[quote="adoslavek":25bblpr9]Dobrý den
Před 2 roky jsem začala být alergická na moč a sliny zvířta. Je to pro mě hrozné, protože miluji zvířata e nechci se jich vzdát. Stále si beru dom nějaké chlupaté zvířátka, ale nikdy to nedopadlo dobře. Tam kde mě zvíře projde se mi udělá červený flek a bílé pupínky.
Začnu být u navená, a je to všechno v háji
. Od mala jsme alergická na pyl a nějaké to ovoce. Ale to jsme si vždycky přetrpěla jaro a bylo. S alergií se mi promýchává zahleění, neustále mám knedlík v krku a a poránu jsme nejvíc zahleněná to vyplivnu i takový husný šedý hlen. Nevím co dělám špatně... Bylinky jsou moje slabot, není den kdby bych si udělala kopřivu, perilu i (lotosový květ)... Snažím si hlídat jídelníček, kupuji celozrné pečivo a snažím se vyhýbat mléčným výrobkům a mouce. Kdyby se tu někdo našel, kdo by mi pomohl a dal miradu, byla bych mu moc vděčná.
[/quote:25bblpr9]
Většina z toho co tu píšete byla probírána v sekci alergie, ekzémy či candida, kam to také asi Jarda přesune.
Problém nevyřešíte tím, že budete jíst celozrnné pečivo a budete se vyhýbat mléčným výrobkům. U alergií se jedná zpravidla o systémový problém, které má své kořeny v porušené střevní mikroflóře a přemnožených patogenních organismech, porušeném trávení a oslabených nadledvinkách, a nevyrovnaném duševním rozpoložení. Tělo je neschopné vylučovat škodliviny a bojovat se záněty a reaguje přecitlivěle na běžné podněty.
Chce to radikální změnu stravování a myšlení. Součástí by mělo být pročištění organismu a mysli. Můžou pomoci některé vitamíny a minerály a byliny. Zkuste trochu více přečíst ve zmíněných vláknech, případně i jinde, abyste získala trošku větší přehled, bez něj to půjde těžko.
Pro akutní stavy souisející s přicházející pylovou sezónou použijte látky, které mají protizánětliý účinek a působí preventině proti torbě histaminu, nebo redukují následky jeho tvorby
Pro akutní řešení
- vysoké dávky vitamínu C (v rozmezí 4-10g denně, možné však i více)
- oragnická síra množství až 6g denně
- quercetin cca 1g denně
- bromelain, případně výtažky z hroznových jader
. zcela vyloučit jednoduché cukry a omezit i ty komplexní
- posílit