Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 8:10 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 4:53 pm 
Offline

Registrován: úte dub 30, 2013 11:04 am
Příspěvky: 13
Vzhledem k tomu, že je téměř nemožné sehnat kvalitní nezoxidovaný lněný olej chci se zeptat, zda by bylo stejně účinné, udělat to bez něj. Použít hodně lněných semínek, ve kterých je určitě i hodně oleje a k tomu standardně tvaroh či kefír. Dodá mi to také nějaké Omega3? Za předpokladu, že bych toho jedla celkem hodně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 7:00 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Hakunamatata píše:
Vzhledem k tomu, že je téměř nemožné sehnat kvalitní nezoxidovaný lněný olej chci se zeptat, zda by bylo stejně účinné, udělat to bez něj. Použít hodně lněných semínek, ve kterých je určitě i hodně oleje a k tomu standardně tvaroh či kefír. Dodá mi to také nějaké Omega3? Za předpokladu, že bych toho jedla celkem hodně.

Kvalitní čerstvý lněný olej lze objednat na stránkách AgroEl Znojno, nedávno jsem koupil 5l s květnovou certifikací; zamrazil jsem do malých lahviček a jsem spokojen. Olej neobsahuje lignany, kdežto semínka ano. Nahradit plně olej semínkem znamená, že lignanů do sebe dostanete dost velké množství, které při pravidelné denní spotřebě nebude to pravé ořechové. Raději bych volil olej z AgroEl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 16, 2013 12:31 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Hakunamatata píše:
Vzhledem k tomu, že je téměř nemožné sehnat kvalitní nezoxidovaný lněný olej chci se zeptat, zda by bylo stejně účinné, udělat to bez něj. Použít hodně lněných semínek, ve kterých je určitě i hodně oleje a k tomu standardně tvaroh či kefír. Dodá mi to také nějaké Omega3? Za předpokladu, že bych toho jedla celkem hodně.

Nejake omega-3 ti to doda, ale nie naviazane na aminokyseliny, takze urcite nie vo forme rozpustnej vo vode. Ta reakcia musi prebehnut na molekularnej urovni, a to sa da iba tak, ze sa ten olej najprv vylisuje, a potom miesa s bielkovinou. V ziadnom pripade ten olej nejde obijst, je to kriticka cast celeho receptu.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 16, 2013 3:32 pm 
Offline

Registrován: čtv dub 11, 2013 12:46 pm
Příspěvky: 17
Bylo by mozne zkombinovat patlaninu s konopnym proteinem (cca 30g), nebo v tom muze byt nejaky problem? Diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 20, 2013 5:18 am 
Offline

Registrován: pát črc 06, 2012 12:47 pm
Příspěvky: 20
Dobrý den,

1) mám dotaz, zda mne může jednorázová dávka sirné patlaniny (dávka z 1 1/4 tvarohu) způsobovat zahleněnost. Vypozoroval jsem, že pokud si dám SP v tomto množství, cca po 1 hod od konzumace registruji zvýšenou sekreci hlenu z nosu, která trvá zhruba 3 hod. Mléčné výrobky, které jsem dříve hojně konzumoval, jsem takřka vyřadil ze svého jídelníčku, kdy ale každý den piju cca 0,4 l kefíru (bez problémů). Nemůže se jednat o reakci na lněný olej? Někde jsem četl, že je možné trpět intolerancí rostl. olejů, resp., že tělo je není schopno metabolizovat (u některých jedinců).

2) Myslel jsem, že se stravuji optimálně, ale krevní testy mne trochu vyvedly z omylu. Doktorka mne varovala před konzumací ovoce a ovozel šťáv, když jsem měl zvýšenou hodnotu cukru v krvi. Namísto toho jsem ale raději omezil tuky (z cca 90 na cca do 70g denně), když myslím, že právě množství tuků mi drželo cukr v krvi v takových hodnotách. No nevím, snad dělám dobře...\":)\"

3) Akt. jídelníček: ráno cca 0,5 kg ovoce, 0,025 kg ořechů, oběd raw kaše z nakl. quinoy, mrkve, řepy, semínek, citron. šťávy, lžičky medu (vše prohnáno přes omegu do drtě...moc dobré), svačina 0,5 kg ovoce+0,4l kefíru, večeře zelenina s trochou ryby, vejci, tempehem (vždy 1 druh bílk.) a trochu obil, násl. zel. šťáva (0,4 l). OK?

Pěkný den M.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pát srp 02, 2013 11:01 am 
Offline

Registrován: stř dub 13, 2011 10:11 pm
Příspěvky: 41
Jarda píše:

2) Pro alergiky na mléko, je možné dát místo běžného tvarohu, dobrý tvaroh z kozího mléka, který dle mého názoru žádnou alergickou reakci nevyvolá, ale pokud se toho bojíte, tak vyzkoušejte místo tvarohu, udělat pastu z paraořechů, lískových ořechů, vlašských ořechů a cibulové zeleniny, nejlépe pórku. Do toho zamíchat ten lněný olej a jemně rozemleté lněné semínko. Je to plné proteinů i síry, které obsahují tyto ořechy opravdu hodně a pórek také. Je otázka, jak moc to bude projímavé, ale to budete muset vyzkoušet.

