30miro píše:
Ahoj pavle, je to jednoduché.Zdravý muž cca do 60let by měl mít PSA kolem 2-3,0 ; když už má přes 4,0 urolog zvedá prst a může požadovat biopsii - uznávaná norma je do 5,0 , dále, jsou-li hodnoty v normě,ale stále mírně stoupají je biopsie rovněž namístě; velmi důležitý údaj je rodové zatížení (můj případ,táta na rak. prostaty odešel) - měla by být častější kontrola PSA.
Jiné hodnoty jsou po operaci prostaty, když dopadne dobře mělo by být PSA jen v pár tisícinách a nestoupat. To není moje varianta, hned po operaci 0,066 a dále (při roční účasti ve spec. imunulogickém programu - dobré výsledky u 70% léčených,já,bohužel jsem v těch 30%) to pravidelně stoupalo na cca 0,450. Pak jsem objevil Budwig a po té i tyto stránky. Kdybych je objevil dříve,asi bych na operaci nešel.Už jsem to zde popisoval,patlanina hned zabrala ,ale ozval se 20-tiletý kámen ve žlučníku.Při řešení kamene - pauza s patlaninou a byl jsem v únoru na 0,864 , březen 0,828 ale duben 0,998 a přiznání si,že dieta nebyla 100%. Poslední výsledek je nadějný 0,783 .
Shrnuto: před operací PSA v celých jednotkách , po operaci měření v tisícinách , ale když se nedaří ,tak to také dostoupá do celých jednotek a to už je průšvih.
Pro všechny,kdož nejsou nemocní a čtou tyto stránky je rada jasná : udržovat "nadupaný" imunitní systém a prevetivně si naordinovat menší množství patlaniny. Vneposlední řadě se věnovat očistě vnitřních orgánů ,tak jak to p.Jarda správně "diriguje".
Dik Miro za detaily, myslel jsem ze pouzivas nejaky odvozeny podilovy marker. Tak jeste jednou gratuluju,
Pavel