kazla píše:
Dobrý den, mám dotaz - ráda bych synovi doplnila hořčík, křemík a je to dítě ve vývinu takže i vápník - podle stavu nehtů minimálně hořčík a křemík jsou akutní. Je zde na fóru popsáno, že nejlepší pro tělo jsou chloridy - takže chlorid hořečnatý, ale je dost hořký, není jiná alternativa - třeba magnesium lactici? A kolik by toho magnesia lactici muselo být? Magnesii nepije - nechutná mu. Nebo mně napadlo, nápoj mu osladit - glukopur nebo stévie, ale bude to stačit? Dále křemík - bílý jíl, čaje moc nemusí (přeslička)? Je to dítě, takže se raději zeptám, zda bych mu tím eventuelně neublížila? Chlorid vápenatý - našla jsem potravinářský - ředěný vodou, jinak se dá koupit ve formě prášku, granulí. Dokonce se tento druh chloridu vápenatého dá koupit v lékárně ( Calcium chloratum IVAX) právě na doplnění vápníku při růstu, ale je tam i etanol, takže se mi do toho moc nechce. A jak chlorid vápenatý ředit,v čem a kolik ho dávat? Mohly by se ty dva chloridy brát zároveň, nebo raději každý zvlášť - jeden ráno, druhý večer? Děkuji za odpověď.
Vše na co se ptáte je zde již mnohokrát zodpovězeno, čili si to projděte a dejte mu udělat vyšetření na stav vitamínu D3, konkrétně 25-OH vitamín D3, jinak nemá cenu do něj cpát nějaké vápno, tím mu akorát můžete vyvolat problémy.