jajda22 píše:
Přilijte studenou přefiltrovanou vodu 1l - 2l vody podle potřeby pro ochlazení na teplotu 37C - 40C (nebo zchlaďte libovolným jiným způsobem)
Toto "kafíčko" přefiltrujte a nalijte do klystýru[/list]
Uvedomuje si ten, kto ten návod vymyslel, že zriedením 1,5-1,8 litra kávy vodou o množstve 1-2litre (čiže napr. 1,5 litra) bude 2X menej koncentrovaná než bez zriedenia, čo pri 500ml klystíru činí o 50% (!!!) menej kofeínu ??? ...
ASI MA DRBNE... Ale toto mi príde asi tak, akoby niekto odporúčal vypiť pre nejaký konkrétny účinok 50g epsomskej soli, ale zároveň napísal, že kľudne by stačilo aj 25g epsomskej soli (polovičná dávka).... To je tak "voľné" ??? ...
Navyše, čo znamená 6-8 lyžíc ??? V PRAXI TO ZNAMENÁ TO, ŽE NIEKTO SI MôŽE DAŤ AJ 3-4 KRÁT VIAC KOFEÍNU DO HRUBÉHO ČREVA, NEŽ NIEKTO INÝ, KTO SA TIEŽ DRŽAL POSTUPU............ Predstavte si dať si 8 lyžíc kávy ("polokopcovitých"), a dať si 6 lyžíc kávy (pol centimetra nad okraj lyžice)..... TO JE KĽUDNE DVOJNÁSOBNÝ ROZDIEL KONCENTRÁCIE KÁVY - KOFEÍNU.
Sme za opicami, že do návodov nedávame aj gramáž kávy ??? ....
Potom môžu, ako som už písal, vzniknúť aj 4 násobné (!) rozdiely v koncentrácii kofeínu v klystíre......TO SA VÁM ZDÁ NORMÁLNE ??? Mne nie, a preto tu vyjadrujem svoj názor, že také "od oka" odporúčania normálne
NIE SÚ, a stojím si za tým.
edit : Ďalšie činitele, ktoré vplývajú na vstrebanie (určitého) množstva kofeínu cez hrubé črevo...... : .... Keď si urobím pred "11-minútovkou" so 4dcl kávového klystíru na ľavom boku ešte aj VÝPLACH s 1Litrom kávového klystíru (ako sa tu doporučuje), tak - môže trvať aj 30 minút, kým zo mňa všetká káva vyjde v úplnom možnom množstve.... A za tých 30 minút sa vstrebe cez hrubé črevo KOĽKO kofeínu ??? To sa tu nerieši ??? Bude teda určite podstatný rozdiel NIE LEN v riedení "klystírovej kávy" a v gramáži kávy (rozdielne kopce na lyžiciach, rozdielne lyžice), ale aj v tom, či si za očistu hrubého čreva pred "11 minútovkou" zvolím urinu (tá kofeín neobsahuje), alebo kávu.......
Inak povedané, z týchto všetkých činiteľov vyplýva, že rozdiely v strebaní kofeínu U JEDNOTLIVÝCH ĽUDÍ sa môžu líšiť asi kľudne aj
6 NÁSOBNE, a možno aj viacnásobne. Takže ako vidno, je to asi také doporučenie (ten návod), ako si vybrať, či si dáme napr. 1g vitamínu C, alebo rovno 10g, pričom ale v tomto prípade (kofeín a iné látky v káve) to môže byť brutálny rozdiel, aj dosť citeľný.
NEODRADZUJEM OD KÁVOVÝCH KLYSTÍROV, sám si ho teraz prvý krát robím, doplním večer, ako to na mňa pôsobilo.