Milenium píše:
Zdravím vespolek.
Asi měsíc si vyrábím kefír pomocí Tibecké houby. Vše se zdá být v pořádku, houba nemá slizovitý povrch, řádně jí proplachuji. Mléko používám plnotučné „čerstvé, pasterizované“, nemám k lepšímu přístup. Výroba probíhá při pokojové teplotě jeden den, nebo několik dní v chladničce, nebo to kombinuji. Konzumuji najednou 0,5L ráno na lačno, nebo před spaním, zprvu denně, nyní zhruba obden. Nepravidelně k tomu zobnu tobolku s kvalitními probatiky. Po kefíru mě ale pálí žáha, neumím říci jak moc, protože jsem na toto doposud netrpěl. Kupovaný kefír jsem si občas koupil, problémy nebily. Navíc se dostavuje i chraptění, ztrácím na omezenou dobu částečně hlas. Nemusí to být časově nutně přímo po konzumaci, klidně to přijde i během odpoledne.
Pro doplnění uvedu, že než jsem začal kefír vyrábět, tak už jsem se několik dní stravoval téměř jen syrovým ovocem, zeleninou a ořechy. Byl jsem prakticky na proti kvasinkové dietě více česneku, cibule a ajenský pepř v tobolkách(protože mi vyšel dost pozitivně plivací test a byl jsem závislý na sladké) Trochu jsem to nejspíše přehnal a kalorický příjem byl nízký, protože jsem za měsíc zhubl 5kg (na počátku jsem měl 188cm/76kg, tedy žádný tlouštík) Také jsem při té měsíční dietě dělal 2 týdny 5 klystýrů za týden, pak týden obden a následně 1x týdně. Nyní jsem již přidal i sladké ovoce, med a větší porce, hudbnutí se zdá ustává, ale výše zmíněné projevy přetrvávají. Nepotkal jste se s tímto někdo, nebo neodvodíte něco ze svých zkušeností?
Houba se proplachovat nemá, to zde často opakuji a mléčné produkty mají vysokou pufrovací schopnost-snižují kyselinu v žaludku, což může být zdrojem uvedených problémů, zvláště pokud máte špatný krkací test.