Dobry den,
aky pomer tych orechov - para, lieskove a vlasske treba dat? A mixuju sa suche orechy alebo vopred namocene? Je ucinnost tejto patlaniny rovnaka ako tej s mliecnymi vyrobkami? Trochu sa totiz obavam zahlienenia pri pravidelnej konzumacii mliecneho, aj ked som citala, ze by to nemalo velmi zahlienovat. A neznizuje tato patlanina velmi pH?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 02, 2013 5:51 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
pv33 píše:
Gratuluju Miro, to je super vysledek.

Zdravím všechny,
není vždy posvícení, kontrola 31.7. - 0,669 ; drobný pokles, ale někde bude chybička, patlanina byla OK, ale byl jsem už bez ReishiMax a málo Coriolusu (extrakty z leskokorky - silný antioxidant), přidal jsem jahody a trochu borůvek, jablka - tam by neměl být problém, těsně před kontrolou 3x luštěniny( od nového roku jsem zhubnul cca 10kg - tak 7-8 jsem potřeboval, šel dolů hlavně vnitřní tuk; ale už by to stačilo), sladím pouze Stévií , ale měl jsem jen tak na chuť 2x meloun, také až ke konci sledovaného měsíce , možná , že ten cukr z něj to trochu pokazil. Druhá věc je asi také nasnadě; čím menší číslo PSA, tím to dolů půjde pomaleji.
Otázka : má někdo tip, čím posílit tvorbu svaloviny a současně se neprovinit onkologické dietě? Díky za každý námět.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte srp 13, 2013 9:13 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Hakunamatata píše:
Vzhledem k tomu, že je téměř nemožné sehnat kvalitní nezoxidovaný lněný olej chci se zeptat, zda by bylo stejně účinné, udělat to bez něj. Použít hodně lněných semínek, ve kterých je určitě i hodně oleje a k tomu standardně tvaroh či kefír. Dodá mi to také nějaké Omega3? Za předpokladu, že bych toho jedla celkem hodně.

Poznámka pro všechny, kteří tápou při koupi dobrého hnědého oleje.
Dnes jsem dostal (již po čtvrté) z AgroEl Znojmo třetí den po vylisování poštou 5 litrů dobrého čerstvého lněného oleje (hned jsem chutnal) a rozlil ho okamžitě do skleniček a dal do mrazáku - na 3 měsíce je vystaráno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř srp 14, 2013 10:53 pm 
Offline

Registrován: ned říj 21, 2012 10:31 pm
Příspěvky: 27
Jarda píše:
Takto to píše Dr. Johanna Budwig:
Do mixéru dejte:
1 hrnek tvarohu (obsahujícího přes 10% tuku);
2 - 5 polévkových lžic oleje ze lněného semínka;
1 - 3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (například v mlýnku na kávu), dostatek vody, aby to bylo jemné
a špetku kajenského pepře
Praxe i výzkum ukazují, že efektivnější je základní poměr 1:3 (ne 1:4). Objem tuku v tvarohu má být nad 10%. Používá-li se nízkotučný tvaroh, léčivý efekt se snižuje. Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10 dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3. Od počátku užívání buďte co nejvíce na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš pod stromem. Z praxe totiž vyplývá, že vlnová délka slunečního světla pronikajícího listy zbarvenými chlorofylem léčení urychluje.

Já mám vyzkoušenou i variantu z kefíru, který tolik tuku určitě nemá a také jsem to tu psal, nicméně se o několik pokusů nemohu opřít tak, jako autorka tohoto vynálezu, která to měla ověřené na velikém počtu lidí a s výbornými výsledky. To je hlavní důvod, proč doporučuji tučný tvaroh a je klidně možné, že praxe ukáže něco jiného, ale nyní se to neodvážím tvrdit.

Dobry den, v knihach od Dr Budwig, co mam doma ja, plus co jsem se docetla na ruznych internetovych strankach, se pise, ze se ma pouzivat zasadne nizkotucny tvaroh. Kde jste se vy docetl, ze to ma byt plnotucny? Pise to to i tady http://www.budwigcenter.com/anti-cancer-diet.php.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 15, 2013 12:28 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 08, 2012 5:27 pm
Příspěvky: 15
30miro píše:
Poznámka pro všechny, kteří tápou při koupi dobrého hnědého oleje.
Dnes jsem dostal (již po čtvrté) z AgroEl Znojmo třetí den po vylisování poštou 5 litrů dobrého čerstvého lněného oleje (hned jsem chutnal) a rozlil ho okamžitě do skleniček a dal do mrazáku - na 3 měsíce je vystaráno.

