Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 1:02 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Masožravci (Inuité a syrové maso)
PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 2:44 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Narazil sem na [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Inuit_diet:365hfc9b][u:365hfc9b]stránku[/u:365hfc9b][/url:365hfc9b] na Wikipedii, kde se mmj. píše, že Inuité (eskymáci), kteří mohou jíst prakticky jen maso (syrové, tak 98 % stravy, slouží i jako zdroj vitamínů), maj abnormálně velká játra a vytváří nadměrný množství močoviny. Z toho mi vyplývá, že to je způsobeno enormní zátěží organizmu produkty metabolizmu masa.

Trošku sem ještě ještě hledal a zjistil sem pár zajímavejch informací.

Lopuch: klub Léčba stravou

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 6:49 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Xeelee, potešil si ma, že si tu prispel takým pravdivým príspevkom... A inak, pôvodná dĺžka života eskimákov je tak relatívne nízka (69 rokov) preto, lebo tam umiera viac detí pri narodení, ako v civilizovaných častiach zeme (proste v nemocniciach vedia docieliť aspoň to, aby pri narodení zomrelo čo najmenej detí...)... A vieme, čo to znamená. Stačí si pozrieť jednu časť prírodopisného seriálu "Bear Grills", kde tvrdí (Bear, vojak cvičený na prežitie v extrémnych oblastiach sveta), že nestíha za 80 ročným eskimákom (samozrejme určite s nadsádkou, ale... určite bol udivený jeho kondíciou...)... A ešte - čo tak jesť mäso v kombinácii s napr. ovocím a orechmi (ako zdroj sacharidov - ovocie a orechy...) , samozrejme nie v jednom jedle, a nie tam, kde sú neustále mínusové teploty, ale tam, kde je mierne podnebné pásmo ? Energie by sa vyvážili... Ovocie je Jin, orechy neutrálne, mäso je Jang, tuk je viacej Jin...(na to zabúda veľa ľudí...možno tých, čo na to zabudnúť chcú... \":?\" )... Preto haním makrobiotiku ako smer (a nie Jin a Jang všeobecne...), lebo oni by to považovali za extrém... ale to, že deň a noc, teplo a zima, oddych a šport, čierna a biela, smiech a plač, at´d... sú extrémy, a bez nich by neexistoval svet a všetko bolo "mdlé", to im nevadí... \":D\"

Xeelee píše:
Rozhodně věk není závislej jen na zdraví a stravě, ale Inuité se (na to kde a jak žijou) dožívaj úctyhodnýho věku a jsou zdraví i přesto, že jejich strava velmi zatěžuje organizmus (kterej se na ni ale stihnul výrazně adaptovat). Tenhle způsob zdravy vypadá poměrně zdravě, ale u nás je asi nemožný živit se jen kvalitním (bio) syrovým masem a dalšími částmi živočichů.

