Dobrý den,
1) mám dotaz, zda mne může jednorázová dávka sirné patlaniny (dávka z 1 1/4 tvarohu) způsobovat zahleněnost. Vypozoroval jsem, že pokud si dám SP v tomto množství, cca po 1 hod od konzumace registruji zvýšenou sekreci hlenu z nosu, která trvá zhruba 3 hod. Mléčné výrobky, které jsem dříve hojně konzumoval, jsem takřka vyřadil ze svého jídelníčku, kdy ale každý den piju cca 0,4 l kefíru (bez problémů). Nemůže se jednat o reakci na lněný olej? Někde jsem četl, že je možné trpět intolerancí rostl. olejů, resp., že tělo je není schopno metabolizovat (u některých jedinců).
2) Myslel jsem, že se stravuji optimálně, ale krevní testy mne trochu vyvedly z omylu. Doktorka mne varovala před konzumací ovoce a ovozel šťáv, když jsem měl zvýšenou hodnotu cukru v krvi. Namísto toho jsem ale raději omezil tuky (z cca 90 na cca do 70g denně), když myslím, že právě množství tuků mi drželo cukr v krvi v takových hodnotách. No nevím, snad dělám dobře...
3) Akt. jídelníček: ráno cca 0,5 kg ovoce, 0,025 kg ořechů, oběd raw kaše z nakl. quinoy, mrkve, řepy, semínek, citron. šťávy, lžičky medu (vše prohnáno přes omegu do drtě...moc dobré), svačina 0,5 kg ovoce+0,4l kefíru, večeře zelenina s trochou ryby, vejci, tempehem (vždy 1 druh bílk.) a trochu obil, násl. zel. šťáva (0,4 l). OK?
Pěkný den M.