Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:14 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte črc 09, 2013 2:59 am 

Vševěd píše:
Já jsem taky po půstu vypadal jako kostra. Tedy na moje poměry.
Ad energie - co myslíš, že nebudeš jíst a běhat maratóny? Ano, je to naprosto normální.
Ad návratovka - zkus první den zeleninu, potom můžeš i vařené maso postupně, nebo ten tvůj vývar, ze kterého necháš vymrazit tuk a sebereš ho...
nejsem v tomhle expert a hlavně jsem prase, co hned druhý den žralo normálně /tedy abnormálně/.

Vsevede, s radosti tu ctu tvoje prispevky, moooc rada se smeju! \":)\" Ja si taky po 3dennim pustu dala sice poranu predpisovou zel. stavu, jenze pak jsem se pustila do ananasu, ze ho jenom nakrajim a ocistim, ale nez jsem to dodelala, ananas zmizel... Tak jsem vyndala druhej, no, ten uz jsem celej nedojedla, ale moc ho taky nezbylo \":)\" A tak si s tebou asi muzu potrast packou, taky zchroustam kdeco.

Jinak 3denni pust probehl v pohode, jenom jako obvykle prvni den ukrutny bolesti hlavy; tentokrat az tak, ze jsem si musela jit lehnout. 2 a 3 den vsechno dobry, kdybych nemela doma ty proklety ananasy (6ks), tak bych to asi protahla na tyden. Tak priste.

PříspěvekNapsal: úte črc 09, 2013 3:59 pm 

\":D\"

PříspěvekNapsal: úte črc 09, 2013 10:09 pm 

Vševěd píše:
Nemáš reflux? Každopádně si myslím, že pokud má půst nějaké léčivé účinky, je s tím spojena ta kyselost a tak bych s pH nic nedělal.

Diky za odpoved. S kyselosti jsem nikdy nemel problem az ted u tohoto pustu. Vzpomnel bych si snad na jeden pripad, kdy jsem se pred spanim naladoval rozinkama, tak rano bylo paleni zahy. Ale jinak nikdy po zadnem typu jidle.
Jinak tenhle pust byl pro me zklamani. Ukoncil jsem jej po 10 dnech, sproblemem lupenka to nehlo ani o chlup, o chlup to mozna hlo s lupenkou v kloubech.
Cistil jsem streva 2x denne, strasnej humus az docerna, kolikrat plaval jakysi sliz. Nedostavil se pocit pohody a euforie jako u pustu 3dny. + ten obtezujici prekyseleny zaludek, ktery jsem vyplachoval a usmernoval sodou.

Oproti pustu 3dny byla je navratovka suprovni. Zadne pnuti a tlaky, prvni siska vysla samovolne \":D\". Tentokrat jsem zacinal naparenym rajcetem, snedl kolik jsem chtel, kolikrat stacila i pulka rajcete. Po 2 dnech paprika, prechod na syrovou zeleninu + redene stavy a od konce 3. dne pridavam kousick

PříspěvekNapsal: pát črc 26, 2013 9:44 pm 

PepinoCZ píše:
Jinak tenhle pust byl pro me zklamani. Ukoncil jsem jej po 10 dnech, sproblemem lupenka to nehlo ani o chlup, o chlup to mozna hlo s lupenkou v kloubech..

Na lupenku plati 3x min. 21 denni pust. Kratsi pusty jsou v pripade lupenky neucinne. Osobni zkusenost aplikovana dle Malachova.

PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2013 2:29 am 

Jedu pust tentokrat 7 dni (nemam doma ananasy \":)\" ), ale ted je to jiny: normalne mam 1. den hercku, tentokrat nic, pohoda, ale od 3. dne se citim na umreni. Moc chutna jako ocet, pH 5 a kousicek, slabost, mzitky pred ocima (ale mam bezne nizsi tlak, tak tomu neprikladam velkej vyznam), buseni srdce po kazdem vetsim pohybu, zkratka hruza.
A tak se chci zeptat: pomuzu tomu mymu telicku vic tim, kdyz budu pokracovat - a nebo kdyz pust skoncim?
Mam takovej pocit, ze se ta moje ziva fabrika pere s necim spatnym uvnitr a proto asi takovyhle stavy. Ale - klystyr (delam 1x denne tim mym octem-moci) vyjde celkem cistej, obcas nejakej zakuklenej humusak (vypada trochu jako shrimp, asi 0,5cm, ale jenom obcas, jinak streva asi cisty.
Co ted?

PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2013 12:54 pm 

Vzhledem masivni detoxikaci bych to ukoncil. Pak bych dal 3x za sebou 1x tydne jednodenni a pak bych to zkusil znova. Neni co uspechat.

PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2013 5:33 pm 

Dekuju za odpoved. Tak jsem ze vcera na dnesek ztratila 1,5 kg a to je moc! Normalne to je tak asi pul kg denne, proto jsem se citila tak mizerne. Myslim, ze to moje telicko sezralo neco hodne spatnyho ve mne. Dnes (5. den) jsem slaba, ale ty ostatni priznaky uz se zmirnily.
No, jednodenni nedelam, zkousela jsem to a vzdycky nejvic trpim prave ten 1. den, tak delam uz par mesicu 1x za mesic 3denni (tesne pred novem), myslela jsem si naivne, ze telo uz je pripraveny na delsi, ale koukam, ze jsem se spletla.
Dobre, tak to budu sledovat v prubehu dne a kdyz se ty hruzny pocity vrati, tak zacnu s navratovkou. Jestli to bude snesitelny, vydrzim do 7. dne.
Jsem moc rada, ze v tom nejedu sama, ze je tu vzdycky nekdo kdo poradi! \":)\"

PříspěvekNapsal: ned srp 04, 2013 7:03 pm 

Tak jsem prisla na to, konecne!, proc slo nejak vsechno spatne. Pila jsem jenom prefiltrovanou a vymrazenou vodu, zatimco jindy destilku. Takze se traveni vubec nezastavilo, no a ty stavy teda byly priserny. Takze: destilka je zaklad!Pust jsem ukoncila a za mesic znova, ale tentokrat uz jenom s destilkou \":)\"

PříspěvekNapsal: čtv srp 08, 2013 4:53 pm 
Administrátor
Administrátor

Luban píše:
Zdravím vespolek, prokousáváme se touto diskusí o půstech, jsme na straně 36, tak možná že už se to tady probíralo.
Mám zakoupený ionizátor vody, mohu vodu z něj pít při půstech

a) 1-3 denní
b) 7+ denní

a pak se chci zeptat, kde se dá koupit potravinářská destilka. Obešel jsem tady v Mostě několik lékáren, destilku neměli a musel jsem si vyslechnout přednášky o tom, že oni se učili, že destilka se nesmí pít atd. Jo a taky z paní lékárnice vylítla perla, když prohlásila, že nevidí žádný rozdíl mezi technickou a potravinářskou DV. Když jsem jí řekl, že to chci na pití při půstech, tak se mě pro jistotu 2x přeptala na cože a zakroutila očima. Ta paní měla při průměrném vzrůstu nadprůměrných asi 100 kg, tak jsem si pak pozdě uvědomil marnost svého vysvětlování. Já si myslím, že když to budu lít do chladiče v autě tak má samozřejmě pravdu. Pak jsem to zkusil hledat na netu a zas nic. Tak nevím. Přemýšlím o koupi destilátoru, těch 7000 bych byl ochoten do toho vrazit (za jistých okolností), ale myslím si, že když s manželkou začínáme a chystáme se teprve na 1ky a za 3 týdny na 3ku, tak nám bude zatím stačit ta voda z ionizátoru. Beru to jako palebnou přípravu do budoucnosti cca 2-3 měsíců.

Tak pokud to chcete dělat opravdu poctivě, tak opravdu destilku z lékárny, mají dva druhy a to v plastu, tedy běžnou, chuť nic moc, ale použít se dá, nebo do injekčních roztoků v půllitrových lahvích za cca 3O,-Kč a ta je s jistotou. Prodávat ji bohužel nechtějí, kupují si ji narkomani a jsou s tím docela problémy. Chce si to vypěstovat důvěru nějaké normální lékárnice a pak s tím není problém. Další dobrá možnost je to co vám radí člen kobra23, prostě si pořídit reverzní osmózu a máte vyřešeno.