Xeelee, musím ťa poopraviť.... NAČO SI MÁME ROBIŤ DETOXIKÁCIE (derivačná kúpeľ, očista hrubého čreva, očista pečene, obličiek, telesných tekutín, kĺbov, atď, atp.), ak nie preto, aby sme PREČISTILI to, čo sa ZAŠPINILO ? ... Alebo - chceš utierať prach a umývať dlážku v meistnosti, ktorá je zavretá vzduchotesnými dverami, a nemá okná ? ... To by nedávalo logiku...či ? ...
Preto Tvoj argument, citujem : "..Tenhle způsob zdravy vypadá poměrně zdravě, ale u nás je asi nemožný živit se jen kvalitním (bio) syrovým masem a dalšími částmi živočichů.." je postavený na hlavu.... Totiž, eskimáci NEROBIA detoxikácie, asi...NEMUSIA (asi...i keď som presvedčený, že by sa im - ako každým ľuďom- aspoň občas hodili, no ukážte mi eskimáka, ako si bude robiť klystír, alebo ako bude piť olivový olej s citrónom - kde by to zohnal...)... nerobia ich, a majú BIO mäso a tuk... A my čo NEMÁME BIO mäso a tuk (ale VIEME si zohnať také mäso, domáce, hoci chované aj na nie príliš prirodzenej strave - ALE bez hormónov..., alebo hoci aj s troškou hormónou - ak sa inak nedá...), my si ROBÍME DETOXIKÁCIE... Veď keď si ich robíme, tak nech MAJÚ ZMYSEL, nie ? \":)\"
A - človeka by som neporovnával so živočíchmy v tom, že musí jesť surové... Omyl... Človek vyťaží z mäsa VIAC, ak je buď uvarené, alebo upečené...
Ja totiž neverím, že človek je z opice... Ja som názoru, že to tak proste NIE JE, a že opice sú len proste zvieratá najviac podobné ľuďom... a že taký pračlovek, opočlovek, atď... že to boli možno nejaké "DEMO VERZIE" človeka, ktoré sa "Stvoriteľovi" nepodarili... \":D\" . A som názoru, že človeku bol daný oheň na to, aby si to mäso mohol uvariť, a tak zvýšiť jeho biologickú hodnotu pre organizmus. Lebo tak isto, ako aj pšenica má horšiu biologickú hodnotu ak sa je surová (vtedy má mizernú - ale nebavíme sa o naklíčenej, ktorá je aj tak príliš JIN... tu musím dať makrobiotike za pravdu...ale to zistí každý, ak to bude jesť v zime...že ?...), tak aj mäso má horšiu biologickú hodnotu pre organizmus, ak sa je surové, v porovnaní s tým, ak sa je TEPELNE SPRACOVANÉ...

Človeku neznižil zdravie OHEŇ a úprava potravín vďaka ohňu (napr. mäso), ale OBILNINY, cukor a zlé kombinácie potravín + nedostatok pohybu a psychické vyčerpanie, a rôzni "parazity matrixu", ktorý mu parazitujú v mysli a obmedzujú ho, robia ho nešťastným (často krát skryto nešťastným, ak nie uvedomele...).

A teraz : Eskimáci majú inú stavbu tela ako stredoeurópania, inú stravu, iné črty tváre, atď, atp.... Kde je istota, že väčšia pečeň nie je tiež len ich odlišnosť nesúvisiaca s patologickou zmenou (iná rasa, iná veľkosť tiel, orgánov...) ? Alebo ak predsa áno, tak... čo ak majú "smolu", lebo nemajú oheň, a vďaka tepelnej príprave by uvarené mäso nezväčšovalo ich pečeň a dožívali by sa dlhšieho veku ? Totiž - surové mäso sa trávi horšie, ako tepelne upravené... A o enzýmoch aj tak vieme málo.... \":)\" ... Navyše enzýmy zo surového mäsa akurát tak trochu pomôžu ho stráviť - lebo surové trávi ťažko. Čo keď uvarené (či upečené) mäso je natoľko stráviteľné (ak sa nekombinuje s knedlíkom, ryžou, atď...), že ho strávi lepšie aj bez enzýmov z neho ? Čo keď surové mäso človek strávi horšie aj keď sú tam enzými ?
A ČO KEĎ NEMUSÍME CHÁPAŤ LOGIKU TOHO, PREČO BOL ČLOVEKU DANÝ OHEŇ PRESNE NA VARENIE POTRAVÍN - a tak možnosťou z nich vyťažiť čo najviac (ovocie a zelenina sú výnimky, tam je numero uno šťava z nich, alebo ovocie v celistvom stave...) živín ? ...
Dúfam, že v priebehu pár rokov sa to ľudstvo dozvie... Ak ho neovládnu tí, čo budú tvrdiť že človek má jesť len rastlinnú potravu, a vymýšľať si pre to dôvody, aby mohli pokračovať v MORÁLNYCH ŽVÁSTOCH, ktoré nie sú dobrodincom pre telo, ale len pre určitú vieru, že zabíjať zvieratá pre potravu je HRIECH...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 8:42 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Nemám sílu reagovat na všechno s čím nesouhlasím a nejsem si jistej, cos tím příspěvkem chtěl říct. Třeba u části o detoxikaci ani netuším, co ses snažil sdělit. Samozřejmě, že maso jejich organizmus zatěžuje. Proto maj abnormálně velký ledviny a produkujou mnohem víc moči, aby se metabolickejch odpadů v nějaký rozumný míře zvládali zbavovat. Eskymáci potřebujou jíst syrový maso, protože to je jejich jedinej zdroj vitamínů apod.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 10:00 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Xeelee : tými detoxikáciami som sa snažil povedať to, že keby sme jedli stravu, ktorá nám skutočne nič NEŠPINÍ, a vďaka nej všetko funguje ako má, tak by stačilo raz si prečistiť telo SÉRIAMI rôznych detoxikácií (do čista...) a potom by sme to už robiť nemuseli. Ale nie je to tak ,a robíme to... Preto keď to robíme, tak nech to má zmysel - a tak nemusíme zvaľovať vinu na to, že nemáme všetky potraviny v kvalite BIO... veď sa predsa detoxikujeme, tak odstránime ten balast z "ni ebio" potravín.... nie ? ...

