Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:18 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: čtv črc 11, 2013 8:06 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Ano. Stačí vypít větší množství vody před jeho užitím, nebo vodu se sodou/jablečným octem/citrónovou šťávou.
Čímkoliv, co zneutralizuje žaludeční šťávy.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pát črc 12, 2013 5:38 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Kysané zelí (a šťáva z něj) je jednou z nejlepších potravin a průběžně si ho tvořit může doslova každý. To z krámu samozřejmě nemá vůbec žádnou cenu, je skoro vždy sterilované (pasterované) a často i konservované chemikáliemi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 6:18 pm 
Offline

Registrován: úte bře 05, 2013 8:33 am
Příspěvky: 112
martina72 píše:
Kysané zelí (a šťáva z něj) je jednou z nejlepších potravin a průběžně si ho tvořit může doslova každý. To z krámu samozřejmě nemá vůbec žádnou cenu, je skoro vždy sterilované (pasterované) a často i konservované chemikáliemi.

To je fakt, kysané zelí z obchodu je vždy sterilované nebo konzervované chemií, takže v něm žádné bakterie mléčného kvašení nejsou. Je potřeba vrátit se k domácí výrobě zelí tak, jak je dělávaly naše babičky, šlapané bosýma nohama. Hlavně žádnou nepřidávat žádnou chemii, jen trochu soli a kmínu, nic víc!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 7:17 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 1:54 pm
Příspěvky: 85
jak to řešíte teďka přes léto, když je zelí mimo sezónu? zkoušel jsem si dělat několikrát pickles z mrkve a cibule a vyšel mi z toho akorát kentus ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 8:33 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
V Lídlu maj kvalitní v sáčku, chlazený.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 9:17 pm 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
Willis píše:
To je fakt, kysané zelí z obchodu je vždy sterilované nebo konzervované chemií, takže v něm žádné bakterie mléčného kvašení nejsou. Je potřeba vrátit se k domácí výrobě zelí tak, jak je dělávaly naše babičky, šlapané bosýma nohama. Hlavně žádnou nepřidávat žádnou chemii, jen trochu soli a kmínu, nic víc!!!

nie vzdy. u nas na slovensku v Tescu sa predava v edicii "tradicna poctiva receptura" kysla kapusta bez konzervacnych latok a pasterizacie...neviem, ci aj u vas Tesco nieco take ponuka, ale ak ano, tak nie dovod si ho z tadial nekupovat, ak ine moznosti nie su...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 11:19 pm 
Offline

Registrován: pon čer 04, 2012 12:54 am
Příspěvky: 25
jiddu píše:
nie vzdy. u nas na slovensku v Tescu sa predava v edicii "tradicna poctiva receptura" kysla kapusta bez konzervacnych latok a pasterizacie...neviem, ci aj u vas Tesco nieco take ponuka, ale ak ano, tak nie dovod si ho z tadial nekupovat, ak ine moznosti nie su...

No jestli to je to samé tesco zelí bez konzervačních látek (vyrobeno v Polsku) jako u nás v Tescu v Čechách, tak vám to v ničem nepomůže, protože to zelí je mrtvé. Jediné kupované zelí, co na mě má kladné účinky (resp. kladné účinky na candidu) je zelí H+H Kvasiareň Komárno ze Slovenska, které se občas vyskytne v u nás v Tescu nebo Globusu. Prý neobsahuje vitamín C kvůli špatnému zpracování (což mě netrápí), ale na mé trávení a má výborné účinky (chvilku mi to trvalo než jsem přišel, co mi to dělá). Jinak ještě solidní kysané zelí prodává Interspar, taky živé (ale není to tak živé jak to ze Slovenska), ale to mi vůbec nechutná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon črc 15, 2013 11:21 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
jiddu píše:
nie vzdy. u nas na slovensku v Tescu sa predava v edicii "tradicna poctiva receptura" kysla kapusta bez konzervacnych latok a pasterizacie...neviem, ci aj u vas Tesco nieco take ponuka, ale ak ano, tak nie dovod si ho z tadial nekupovat, ak ine moznosti nie su...

Občas se něco takového objeví i u nás, někdy je to super, ale jindy třeba plesnivé. Ono v supermarketech se prodává bez nějaké konzervace hodně těžko...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: úte črc 16, 2013 4:30 pm 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
Martt píše:
No jestli to je to samé tesco zelí bez konzervačních látek (vyrobeno v Polsku) jako u nás v Tescu v Čechách, tak vám to v ničem nepomůže, protože to zelí je mrtvé. Jediné kupované zelí, co na mě má kladné účinky (resp. kladné účinky na candidu) je zelí H+H Kvasiareň Komárno ze Slovenska, které se občas vyskytne v u nás v Tescu nebo Globusu. Prý neobsahuje vitamín C kvůli špatnému zpracování (což mě netrápí), ale na mé trávení a má výborné účinky (chvilku mi to trvalo než jsem přišel, co mi to dělá). Jinak ještě solidní kysané zelí prodává Interspar, taky živé (ale není to tak živé jak to ze Slovenska), ale to mi vůbec nechutná.

praveze u nas v Tescu v tej edicii "tradicna poctiva receptura" predavaju tu kvasenu kyslu kapustu z H+H Kvasiarni Komarno...neviem, ci je to preto, lebo Komarno je pomerne blizko k nasmu mestu alebo je to tak na celom Slovensku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: úte črc 16, 2013 10:56 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Už jsem psal že maj v lídlu, ale tady se mi asi nevěří.

