Dobrý den, Jardo,
mám dotaz. Trpím alergiemi na všechny vzdušné alergeny včetně roztočů atd. + potravinové alergie.
Snažila jsem se dosud žít tak nějak "zdravě", ale nově diagnostikované astma bylo poslední kapkou a snažím se stravovat důsledně zásaditě. Nyní vcelku poctivě asi 10 dní. Co je mi ale divné, je to, že prakticky nikdy nedosáhnu ph moči kolem 7. Nebo v neočekávanou dobu - ráno kolem snídaně. Jinak celý den Pentaphan oranžovo-žlutý, někdy dozelena, odhaduji tak v rozmezí 6 - 6,7.
Příklad jídelníčku - snídaně - ovoce, pár oříšků, mák, olej, někdy ovesné mléko (krabicové). Oběd třeba dnes bílé fazole s rajčaty a jedním vařeným bramborem, jindy třeba 400 g syrové zeleniny + plátek robi. Solím trochu nerafinovanou mořskou solí. Svačiny typu naklíčená semena a luštěniny. Voda z vodovodu s citronovou šťávou, bylinkové a zelené čaje. Ježíšek přinese odšťavňovač, dřív asi ne. Stolice vypadá dobře, jen jednou denně, mám malé děti a musím mít klid... takže až když usnou většinou. Plivací test negativní opakovaně, ani nepozoruji příznaky kandidózy.
Mám i menší nadváhu, 160 cm/ 65 kg, ráda zhubnu, ale zatím nehubnu. Tuto váhu mám už od školních let, přibrala jsem vždy v těhotenství a horko těžko dávala zpět. Ale špeku je na mně pořád dost - mohu očekávat zlepšení? Uvádíte jako příklad váhu z 18ti let, ale já měla odmala kila navíc - ne mnoho.
Můj dotaz tedy zní - čím si vysvětlujete, že ph nejde nahoru? Má to něco společného s odchodem kyselin? Dají se někde u nás sehnat ph papírky, ze kterých odečtu i něco mezi 6 a 7? Z těchto nic nepoznám
Abych nezapomněla, jakmile jsem přešla na zásadotvorné, zmizely mi všechny příznaky alergie, přibývá energie, dokonce mám dojem, že mám i jiné sny
Děkuji za odpověď a vůbec za tyto stránky.