Jantar píše:
to není argument. Není v tom žádný cukr ani mléko ani ztužený tuky. Naopak jsou v tom Omega 3 a 6 v rozumném poměru. Není důvod aby to bylo škodlivé.
http://www.dedekkorenar.cz/obludy/pozna ... rinum.htmlCitace spodní části článku:
Já měl na svých stránkách obsáhlý článek o chemizmu margarínů a obdržel jsem hloubkovou kontrolu potravinářské inspekce, která hledala a pořád nic, až se chytili na slově „rekonvalescence“ na našem Měsíčkovém oleji – Lymfoleji. Za závažné zdravotní ohrožení spotřebitelů mi napařili na potvrzení svého úředního nesmyslu a moci 11000 pokuty a příkaz ihned stáhnout z prodeje (náklady asi 150000). Když jsem se odvolal, hrozili vyššími tresty a tak jsem stáhl článek, zaplatil, škrtnul „rekonvalescenci“ a vše se uklidnilo.
Protože margaríny sice poškozují zdraví, ale přispívají některým výrazně do mocenskyrozhodovacího procesu, musím si vybrat, jak naznačit škodlivost a přežít.
Hitler veškeré máslo a sádlo posílal na frontu, protože tam nepotřeboval útočící trosky. Pro lidi v týlu mu chemici udělali náhražku, která trochu oddaluje smrt hladem. Tou náhražkou je margarín, rostlinné máslo syntetické, ztužený tuk.
Vezmete jakýkoliv podřadný rostlinný olej, ohřejete na asi 600 °C a vpusťte do autoklávu plynný vodík (katalyzátor je platina nebo dříve nikl), snížíte teplotu na 200 a přilijete smáčedlo, po promíchání přidáte trochu kvalitnější rafinovaný olej (kdyby ne, tak vznikne hmota podobná běžnému termoplastu a můžete z ní lisovat například obrubníky nebo patníky) po zchlazení pod 100 přidáte tenzid a vodu. Při tom můžete domíchat syntetická barviva, aromata, plnidla, vitamíny, konzervanty, strukturní přísady, chuťové korigens a nalijete to do plastových kelímků, přidáte 250% zisk a prodáte s reklamou, že to neobsahuje cholesterol.
Játra to nejsou schopna trávit a organizmus to jen obtížně vylučuje. Zvířata to nežerou, hmyz na to nejde a bakterie to nekazí. Prostě to je jen upatlaná forma igelitu. Dobrou chuť s chuťovými korigens.
Skoro každému pojídači silně vržou klouby při dřepu a zrychleně se mu kazí zrak.
To je dáno tím, že některé sloučeniny při reakci vzniklé mají vlastnosti ženských hormonů. A některé se účastní degenerativních změn ve vazivech.
Bohužel to způsobuje u mužů výrazné snížení plodnosti a po čtyřicítce špatný zrak a značný nezájem o sex!
To by mě zajímalo, kdo to ženským v nejlepším věku vysvětlí.