Kde si prišiel na to, že varené či pečené mäso nemá vitamíny ? Odvážne tvrdenie... Nesprávne. Je to len povera. Má ho rovnako varené, tak aj pečené. A v stráviteľnejšej forme. Je to proste tak. Mäso totiž nie je ovocie a zelenina, kde sa najviac vitamínov čerpá z ich surových štiav... Z mäsa čerpáme najviac vtedy, ak ho tepelne spracujeme - lebo uvoľníme lepšie jeho väzby a tak ho lepšie strávime a lepšie využijeme jeho zložky pre naše telo....

Raw zástancovia píšu o tom, ako ich pes dlhšie žije, ak konzumuje len surové mäso.... ZABÚDAJÚ ale povedať to, že predtým nekonzumoval mäso varené či pečené, ale konzumoval zmes konzerv (konzerva je vždy zlá...) a hlavne GRANULE + nejaké zbytky z jedla v domácností (väčšinou sacharidovej povahy, čo pre psa vhodné rozhodne nie je).... a granule sú z 80% zloženia čo ? OBILIE... Navyše dehydratované.... a hoci by bolo namočené vo vode do zmäknutia, aj tak by bolo silne nevhodné pre psov... Lenže z niečoho chcú žiť aj zverolekári, že ? ...

Možno pre psa by fakt bolo vhodnejšie surové mäso - lebo má inú tráviacu sústavu ako človek...ALE nemusí to aj tak platiť na 100%.... Ale pre človeka je vhodnejšie mäso varené.... A kto vie, možno najvhodnejšie je pre človeka mäso pomleté, zamiešané v pár mililitroch čerstvej šťavy z ananásu, a na minútku usmažené na kvalitnej bravčovej masti...

Týmto celým príspevkom chcem povedať len to, že je rozdiel medzi surovým sushi, a surovým hovädzím či kuracím, králičím mäsom či mäsom z diviny... A dosť podstatný - mám na mysli čo sa týka trávenia.
Nemieš zabúdať aj na to, že sushi sa pred konzumáciou namáča do rôznych zmesí... aby bolo ľahšie stráviteľné - surové. A to si eskimáci nemôžu dovoliť... nemajú to ako robiť...
Som názoru, že eskimáci by sa potešili, ak by mohli jesť nejaký kotlíkový guláš z morských rýb, alebo ešte lepšie, z ľadového medveďa, či mrožov, možno tučniakov (ak tam žijú s nimi - nie som si istý...)... A myslím, že ich žalúdok by sa tomu ani nemusel nejak prispôsobovať, lebo som názoru, že ich žalúdok by mal s takým mäsom skutočne menej práce... \":)\"

