Ale jablko vaše tělo nevyživí, to je jen voda a fruktoza, a ta je zvyšuje krevní cukr a způsobuje ztukovatění jater. Mléko zkuste z mlékomatu. Co se týče lososa - hádám, že tak 95 % lososů, co se dá tady v ČR koupit je z faremní chovu, takže si nedělám iluze o nějaké kvalitě. Takové ryby na farmách se krmí hotovými směsi a barvivy, aby losos měl pak pěknou růžovou barvu. To byste musela mít lososa z nějakého echt luxusního lahůdkářství a nejlépe, aby pocházel ze Skotska a měl záruku, že je z volného moře. Chápu, že vám to nedává smysl a cením si toho, že jste se do mě nepustila, ale opravdu zkuste mrknout na systém "vyživujích tradic". Jsem už docela stará a teď to neberte osobně, ale neznám jediného vegetariána, makrouše, nebo vitariána, aby to nebyl zatuhlý, suchý, rigidní člověk, bez špetky humoru.... Co vám brání koupit si selské máslo a dát si tenký krajíček toho domácí chleba s máslem a pažitkou, místo jablka. Zkusit si uvařit polévkový dlouho tažený vývar ze selského kuře (já mám svého dodavatele a kuře z obchodu nejíme), do toho domácí selské vajíčko (oslovte na vesnici pád babiček-důchodkyň, určitě vám některá ráda prodá pár vajíček).....Jde o to otevřít se novým věcem a předem si nehnusit vařené jídlo a bílkoviny. Tělo oslabené nemocí přeci nemůže žít jen z "ovocné vody" a louskat ořechy. Ořechy bych doporučila jen v září, když jsou čerstvé vlašské ořechy a sama si je nasbírám, max. koupím na trhu. DOkonce už i čeští lékaři snad vzali na milost vajíčka, že ten cholesterol neškodí. Cholesterol se zvyšuje právě po fruktoze a škrobech. tělo cholesterol životně potřebuje.....atd. atd. Nenavádím vás, abyste jedla stejky - ty se prudce přepalují, ale zkuste kousek pravého kvalitního masa, dlouho vařeného a sníst ho s tím vývarem. Dále vám doporučuji pravidelně konzumovat doma vyráběnou kvašenou zeleninu, buď na způsob "a lá kimči", nebo "a lá bulharská trošije". K masu samozřejmě žádné škrobovité přílohy, jen tu kvašenou zeleninu. Já mám těsto před 50tko, jsem v přechodu a pomocí tohoto systému jsem shodila 18 kilo, ale to sem nepatří. Bílkovin se nebojím a jsem náročná na to, co koupím a uvařím. Ještě jednou to shrnuji: nedoporučuji pseudomaso, falešné mlíko, a další sr... z hyper-super, ale maso od šťastných zvířat, šetrně poražených, co se pasou na trávě a nekonzumují hormony. K tomu českou zeleninu z blízkého okolí, buď kvašenou nebo tepelně upravenou. Nevidím v konzumaci ořechů jako denní porce jídla žádný přínos pro tělo, které je ještě oslabené nemocí. Mnohem lepší je občasná konzumace čestvého syrového žloutku od slepice z domácího chovu, kde vím, jak to chovají a čím krmí. Atd. atd, ale nechci vám valit klíny do hlavy. Jenom jsem chtěla poskytnout jiný pohled na věc. Všechno zkuste a dobrého se přidržte, se píše v jedné hodně staré knize.
|