bianca2 píše:
Dobry den.ja mam tiez nizky tlak,zhruba uz od patnastich rokov.pocitujem to len v teple, v lete v horucavach, inak ani velmi nie. V lete zvyknem mat nemeratelny tlak, par krat sa mi stalo ze som nevidela nic na oci,len drobne zlte skvrny ako piesok a hucanie v usiach.toto bolo skor v minulosti, teraz mi ale este ostal v lete nizky tlak,som malatna a stahuje mi usi, citim taky tlak v usiach.doteraz som ho rovnala len kavou,prip.cervenym vinom,lenze teraz kojim a nemozem pit silne kavy a slaba ma nepreberie.tak asi skusim tu pikantnu papriku,aj ked mne teda paliva chut nikdy nechutila.robila som rozbor krvi,horcik bol 0.7 p. Jarda mi ho odporucil zdvihnut na 1, a sodik ze mozem tiez doplnat himalajskou solou,tak som zacala viac solit.mna len zaujima to ako ten moj tlak suvisi s teplotou vonku,plus mam tie tlaky v usiach.v tehotenstve som z toho cele leto bola mimo,vobec nic som nevedela robit,taku nerovnovahu som v usiach citila.kedze planujeme aj druhe dieta,rada by som tomu uz predisla. S p. Jardom som sa vyslovene o tlaku nebavila,tak neviem ci mate pre mna nejake tipy.dakujem pekne.
Zcela amatérsky se připojuji, moje mamka, můj děda, já ... máme prostě tradičně v rodě "nízký tlak". přitom ho máme naprosto neormální, myšleno číselně. V létě anebo v přehřátých vydýchaných prostorech ale trpíme motolicí, kolikrát jsem si jako dítě musel normálně sednout na chodník, opřít se o barák, počkat. Jako pyjaněr hlídající v teplých májových dnech pomníček soudruhů dobyvatelů jsem pravidelně omdléval. Jedna věc je výživa, metabolismus, prvky, minerály. To je Jardova specialita a šup sem s tím.
Jiná věc je to, že nejsme všichni stejní. Někdo je spíše severský typ, někdo spíše jižní. Stejně tak jsou lidé sovy nebo skřivani. Pokud se cítíte lépe na horách a v chladu, na sněhu či u zurčící studené bystřiny, nemůžete dost dobře fungovat v suchém vedru, na rozpáleném písku, v nepohyblivém vzduchu, ve vysokém tlaku. Lze to, ale ne ze dne na den.
Nedělal bych z toho vědu a respektoval bych svůj typ.