MIMOCHODOM.... čo keď sa dožívajú eskimáci v priemere len 69,5 roka preto, lebo majú nedostatok sacharidov v strave ? To by bolo celkom možné... Totiž adaptovali sa na rapíídny nedostatok sacharidov (2% v ich strave...) dobre, ale... to nič nemení na tom, že ak by sa množstvo sacharidov v ich potrave zvýšilo na 70 až dajme tomu 90g sacharidov denne (a pekne postupne... každý rok pridať 5 gramov sacharodiv do ich stravy z terajšieho základu, aby to bolo pozvoľna a nebol to pre organizmus šok...)... mohlo by to byť zaujímavé... Lebo je dokázané, že človek potrebuje (aby predišiel ketóze) z dlhodobého hľadiska nie menej, než 72g sacharidov. Eskimáci pravdepodobne ketózou netrpia - lebo od narodenia sa im sacharidov nedostáva, maximálne tak v materskom mlieku - a "boh vie", ako sa líši zloženie materského mlieka eskimáčok a európanok... je možné, že výraznejšie.... Ale to nemení nič na tom, že je pravdepodobné, že by ich zdravotný stav bol lepší, ak by sa zvýšil ich príjem sacharidov na spomínaných 72-90g/deň, a pekne pomaly, rok za rokom....

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 1:13 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Každá strava v těle něco "špiní". Buď to už obsahuje nebo ta nečistota vzniká během trávení.
NOWOCAYN píše:
Kde si prišiel na to, že varené či pečené mäso nemá vitamíny ? Odvážne tvrdenie... Nesprávne. Je to len povera.

Tvým problémem je, že neumíš správně interpretovat čtenej text. Nic takovýho sem nepsal. Ve vařeném mase se NĚKTERÝ vitamíny ničí více, nějaký méně, nějaký úplně (i ovozel tepelnou úpravou znehodnotíš). Proto musí eskymáci jíst syrový maso, když nemaj jejich alternativní zdroj. Příklad se psem je mimo, protože nekonzumuje pouze maso a je to masožravec. V týhle diskuzi je to mimo. Navíc tím, že poukážeš na nesmyslnost argumentu pro něco neznamená, že to co je obhajováno není správný z jinýho důvodu. To jen malá logická odbočka.

Otázkou je, jestli je vůbec maso vhodný, ne jaký je vhodnější. Produkty, vznikající při trávení masa, ukazujou, že vhodný není tělo ve větším množství silně zatěžuje. Navíc maso může bejt vařený stravitelnější, ale stejně jako u ovozelu se v něm vitaminy a minerály znehodnocujou. Vážně by mě zajímalo, kterej důvěryhodnej zdroj tvrdí opak.

To, že jsou v ketóze (zjisti si co to je, eskymáci v ní jsou) jim asi opravdu nesvědčí, ale tvý znalosti v oblasti výživy mi přijdou úsměvný, když píšeš o šoku z moc sacharidů. Proč by k něčemu takovýmu mělo dojít? Jednoduchý cukry jsou nejsnáz stravitelným zdrojem energie a eskymáci určitě o schopnost trávit sacharidy nepřišli.

Další diskuze na týhle úrovni nemá smysl, takže ji z mý strany ukončím. Styl "já si myslím, že tohle je pro lidi v naprosto odlišnejch podmínkách s naprosto odlišným stravováním a fyziologií vhodnější" je o ničem. Obzvlášť, když spoléháš spíš na svý dojmy, nepozorně čteš (nebo nechápeš text) a máš problémy se základy logiky, díky čemuž tvý argumenty může vyvrátit naprosto kdokoliv, aniž by o problematice cokoliv věděl.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 1:49 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Xeelee píše:
Otázkou je, jestli je vůbec maso vhodný, ne jaký je vhodnější. Produkty, vznikající při trávení masa, ukazujou, že vhodný není tělo ve větším množství silně zatěžuje. Navíc maso může bejt vařený stravitelnější, ale stejně jako u ovozelu se v něm vitaminy a minerály znehodnocujou. Vážně by mě zajímalo, kterej důvěryhodnej zdroj tvrdí opak.

Mäso (kvalitné) nie je o nič menej vhodný zdroj výživy pre človeka, ako orechy... Orechy obsahujú enhybítory tripsínu (hlavne to) a aj fytáty... Viažu sa na vápnik (hlavne šupky z orechov - tie jedlé šupky), selén (paraorechu to vadiť nebude...), zinok, železo... Musia sa kvasiť v slanom náleve po dobu 12-18 hodín, aby boli lepšie stráviteľné a menej škodlivé... Robíš tak ? Pochybujem...
A medzi akým obyvateľstvom sa tie výskumy ohľadom škodlivosti mäsa robili ? Nie náhodou medzi tým, čo konzumuje "biele jedy" v rôznych formách, a navyše málo športuje ? A patrilo do toho výskumu ako "vec výskumu" aj mäsové výrobky typu salámy, šunky, paštéty ? Asi hej, čo ? ... \":)\" ...Taký vegáni či vegetariáni sa od bežných ľudí často neodlišujú len iným stravovaním, ale aj tým, že častejšie športujú, a konzumujú možno aj dvojnásobne menej bieleho cukru a pečiva,... \":)\" ... Aj to by si mal zohľadniť...

Xeelee píše:
Další diskuze na týhle úrovni nemá smysl, takže ji z mý strany ukončím. Styl "já si myslím, že tohle je pro lidi v naprosto odlišnejch podmínkách s naprosto odlišným stravováním a fyziologií vhodnější" je o ničem. Obzvlášť, když spoléháš spíš na svý dojmy, nepozorně čteš (nebo nechápeš text) a máš problémy se základy logiky, díky čemuž tvý argumenty může vyvrátit naprosto kdokoliv, aniž by o problematice cokoliv věděl.

Podľa teba naša vzájomná diskusia nemá úroveň preto, lebo používam slová "ja si myslím" .... Medzi nami je rozdiel v tom, že ty "vieš" to svoje, a ja si MYSLÍM to svoje. Každý môže vyvrátiť aj tvoje argumenty - veď pozri sa na to, koľko je tu výživových smerov.... To, že sa neviem tak dobre vyjadrovať ako ty (aj tak sa vyjadrujem nadpriemerne, ale ty - aspoň v tejto problematike - ešte nadpriemernejšie), to nič nemení na tom, že moje názory sú mojim textom prekladané zrozumiteľne. A moje názory nepochádzajú z mojich snov, ale z rôznych štúdií, ktoré dokazujú, že čím častejšie a vo väčšom množstve konzumovali prírodné národy mäso, živočíšne výrobky (mlieko divokých zvierat, tuk, krv, vajíčka), tým boli zdatnejší a slnejší, zdravší a menej "zdeformovaný", než tie prírodné národy, ktoré boli buď vegetariánmi, alebo vegánmi (často krát aj z klimatických podmienok...).
Každý stravovací smer vie argumentovať po svojom, a vie vyvracať (zdanlivo aj logicky vyvracať...) argumenty iných výživových smerov. Ak bol človek celý život ovplyvňovaný napríklad vierou v to, že človek nemá právo zabíjať živočíchy a konzumovať ich, tak asi ťažko niekedy pochopí, že by to mäso a celkovo potrava zo živočíchov mohli byť zdraviu prospešné, ak sa spolu s nimi nekonzumujú biele jedy v rôznych podobách, a to mäso a živočíšne výrobky nie sú plné E-čok a hlavne soli...
Áno, nebudeme môcť navzájom my dvaja komunikovať na túto tému, a ja tiež končím v komunikácii medzi nami (čo sa týka tejto témy - nie čo sa týka tém, kde sa nespomína mäso a tuky - ktoré mám rád, a za posledný rok mi moja strava zdravotne pomohla v smere fyzickom aj psychickom, čo som veľmi rád...). Tvoje názory na čokoľvek beriem, hlavne čo sa týka vecí ohľadom očistných kúr, byliniek a potravín všeobecne (až na tie živočíšne potraviny, kde máme rozdielne názory vychádzajúce z iného ovplyvnenia a inej viery, lebo kamarát - je to fakt len viera... Totiž aj keď obaja by sme dali ruku do ohňa za to, že sme presvedčení o našich pravdách, lebo obe naše stravovacie smery majú aj zdravotné výsledky, atď.... aj tak ani v tomto prípade nemôžeme na 100% vedieť ako sa veci ohľadom stravy majú, a aké rôzne činiteľe pôsobiace na trávenie potravy ešte môžu existovať a fungovať, či nefungovať. Totiž na 100% "vie" aj makrobiotik, na 100% "vie" vitarián, na 100% "vie" paleodietológ, na 100% "vie" vegán, vegetarián, prívrženec stravovania podľa krvných skupín..... atď..... Vieš čo je teda najúčinnejšie ? TO, ČO POMÁHA. Ak tebe pomáha tvoja strava, nech sa páči. Mne pomáha zas môj druh stravovania (drasticky odlišný od tvojho, ale ja napríklad tiež konzumujem denne šťavy doma odšťavené...), a robí mi najlepšiu služby zo všetkých stravovacích smerov, aké som kedy skúsil (a boli to už všetky, ktoré som tu vymenoval...)
Ahoj.
NOWOCAYN

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 2:19 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Když už jsi mě tak ošklivě nařknul, tak zareaguju.
NOWOCAYN píše:
Podľa teba naša vzájomná diskusia nemá úroveň preto, lebo používam slová "ja si myslím"

Ne, já píšu, že nechápeš psanej text, spojuješ nesouvisející věci a část tvých úvah odporuje logice.

Podsouváš mi, že nemáčím ořechy, píšeš tu něco o výzkumech trávení lidí, kteří se určitě nezdravě stravujou a málo sportujou, když já píšu o mechanizmech trávení jednoho typu potraviny... To jaký látky štěpí jaký sloučeniny a co z těch reakcí vzniká je známo.

Vůbec nereaguješ na to co tu píšu. Jestli někdo vyvrátí mý argumenty, tak budu rád. Aspoň se dozvím něco novýho. Ty za vyvrácení tvejch argumentů zdá se rád nejsi a dál se je snažíš obhajovat, protože se nad tím co píšu očividně odmítáš zamyslet. Když někdo vyvrací mý argumenty, tak si argumenty oponenta ověřuju. Ty si jen chceš ospravedlnit jezení nezdravejch potravin.

Spousta lidí jí nezdravý potraviny, ví to a dokáže s tím žít. Máš ale pravdu v tom, že strava založená na mase může zlepšit a zlepšuje zdravotní stav lidí, kteří jedli velmi nezdravá a chemií překypující jídla. Dlouhodobě (v horizontu možná už jednotek let) se ale projeví problémy zapříčiněný překyselením a hromaděním škodlivin, který tělo nestíhá vylučovat. Třeba paleodietu bych lidem s čistým svědomím doporučil. Tak na rok. Pak ať si maso klidně jí, ale s mírou. A hlavně ať se vyhejbaj škodlivejm potravinám, škodlivejm kombinacím potravin a nadměrnýmu příjmu bílkovin. Maximum pro velmi fyzicky nepracující jedince je 1 gram na kologram tělesný váhy. To se týká rostlinnejch i živočišnejch bílkovin. Můžu se zeptat, kolik jich normálně konzumuješ ty a jakou konzistenci má tvá stolice? Měříš si pH moči?

NOWOCAYN píše:
A moje názory nepochádzajú z mojich snov, ale z rôznych štúdií, ktoré dokazujú, že čím častejšie a vo väčšom množstve konzumovali prírodné národy mäso, živočíšne výrobky (mlieko divokých zvierat, krv, vajíčka), tým boli zdatnejší a slnejší, zdravší a menej "zdeformovaný", než tie prírodné národy, ktoré boli buď vegetariánmi, alebo vegánmi (často krát aj z klimatických podmienok...).