Děkuji za typ a vyzkouším olej od firmy AgroEl,jinak ti přeji hodně optimismu do života a pevné nervy v boji se zákeřnou chrobou.Přeji brzké uzdravení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv srp 15, 2013 12:43 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 08, 2012 5:27 pm
Příspěvky: 15
Jana5555 píše:
Dobry den, v knihach od Dr Budwig, co mam doma ja, plus co jsem se docetla na ruznych internetovych strankach, se pise, ze se ma pouzivat zasadne nizkotucny tvaroh. Kde jste se vy docetl, ze to ma byt plnotucny? Pise to to i tady http://www.budwigcenter.com/anti-cancer-diet.php.

No já nevím i když hodně špatně umím anglicky,tak tam v tom článku dle Vašeho odkazu ,Dr. Budwing uvádí low-nízkotučný tvaroh nebo cottage [ less than 2% ]-méně než 2% tuku,tak bych se spíš přikláněla k tvrzení od členky Jany,že by se spíš měl používat ten nízkotučný tvaroh,cotagge nebo kefír pod 2%.
Je možné,že se mýlím,ale v tom článku jsem to pochopila takto,jak píšu sry.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 15, 2013 6:24 pm 
Offline

Registrován: čtv srp 15, 2013 6:18 pm
Příspěvky: 9
Dobrý den, chystám se na sirnou patlaninu. Mám lněný olej z Agro-el, dorazil mi před 20 dny poštou. Je neotevřený. Mám ho v lednici. Bude ještě dobrý? Píšete, že max. 14 dní. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 15, 2013 6:45 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
Monika12 píše:
Dobrý den, chystám se na sirnou patlaninu. Mám lněný olej z Agro-el, dorazil mi před 20 dny poštou. Je neotevřený. Mám ho v lednici. Bude ještě dobrý? Píšete, že max. 14 dní. Děkuji.

14 dni v lednici je OK, i kdyz by bylo lepsi nechat ho v mrazaku a v lednici si nechat jen cast na rekneme tydenni nebo 14tidenni spotrebu.
Takze po 14 dnech v lednici bude v poradku, pokud nebyl blby uz z vyroby, posledni varku tu lidi pomlouvali.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 15, 2013 7:22 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Lazarka píše:
Lazarka
No já nevím i když hodně špatně umím anglicky,tak tam v tom článku dle Vašeho odkazu ,Dr. Budwing uvádí low-nízkotučný tvaroh nebo cottage [ less than 2% ]-méně než 2% tuku,tak bych se spíš přikláněla k tvrzení od členky Jany,že by se spíš měl používat ten nízkotučný tvaroh,cotagge nebo kefír pod 2%.
Je možné,že se mýlím,ale v tom článku jsem to pochopila takto,jak píšu sry.

Už jsem to tady jednou psal - tučný nebo nízkotučný tvaroh? Jarda se drží původní receptury z protokolu J.B. a má pravdu, že se podle něj vyléčilo mnoho onkol. nemocných; v 50.létech jiný než obyčejný(rozuměj tučný) tvaroh nebyl. Je však pravdou, že z amatérských překladů z knihy J.B. "Rakovina - problém, řešení" vydané v 90.létech vyplývá, že se autorka přiklonila k nízkotučnému tvarohu. Z mých soukr šetření (na VŠCHT-Ústav mléka, tuků a kosmetiky) jsem seznal, že jsou-li léčbu umožňující sirnaté složky tvarohu, jsou tyto obsaženy v sušině(bílkovině) a % obsahu této rozhoduje o tom, který tvaroh je lepší. Ve stejném standartním váhovém balení 250 g bude zpravidla více sušiny v nízkotučném a proto tento používám. Začínal jsem však na tučném a mohu tedy z 90% potvrdit, že fungují oba. 100% však ne, protože souběh dalších podpůrných látek byl různý.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 15, 2013 7:48 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 08, 2012 5:27 pm
Příspěvky: 15
30miro píše:
Už jsem to tady jednou psal - tučný nebo nízkotučný tvaroh? Jarda se drží původní receptury z protokolu J.B. a má pravdu, že se podle něj vyléčilo mnoho onkol. nemocných; v 50.létech jiný než obyčejný(rozuměj tučný) tvaroh nebyl. Je však pravdou, že z amatérských překladů z knihy J.B. "Rakovina - problém, řešení" vydané v 90.létech vyplývá, že se autorka přiklonila k nízkotučnému tvarohu. Z mých soukr šetření (na VŠCHT-Ústav mléka, tuků a kosmetiky) jsem seznal, že jsou-li léčbu umožňující sirnaté složky tvarohu, jsou tyto obsaženy v sušině(bílkovině) a % obsahu této rozhoduje o tom, který tvaroh je lepší. Ve stejném standartním váhovém balení 250 g bude zpravidla více sušiny v

nízkotučném a proto tento používám. Začínal jsem však na tučném a mohu tedy z 90% potvrdit, že fungují oba. 100% však ne, protože souběh dalších podpůrných látek byl různý.

Děkuji,takže jestli to dobře chápu,tak spíš záleží na kvalitě a množství bílkoviny,než na množství tuku v tvarohu.Důležitejší je hlavně optimální poměr omega NM kyselin v lněném oleji,ale množství tuku v tvarohu je asi bezpředmětná záležitost.

Dík za objasnění


I


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz