Lenže to že ti vletia do úst a podráždia hrdlo alebo spôsobia kašlanie - to je len jeden pohľad veci... No ich jedenie, to je druhý pohľad... napríklad také mravce majú údajne veľmi veľa železa... Čo Vy na to, pán Jarda ?
.
Čo si budeme hovoriť, Ázia, Južná Amerika, Afrika, Austrália... tam je to bežné ( viac-menej ). Tak čo ??? Kebyže chodím do lesa zbierať si chrobáky a hmyz ( cvrčky, drevokazných chrobákov, múčne červy ( dobre, tie asi v lese nenájdem ), Vážky, Saranče, šváby, ploštice, cikády, kobylky motýle ( no a čo, že sú pekné ? Keď ich môžu žrať vtáky... )...
Kto má chuť na smažené brambúrky, nech si dá červíka. Kněžice ( neviem čo to je ) chutia ako jablká, termiti ako oriešky, Vroubenky ako sladká tekvica, Cvrčekovia a saranče majú jemnú chuť prekrývanú ostatnými chuťami.... Mám si to všetko overiť ?
Buď ich budem chodiť zbierať do lesa ( vrámci prechádzky ), alebo si zistím, kto v mojom meste ( či blízkom okolí ) ich chová. Na sušené nemám chuť, pražený hmyz asi chutí najlepšie, ale ja chcem práveže surový ( asi jediná možnosť jesť surové "mäso" ).
Perličky : čerstvá Saranča malá obsahuje 20,6% bielkovín, mravenčie vajíčka 7% ( asi najmenej zo všetkých druhov )
Najviac kaorické sú Saranče malé ( 100g/153 kalórií, čo nie je v podstate veľa )
Hmyz ma veľmi zaujímavý aminokyselinový profil.
Najlacnejšie asi vyjdu múčne červy... Aj na chuť cibule či kefíru ste si museli zvykať, tak sa netvárte kyslo, ľudia...
_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012)
dieta