Žádný Onkolog neodpověděl, tak ať tu není mrtvo
Tohle je zajímavý názor, že po desítkách letech používání fungicidů v zemědělství jsme ulehčili vývoj rostlinám a tím pádem jsme narušili jejich přirozenou selekci a vytváření obrany (Salvestrol) proti plísním, kterou mi z nich získáváme k obraně našeho organismu. V případech s genetickou modifikaci u některých plodin lidské tělo asi těžko využije jejich "umělé" obranschopnosti. Může to mít dopad na člověka, který konzumuje tyto plodiny. Nepřipravil se člověk v tomto případě svým konáním o něco nezbytného ?
Tak třeba tady je starší článek z roku 2006 (divím se že před sedmi lety byla situace stejná).
http://www.dailymail.co.uk/health/article-393956/Youre-eating-WRONG-fruit-veg.htmlStručně co mě zaujalo:
EN: The research also suggests that levels of salvestrols are up to 30 times higher in organic produce, but almost absent in some commercially grown varieties. Some varieties of fruit have 40 or 50 times higher levels than others.Výzkumu naznačuje že je Salvestrol 30x více obsažen v BIO potravinách, v těch komerčních se téměř nevyskytuje. Některé ovoce jej obsahuje až 40-50x více.
EN: Another reason our salvestrol intake is so low is our taste for sweeter flavours.To mně zaujalo úplně nejvíc - Nedostatek příjmu Salvestrolu způsobuje větší chuť na sladké (zajímavé a logické).Občas si tělo řekne a tak si dám 1-3 týdenní kvasinkovou dietu, přitom se můžu po sladkém umlátit.
Myslíte že s tím správným BIO ovocem a zeleninou by přechod do ketogení fáze nebyl až tak razantní ? Tím by se vše usnadnilo a dalo by se na syrové stravě déle fungovat bez úbytku energie. Těm kterým energie neubývá závidím (možná mají přístup k těm správným potravinám).
EN: For instance, the scientists found that small, organically grown alpine strawberries have 100 times the level of salvestrols of commercially grown (non-organic) strawberries.Vědci objevili málo rozšířenou BIO odrůdu alpské jahody co má 100x větší obsah salvestrolu než komerční jahody.
Salvestrol v prodeji je, nejblíže se dá sehnat třeba v UK
http://www.practitionerchoice.co.uk/category-24.html. Pak ještě v Kanadě apod.. Pár webů nabízí Salvestrol v extraktu, tobolkách a dokonce v masti, například třeba z ostružiny, jahody, borůvky, mandarinky a nebo jiný přípravek je z ostružiny, borůvky, pomeranče a hroznového vína. Ale jestli je v této formě účinný to nevím, jsem trochu skeptický, protože si myslím že přírodní zákony jsou založeny na sinergii.
Já rakovinu nemám, teda aspoň o ni nevím, ťuki ťuk. Ani nejsem prodejcem Salvestrolu, byť mám 1. příspěvek
. Raději bych jedl něco kvalitního avšak průzkum potravin na tento enzym můžeme jen stěží očekávat
, tak asi nezbývá než věřit označení BIO.
Nedivím se že pokud se na jednom místě pacient z rakoviny uzdraví pomocí syrové stravy, tak v jiné lokalitě je mu tento způsob k ničemu, protože bude mít dostupné pouze ovoce s minimálním množstvím tohoto enzymu.
Zbývá ještě odpovědět na otázku jestli je opravdu rakovina tímto enzymem léčitelná a dají se tak léčit všechny typy rakoviny ? A co ostatní faktory porušující buňky jako je záření, těžké kovy apod...
Aby jsme se trochu pohnuli, tady je mapa výskytu rakoviny, najde někdo mapu používání fungicidů v zemědělství pro porovnání ?
A na závěr si dovolím jednu konspirační teorii
Proč v africe, na dálném východě a mexiku mají nejmenší výskyt rakoviny ? Že by to bylo tím suchým počasím, žádnou plísní ohrožující plodiny a nepoužíváním postřiků ? Nebo za to může rozvinutý průmsl jak je všeobecně známo ?Zdroj
http://www.precisionnutrition.com/cancer-and-nutritionPS: Ještě mi prosím vysvětlete proč v tom článku na celostnímedicíně ale i jinde píšou že rakovina je houba a candida je taky houba ?
Ta je, byla a bude kvasinkou ne ?