PříspěvekNapsal: čtv srp 08, 2013 4:56 pm 
Administrátor
Administrátor

ceskymo píše:
Tak jsem prisla na to, konecne!, proc slo nejak vsechno spatne. Pila jsem jenom prefiltrovanou a vymrazenou vodu, zatimco jindy destilku. Takze se traveni vubec nezastavilo, no a ty stavy teda byly priserny. Takze: destilka je zaklad!Pust jsem ukoncila a za mesic znova, ale tentokrat uz jenom s destilkou \":)\"

Tak delší půsty bez destilky nejsou moc dobrý nápad i když asi u našich předků to nějak jít muselo, nedovedu si představit kde by dotyčný v té době sehnal destilku.

PříspěvekNapsal: čtv srp 08, 2013 6:43 pm 

Jardo, my toho zas az tak moc nevime o "technologiich" nasich predku - treba tu vodu zplynovali a meli destilku, ale bylo to pro ne natolik "normalni", ze o tom nejsou zadny zaznamy, nevim... treba meli jenom pristup k uplne cisty vode, nebo byli odolnejsi... co my vime dneska? Rekni mi treba, jak dosahli absolutni cistoty u vyroby piva, napr...?
Zpatky k pustu - tak zle mi uz snad desetileti nebylo a jeste ted citim nasledky; vysvetleni jsou dve:
1. filtrovana voda misto destilky
2. neco opravdu mizernyho ve mne se nacalo... tomu verim spis, protoze uz je to uz 4 dny a jeste stale je tu prujem a spatny pocity, ale jinak jsem aspon schopna fungovat. To jenom pro mne se zeleznym zdravim je tenhle stav nenormalni.

PříspěvekNapsal: čtv srp 08, 2013 8:57 pm 

ceskymo píše:

Nesmysl. Přeceňujete rozdíl (z hlediska zastavení trávení) mezi destilovanou a filtrovanou vodou u takto krátkého půstu, bordel nebude v přijímané vodě, ale v těle.
Mimochodem, čistá pramenitá voda, našimi předky pitá, rozhodně nebyla destilovaná.
Destilka může být dobrý novodobý detoxikační prostředek, ale je to voda hladová, absorbující, pokud byste už před půstem měla např. kritický nedostatek některých minerálů, mohla byste si způsobit celkový minerální rozvrat organizmu, nikdo nevyčurá destilku.

PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2013 6:12 pm 

Co dešťová voda, ta by měla být destilovaná.

PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2013 7:01 pm 

Zdenek20 píše:
Nesmysl. Přeceňujete rozdíl (z hlediska zastavení trávení) mezi destilovanou a filtrovanou vodou u takto krátkého půstu, bordel nebude v přijímané vodě, ale v těle.
Mimochodem, čistá pramenitá voda, našimi předky pitá, rozhodně nebyla destilovaná.
Destilka může být dobrý novodobý detoxikační prostředek, ale je to voda hladová, absorbující, pokud byste už před půstem měla např. kritický nedostatek některých minerálů, mohla byste si způsobit celkový minerální rozvrat organizmu, nikdo nevyčurá destilku.

Mam par znamych, kteri piji pouze destilku, 3 lidi uz 20 let, 2 lidi 10 let, vsichni naprosto zdravi. Sam ji piju zatim jen par mesicu, mam pristroj na 4 litry, na dne zbyde vzdy trochu usazenin ktere fakt hodne smrdeji, zdroj prazske vodarny. Neumim si predstavit, ze bych to zas vyplachnul zpatky do tech 4 litru ciste vody a vypil. Navic co se tyka mineralniho rozvratu, reverzni osmoza je destilce velmi blizka a tu jen tady na foru pije rada lidi a asi uz taky dost dlouho.
Na druhe strane jsem sam delal pusty o vode z kohoutku a bez problemu, nejdelsi 18 dni. Nicmene kdybych si vybiral tak urcite destilku.

PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2013 7:05 pm 

Kachně píše:
Co dešťová voda, ta by měla být destilovaná.

Problem muze byt znecistene ovzdusi. Nekdo doporucuje nechytat to hned jak zacne prset. Jinak to samozrejme destilka je. A znamy to nejak meril a tvrdil totez.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]