andelku83 píše:
Dobrý deň p. Jarda,
začala som s kávovým klystírom. Prvý krát som si ho urobila v sobotu ráno na lačno (do nádobky som dala 1l viac by som na prvý krát neznesiela) a cítila som sa po ňom veľmi dobre, v nedeľu ráno som ho zopakovala opäť ale cítila som nie úplne vyprázdnenie, počas dňa som mala pocit nafúknutého brucha. Cez týždeň keďže ráno vstávam do práce, vyskúšala som si ho urobiť včera večer po 9 hod. na lačno. Udržalo som to do 20min. a na to som išla na záchod ale tiež som pociťovala, že to vyprázdnenie nie je 100%, dokonca som po tom večernom kávovom klystíre nevedela zaspať do tretej rána. Takže dnes mám za sebou iba 3hod.spánok. Chcela som sa Vás opýtať, či je vhodné robiť klystír večer alebo iba ráno? A po kávovom klystíre nemala by som hneď zopakovať napr. harmančekový klystír aby som sa lepšie vyprázdnila a aj vyčistila po káve? Mám kávový klystír robiť každý deň? Alebo stačí iba cez víkend, ráno na lačno. Ako často si ho mám robiť aby sa zo mňa vyplavil odpad. Pri častom používaní klystíru nie je potrebné niečo užívať aby sa niečo vo vnútri nepoškodilo? Vyčítala som na Vašej stránke o urinovom klystíre, mala by som ho tiež robiť alebo u mňa to nie je potrebné? Zinok, ktorý mám od Vás som odložila pretože pokožka na stehnám, bruchu a rukách - sa mi lúpe, mám po ňom nepekné chrasty ako po popálenine. Som na zinok pravdepodobne alergická. Alebo ho skúsim vyskúšať ešte raz vnútorne tak o 2-3 mesiace, keď sa vyčistím klystírom a uvidím, či mi z neho opäť nebude zle.
Čo sa týka klystíru kúpila som ho aj našim domov, otcovi, mamine a sestrám - oni to robia ale s harmančekovým vývarom. Jedna sestra trpí už 16rokov epileptickými záchvatmi od svojim 16 rokoch, tak dúfam, že ak sa bude pravidelne ním čistiť a robiť si šťavy, tak záchvaty ustúpia. Čítala som niekde, že sa dá úplne z tej choroby dostať. Je to pravda?
Ak sa môžem ešte opýtať moja babka, budúci týždeň bude mať 90 rokov má dlhodobo problém s hlienami ale nechce sa čistiť klystírom lebo už poriadne nevládze ani chodiť. Dajú sa tie hlieny niečim zmierniť?
Vopred Vám p. Jarda veľmi pekne ďakujem za odpoveď na moje otázky.
S pozdravom a prianím pekného dňa,
Jarka
Postup máte blbě, káva se aplikuje pouze v malém množství, tak 3-4 dcl. Aplikovat ho večer je další blbost, to je stejné jako dát si na noc kafe, také neusnete. Dá se dělat denně a to i dlouhodobě, ale ne jako velký klystýr, to je špatně pochopeno. Urinové klystýry můžete využít jako vyčištění před, nebo po kávovém klystýru. Zinek jde aplikovat i ve velice malé dávce třeba i do koupelí, nebo zábalů, obkladů a podobně. Epileptické záchvaty může pravidelné čištění střeva zcela odstranit. U starých lidí se těžko aplikuje cokoliv nového, ale omezení obilí, mléka a masa hleny odstranit dokáže.