http://ekonom.tesininfo.cz/clanek/475754-test-kysaneho-a-sterilovaneho-zeli-2013-exkluzivne-pro-tesininfo/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: stř črc 17, 2013 12:59 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Bylo již psáno, ale kvůlivá nesmyslné debatě o marketech, zopakujme. Kysané zelí a zeleninu si každý z nás může bez problémů dělat průběžně doma. V marketech se žádné živé a čerstvé věci tohoto druhu nevyskytují. Ani v jednom. To si manažeři prostě nedovolí. Zákon to sice nezakazuje, ale oni se raději sichrují tím, že živé a zdravé věci vůbec na skladě nemají a neprodávají je. Dělejte si jogurty a kysané zelí sami. Jsou to ty nejjednodušší věci na světě. A neplkejte o tom, zda je lepší Lídl nebo Tesco.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: sob srp 31, 2013 6:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jantar píše:
vznik života to je zvláštní.

mimochodem jste si jist, že nějaký ten lactobacil přežije koupel v žaludku?

Tak zvláštní ani ne, bakterie jsou všude, čili to opravme na pomnožení za ideálních podmínek a zda projdou trávením, toho se bát nemusíte, ono ne vždy je tam tak kyselo, aby jim to znemožnilo průchod do dalších částí trávicího traktu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: sob srp 31, 2013 6:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
martina72 píše:
Bylo již psáno, ale kvůlivá nesmyslné debatě o marketech, zopakujme. Kysané zelí a zeleninu si každý z nás může bez problémů dělat průběžně doma. V marketech se žádné živé a čerstvé věci tohoto druhu nevyskytují. Ani v jednom. To si manažeři prostě nedovolí. Zákon to sice nezakazuje, ale oni se raději sichrují tím, že živé a zdravé věci vůbec na skladě nemají a neprodávají je. Dělejte si jogurty a kysané zelí sami. Jsou to ty nejjednodušší věci na světě. A neplkejte o tom, zda je lepší Lídl nebo Tesco.

S tou samoprodukcí bych to viděl stejně u produktů ze superhypermarketů není jistota nikdy, viz. Polsko a kvalita dovážených potravin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Štáva z kysaného zelí
PříspěvekNapsal: pát srp 17, 2018 11:45 am 
Offline

Registrován: pát srp 17, 2018 11:24 am
Příspěvky: 2
Dobrý den Jaroslave,
jsem tu nový, dnes jsem se zaregistroval a v první řadě velký DÍK vám za tyto stránky a práci na nich. Docela pilně jsem pročítal forum a odpověď na následující otázku jsem neobjevil proto se ptám:

1) Chtěl jsem se zeptat co si myslíte o pití šťávy z kysaného zelí na lačno coby očisty tlustého střeva? Souhlasil byste s jejím pravidelným pitím? Pokud ano, tak jak často?
Narazil jsem nedávno na šťávu bez sterilizace a pasterizace s deklarovaným obsahem živých bakterií mléčného kvašení, prodavají ji na eshopu Košík. V minulosti jsem párkrát na lačno vypil a protáhla řádně.

2) Lze pití této šťávy na lačno nahradit klystýry?

PS: Je mi 35 let, doposud jsem se stravoval konvenčně (tedy prasácky), mám lupénku na pokožce pod vlasy a částečně nehtů (objevila se před 3 lety), víceméně celý život trpím plynatostí a poslední léta často bolí klouby zdánlivě bez příčiny. V plivacím testu se provazce a sedající vločky ze slin objevily už asi za 3 minuty, takže předopkládám asi silně přemnožené kvasinky.

Předem děkuji za odpověď i radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Štáva z kysaného zelí
PříspěvekNapsal: pát srp 17, 2018 12:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Honza82 píše:
Dobrý den Jaroslave,
jsem tu nový, dnes jsem se zaregistroval a v první řadě velký DÍK vám za tyto stránky a práci na nich. Docela pilně jsem pročítal forum a odpověď na následující otázku jsem neobjevil proto se ptám:

1) Chtěl jsem se zeptat co si myslíte o pití šťávy z kysaného zelí na lačno coby očisty tlustého střeva? Souhlasil byste s jejím pravidelným pitím? Pokud ano, tak jak často?
Narazil jsem nedávno na šťávu bez sterilizace a pasterizace s deklarovaným obsahem živých bakterií mléčného kvašení, prodavají ji na eshopu Košík. V minulosti jsem párkrát na lačno vypil a protáhla řádně.

2) Lze pití této šťávy na lačno nahradit klystýry?

PS: Je mi 35 let, doposud jsem se stravoval konvenčně (tedy prasácky), mám lupénku na pokožce pod vlasy a částečně nehtů (objevila se před 3 lety), víceméně celý život trpím plynatostí a poslední léta často bolí klouby zdánlivě bez příčiny. V plivacím testu se provazce a sedající vločky ze slin objevily už asi za 3 minuty, takže předopkládám asi silně přemnožené kvasinky.

Předem děkuji za odpověď i radu.

Obecně se doporučuje spíše malé množství naprosto pravidelně před každým jídlem, ale jako náhradu klystýrů to vidím jako nesmyl, to lze aplikovat spíše jednorázově, ale určitě ne pravidelně, šťáva je dost agresivní a myslím že si tím lze střeva dost podráždit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz