SupermanXXX píše:
Zdravim všechny,
jedna holčina měla dost silnou alergii na pyl atd. dělali jí nějaké speciální vyšetření a dali jí následující rady:
- je to ze zaneseného střeva
- nasadit ihned dietu
- vynechat bílé jedy
- maso maximalně jednou týdně
- doporučujou jahly, pohanku atd.
až doteď to tak nějak sedí s informacemi z tohoto fora. ještě jí ale řekli NEJÍST SYROVOU ZELENINU protože ta pak ve střevech zahnívá. zeleninu vždy tepelně zpracovat. třeba do polévky atd. je to pravda? Ptám se protože sám jsem si naordinoval porci syrové zeleniny 2x denně. dodržuju to cca půl roku a teď jsem se navíc dočkal vnitřních hemeroidů
třeba to s tim nema nic společného ale abych nenapáchal víc škody jak užitku....
díky
Tohle může být užitečné doporučení, hodně ale záleží na typu člověka a jeho konstituci. Jistý návod může dát ajurvéda, udělejte test jaká je dóša (snadno najdete na webu) a také jaká je člověk krevní skupina. Samozřejmě nejlepší je sledovat jak se člověk po dané potravině cití, jak se mu tráví a co mu dělá dobře.
Pro problémy s trávením a třeba i nadledvinkami se obecně ale dá doporučit konzumace spíše lehce vařené nebo spíše spařené zeleniny, přičemž dobře stravitelná syrová zelenina jsou zelené listy - saláty, baby špenát, polníček apod, ty je možné většinou konzumovat syrové tak jako tak, případně z nich udělat smoothie