Isew píše:
Nevim jestli reagujete na vyse uvedene prispevky, ale ja jsem pred ocistou zdrava byla. Nepiji alkohol, nekourim a stravuji se relativne dobre. Zadne alergie ani priznaky choroby. Nikdo me do ocisty nenutil, ale pozitiva(prisun energie, ktera mi pri dvou malych detech casto chybi) mi za ten pokus stal. Po ociste, energie mnohem mene nez predtim a bolesti v bedrech. A dale nechapu vasi poznamku o rozumu. I kdyby se cosi neprijemneho stalo, mam rozum, ktery jsem nedostal na to, abych ho nosil a hrkal mi v hlave, ale abych premyslel? Co tim prosim chcete rict? Boli me v bedrech. Mam jit do dalsi ocisty a riskovat jeste vetsi komplikace? Rozum mi rika, ze rozhodne ne. Kcemu je mi rozum, kdyz mam zdravotni problemy prokazatelne zpusobene ocistou? Ted rozumem musim hledat alternativni zpusoby, ktere bolest, kterou jsem do te doby nikdy nemela, vyresim.
Pokud pan jarda v navode uvadi pozitiva ocisty, tak by mel jednim dechem dodat, ze mohou byt komplikace, ale o tom tam nic neni. V kazdem pribalovem letaku jou vypsany nezadouci ucinky a clovek se muze rozumem rozhodnout, zda mu to zato stoji. Coz tady rozhodne chybi. A pokud jsem brala pana jardu, jako odbornika na danou vec, tak jsem mu verila v tom, co doporucuje. Byla to chyba a ano, spatny usudek a nedostatek inormaci. Jsem zase o neco chytrejsi a jatra si buu cistit dlouhodobe, mene agresivnimi zpusoby. Pokud bych vedela, co muze nastat, mohla bych se zlobit tak akorat nasebe, ze i pres to jsem do toho sla. Ale verila jsem, naivne, ze by pan jarda pripadne komplikace zminil.
ako este ine problemy okrem bolesti mas?
ja mam za sebou asi 8 ocist a ptiez problemy, co som nikdy nemala, zacali asi po 5 ociste, to som mala stopnut, ale nevedela som, ze to moze byt z ocisty.
zadrziavanie vody, namiesto vyprazdnenia sa mi vsetka voda hromadila v tele, v pribehu vecera som "pribrala" 2-3kg.
pomohol klystir, voda z criev nechcela ist von.
sla som podla Jardovho navodu, rada by som vediet, ako by to dopadlo, ak by som po 14.oo nepila.
tiez si hlavu trieskam o mur, ze som sa neinformovala viac, necitala knizky atd.
mna bolesti netrapia, ale obcasne zadrziavanie vody.
vsetky vysledky krvi som vsak mala ok, bolo to asi pred 2 rokmi.