Na krevni testy zinku, měďi a ceruloplasminu jdu az pristi utery, tak jsem se chtel zeptat. Mam problemy s cevama, zilama, proste a jednoduse se mi skoro rozpadaji. Tak nejak po x letech

jsem konecne zjistil, ze bude neco v neporadku s produkci kolagenu, elastenu a měď asi bude ten pachatel. Tak se ptam jestli to chapu dobre, nez uvidim za tyden ty vysledky testu.. Bezny deficit měďi to asi nebude, to by pak mel kazdy druhy stejne problemy jako ja, takze usuzuju, protoze mi uz peknych par let stavkuje stitna zlaza(hashimoto zacalu kvuli lepku) a taky jsem mel peknych par let opravdu hodne zvyseny estrogen(nebudu tady zduvodnovat proc) a kdyz vemu v potaz, ze estrogen je opravdu silny"stresovy" hormon, tak to vypada, ze jsem peknou radu let jel ciste na kortizol. Jak uz jsem si vyhledal vysoky kortizol = nizky ceruloplasmin = měď trci v jatrech nebo nekde jinde, ale hlavne ne tam kde ma byt a to kolovat po tele a pomahat pri tvorbe kolagenu a elastenu.. Takze jedine vychodisko je snizit kortizol, tzn. vybalancovat hormony, rozbehnout stitnou zlazu a az pak se mozna zacne vsechno lepsit. Co vy na to soudruzi.