cervenem vine z obchodu, at je jak chce kvalitni, se mi rapidne snizi PH moci. Zacala jsem si objednavat vino firmy Frey (cabernet savignon), bio a bez sulfatu, vyhralo nekolik nekoik medaili v prubehu nekolika let a to si muzu dat klidne pul lahve a PH se mi drzi porad docela nahore.
Predem dekuji za odpovedi.
Já jako laik, který nic neví, se pokusím nikoliv odpovědět, ale přispět do debaty.
1. nemohu přispět, nikdy jsem se tím nezabýval
2. za mne - samozřejmě. Ale ne na základě rady či dogma, ale na základě citu - co tvé tělo žádá.
3. překvapuje mne "očista" v délce dvou dnů a "citrusovou" šťávou. Každý dle svého, ale v našem podnebném pásmu bych (mluvím za sebe, zcela subjektivně) žádné citrusy pokud možno vůbec nepožíval, maximálně občas, jako vyhození si z kopýtka, což zdravé tělo snese. Jarní očistu bych u nás viděl na kopřivy a pampelišky (a NIC jiného, žádné "jídlo"). Nejméně týden, někdo i déle. Záleží na tom, kdy ti začne bejt blbě a kdy ty sračky začnou z těla odcházet ven. Očista je dokonána teprv tehdy, když místo bledězelené barvy a motolice začneš zase růžovět a bejt lehká a spokojená.
4. pokud jsi citlivá a otevřená, jez, co ti chutná. Blbé je ale to, že stále to jídlo pojmenováváš. Název Dr. Budwig nebo Dr. Martina72 nebo Dr. Jarda IMHO spolehlivě zlikviduje přirozený (pozitivní) oučinek dobrého jídla.
Nu, a to poslední je průser. Každý, kdo se ptá na víno z krámu, je v podstatě alkoholik (to je postoj ke světu, s množstvím to nesouvisí). Za mne tolik, že vína fy Frey NEJSOU lepší než jiná. A s PH to zas tak nesouvisí, ph se ti mění nějakým způsobem a nějakým rytmem po každém jídle, dokonce i když piješ jen a jen čistou vodu. PH organismu souvisí s metabolismem, ten souvisí s psychikou.
K vínu - mám známé ve vinařských oblastech (v zahraničí, různě, Itálie, Francie). Normální spotřeba je asi dvě sedmičky denně, ti, co makají venku, si tu první naředí vodou půlnapůl a pijí to jako vodu při práci (víno s vodou je to jediné, při čem se nepotíš), ti, co makají uvnitř, si to rozbřundají po deckách neředěné, večer si každý dá tu druhou sedmičku se svým blízkým (a s jeho sedmičkou). A tak to dělají třeba 90 let.
Malý detail - nejedná se o víno z krámu a o víno fy Frey.