Můžeš uvést aspoň jeden důvěryhodnej zdroj? Existuje kvantum studií i drastickejch osobních zkušeností, který dokazujou, že mlíko je jednou z nejškodlivějších potravin vůbec a že živočišný bílkoviny oproti těm rostlinnem způsobujou tělu problémy. Přečti si Čínskou studii a mrkni na nějaký studie.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 5:37 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Xeelee : Žiaľ, v slovenčine a češtine ani neviem či niečo také na internete je... Ale v angličtine áno. Ak sa ti nechce prekladať a bude ti stačiť "já byť indián" angličtina (ja som si to v takej vytlačil a založil do šanónu všetky články...), použi google prekladač. A študuj, je to zaujímavé...

http://www.westonaprice.org/abcs-of-nutrition/health-topics


A ak chceš bez hľadania na tej stránke vedieť čo si niekto podložene myslí o vegánstve, atď, nech sa páči :
http://www.westonaprice.org/vegetarianism-and-plant-foods

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 08, 2013 12:04 am 
Offline

Registrován: pát říj 19, 2012 2:00 pm
Příspěvky: 43
Zdravím zde všechny,
já mám celkem jednoduchý dotaz. V literatuře a "odborných" kruzích (tím myslím výživové poradce, lékaře a jiné) čtu protichůdné informace. Jedni jsou zastánci masa, druzí odpůrci. Já osobně mám zkušenost, že bez masa jsem byla nemocná, stav se zhoršoval....až jsem po několika měsících vitariánské "kvalitní" stravy (nemohu vždy sehnat bio zeleninu tudíž kupuji i nebio) pozřela konzervu tresčích jater. Do dvou hodin jsem se zázračně uzdravila, do měsíce jsem při pokračování střídmého pojídání (2x týdně) masa (střídání krůta, jehněčí nebo ryby) zbavila zubního kazu, který se mi vytvořil právě při vitariánské stravě.
Nechci aby kvůli mě museli umírat jiní tvorové, nicméně bez masa mi šlo to přežití OPRAVDU špatně. 1-2 vejce, jediná živočišná strava kterou jsem jedla abych měla vitamín B, mi nestačila.

Proto mě zajímají vaše názory, zkušenosti, rady. Moje zkušenost praví: maso 1-2x týdně ano, vejce ano. Kefír si dělám z tibetské houby, a dávám ho do domácí zmrzliny, dezertů, anebo ho jen osladím medem a přidám do pohanky či jablka. Ale ten kefír je z kravského mléka. Nevím, zdali je vhodný a zdravý, chutný je.
Nicméně..... to maso...ANO či NE?

Prodělala jsem nyní 7 očist podle Partykové, následoval 10ti denní půst, poté návratovka. Cílem je zbavit se únavy a chronických nemocí. Nechci si okyselovat organizmus masem a nechci být příčinou úmrtí zvířat. Jednoduše protože jsou pěkná (tedy slepice jsou úplně pitomé, tam mi sekání jejich hlav nevadí. Také mi nevadí zabít šneky, ale šnečí maso mi opravdu nechutná, jednu dobu jsem je chovala a nemohla jsem je paj jíst, jsou zkrátka zajímaví a člověk je nejraději vidí na kompostu či v lese. Pak tu máme králíky....dejte děcku do náruče králíka a pak mu ukážete na talíři? Chováme morčata...prý mají lahodné masíčko a velmi zdravé....pomazlete si morče které vám v náručí "přede" a pak mu zlomte vaz....to mi nejde).

