pavlito píše:
jestli jste to jen prostě nepřehnali. Tepperwein navíc radí dle ajurvedy nebrat po 22 hodině, což jste možná vzhledem k letnímu času udělali. Tělo dle mého muselo zpracovávat tuto potravu - nápoj, místo vlastního čistění. Já jsem zatím tuto směs nebral, ale začnu a vyzkouším ji a to tak, že ji budu brát místo jednoho denního jídla (stejně poprvé jím až kolem 11 hod, tak si ji dám ráno místo čaje).
Obecně jsem trochu opatrný k násilnému a rychlému vyrovnávání pH, trochu mi to připadá, jako že během pár minut "přetírám červenou kontrolu na zeleno" a domnívám se, jak jsem se skvěle odkyselil. Tepperwein i další píší, že je to záležitost spíše let, takže cpát se bez rozmyslu nějakou směsí může být kontraproduktivní, ne-li nebezpečné. (a jeho výrok "pokud je pH nižší než 7 MUSÍ být tělu odlehčeno" mi připadá trochu dogmatický) Ale je to můj názor, nemám rád extrémy a nevěřím v rychlá řešení. pH vyrovnat dokáži i s brokolicí
. T. směs je prostě zásadotvorný nápoj s některými prvky, důležitými pro organizmus, takže tělo jej zpracovává jako každou jinou potravu. Nakolik tím urychlíme celkové odkyselení organizmu, je (alespoň pro mne) s velkým otazníkem. Měření pH moči několikrát za den je (opět dle mého názoru) sice možná zajímavou činností, ale vyrovnávání pH tímto způsobem by se nemělo stát jistým typem OCD. Principielně, NELZE napořád vyrovnat pH, neb tělo se principielně neustále zakyseluje (i zásadotvornou stravou), takže moč musí být kyselé povahy. Budete se proto cpát takovou směsí navěky ? Čili opakuji, jí ji začnu brát jako potravinový doplněk, pravidelně, jednou denně. Uvidím, jak se budu cítit, měřit moč budu jen tak ze zájmu.
Rozhodně mne dále zajímají vaše zkušenosti a názory.
Díky za podnětnou reakci, s tím časem jste se zřejmě trefil, včera jsem si TS bral v 18 hodin (převčírem ve 21 a možná chvilku po ní). V noci i dnes zatím v poho, pH ráno 7 v průběhu dne 6,5. Neřeším to a nechci to násilně hned tahat nad 7. K obědu byla z 85% zelenina, tak uvidíme, co to udělá s hodnotou. Překvapilo mě, že tělo TS zpracovává jako potravu. Myslel jsem , že s tím nebude mít velkou práci. Jinak bych to rád upřesnil. Vše co děláme, se u nás neděje kvůli mně, ale kvůli manželce. Nemám zjevné potíže (?). Žena koncem roku zkolabovala a i když se dívala smrti do tváře, tak se razantně odmítla vydat do rukou našemu zdravotnickému systému. Proto vše řešíme za pochodu alternativní cestou. Nutno podotknout, že nás to hrozně baví, s odříkáním nemáme větší problémy. Odbourali jsme kompletně příjem 5 bílých jedů a výsledky už máme. Ale musíme jít dál, protože žena má v břiše dost velký cizorodý útvar. Proto jsme usoudili, že je nutné nasadit nějaká razantní řešení a je nám jasné, že to není na celý život. Změna jídelníčku bude samozřejmě až do konce našeho pobytu tady, ale některé věci musíme podstoupit v rámci měsíců. No a já v tom figuruju v pozici parťáka co drží basu. Už loni po kolapsu jsem mojí řekl, že v tom jedu s ní a budeme všechny experimenty provádět společně. Přestal jsem např. pít pivo, nejím sladké a že jsem měl rád koláčky, makový záviny atd. denně jsem něco ke kafi musel mít. Prostě jsem to pojal tak, že jí chci podpořit ne na 100, ale na 150%. Nemůžu se tady cpát klasickou stravou jako dřív a strhávat jí z nastoupené cesty. Za těch 5 měsíců jsme do toho investovali slušné peníze, všechny ty zdravé a tělu prospěšné látky něco stojí. V příštím týdnu dorazí ionizátor vody, tak konečně zapomeneme na kojeneckou vodu a budeme čepovat něco lepšího. Je toho strašně moc co jsme museli načíst, vyhledat a pochopit, ale je to cesta plná překvapení a netušených souvislostí a zákonitostí. Vůbec nechápu, jak jsme ještě nedávno mohli pít kolu, cpát se knedlíkama a jinýma hrůzama. Uf když mě to popadne tak píšu a píšu a píšu................