Tak mi prosím napište jaké máte zkušenosti. Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 08, 2013 7:48 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Mhm, tohle řeším taky.
V zimě na sjezdovce v Rakousku jsem se potkal s nějakýma čechama, tedy lépe řečeno moravákama. Z nějaké prdele od Uherského Hradiště.
A voni začali o tom, že jsou z nějaké vesnice a ten druhý dodal "tam co se žerou psi". Myslel jsem, že si dělá srandu, ale ten druhý řekl, že se za to
vůbec nestydí. Měl jsem chuť dát mu přes držku. A von začal, že kačena je taky živý tvor a jestli ji jím.
Když jsem viděl film o vybíjení delfínů někde v Japonsku, chtělo se mi brečet. Ale tuňáka v konzervě mám každou chvilku.
No prostě dvojí metr na všechno...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 08, 2013 11:42 am 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
Já teda byl jednu dobu rybář a zabít rybu není moc těžké (emocionálně) .. ale králíka, kachnu či prase bych asi zabít nedokázal .. co se týče výživy, tak stejně jsem ochotný pozřít spíše jenom BIO maso nebo maso z malochovu .. no a jelikož je to drahé jako prase, tak jím maso spíše zřídka .. preferuju vejce, které mám domácí


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 09, 2013 6:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
smajliss píše:
Já teda byl jednu dobu rybář a zabít rybu není moc těžké (emocionálně) .. ale králíka, kachnu či prase bych asi zabít nedokázal .. co se týče výživy, tak stejně jsem ochotný pozřít spíše jenom BIO maso nebo maso z malochovu .. no a jelikož je to drahé jako prase, tak jím maso spíše zřídka .. preferuju vejce, které mám domácí

Evidentně řešíte problém, kdy jde vlastně o vraždu. Vejce taky přeci je nenarozené kuře a to již většinou nikdo neřeší. Otázkou nakonec je, proč by třeba neměla újmu cítit mrkev, když ji pojídáte. Myslím, že zde lidstvo zblblo stejně jako v mnoha dalších otázkách. V přírodě je to vše o zachování vlastního života a za jakoukoliv cenu. Osobně jsem přesvědčen, že pokud dva inteligentní a vysoce civilizované jedince vysadíte na pustém ostrově, tak do týdne je jeden z nich žrádlo a druhý prostě přežije. Tak to chodí, je to normální a v takovém případě nejde o vraždu, ale o přirozené jednání založené na pudech, které nikdy nikdo nepřekoná. Jde o náš základní program a není možné ho změnit, nicméně zabíjení z radosti, to je jiná kapitola.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 09, 2013 7:55 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 16, 2013 9:59 pm
Příspěvky: 183
Jarda píše:
Vejce taky přeci je nenarozené kuře a to již většinou nikdo neřeší.

My nemáme kohouta takže vejce není kuřátko ale skořápka s jídlem uvnitř.
jinak syrový maso je plný vajíček parazitů takže jíst to je šílenost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon čer 10, 2013 8:06 am 
Offline

Registrován: pát říj 19, 2012 2:00 pm
Příspěvky: 43
Zdravím všechny zde,
máte názor či vysvětlení, proč dobře placení odborníci v mediálních prostředcích o parazitech mlčí? Viděla jsem například v pořadu Sama doma "specialistu" na správný chov a výživu skotu, který na konci své přednášky pohovořil, že nejzravější je právě syrový tatarský biftek. Dále jsem viděla pojednání o kvalitě mléka, kde se paní doktorka z VŠCHT kochá skvělými účinky mléka na zdraví dětí.
My máme doma zdravotní problémy, a když se prosákne informace, že nekonzujeme mléko a pečivo, dostávám kritické reakce i ze strany lékařů specializujících se na výživu, s tím že si za potíže se zdravím mohu vlastně sama nevhodnou stravou a tím, že stresuji děti protože jim nekupuji tvarohové kynuté koláčky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 11, 2013 10:36 pm 
Offline

Registrován: pon čer 03, 2013 9:09 pm
Příspěvky: 58
To, proč se o parazitech moc nemluví, by bylo na dlouhý přípis. Jednoduše: někomu se takové info nehodí, jiný k tomu ještě nedospěl, další si takovou "nechutnost" nechce připustit... atd.

Ale osobně si myslím, že když jde o příp. prospěšnost masa a mléka, tak je obojí lepší v syrovém stavu. Ale hlavně taky jde o kvalitu.

A (skutečně) zdravý, odolný člověk by se měl s určitým množstvím parazitů vypořádat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz