niklak píše:
Zdravím Jardo,
chtěl bych se vrátit k té sušičce, kterou jsi zmiňoval Bielmeier-bhg-601 a která následně byla rozcupována.
Na nějaké stránce jsem se dočetl, že sušička netopí na určitou teplotu, ale těmi stupni přidává k okolní teplotě 20/40/60 °C (250/500/700 W). Je možné to odzkoušet? Případně alespoň první stupeň? V tom případě by asi stačilo mít sušičku v místnosti, kde je kolem 20 °C a je vyhráno a není třeba časovač.
Pak bych se chtěl ještě zeptat, jak dlouho tu sušičku máš. Nemám dobrý pocit z toho, že ji opakovaně zapínám a vypínám. Připadne mi to jako u žárovky, která má životnost omezenou buď na množství odsvícených hodin, nebo množství zapnutí/vypnutí.
No a do třetice jsem na nějakém obrázku viděl, že plata sušičky nemají děravé dno. Neznamená to, že se zespodu zapaří, nevysuší dokonale?
Moc děkuju za odpověď.
David
Tak rozcupována, toť otázka, já ji mám mnoho let, slouží stále dobře a mimo tu vyšší spotřebu funguje dokonale. Opakované zapínání zde nemůže představovat žádný problém a neděravá plata jsou spíše výhodou protože pach potravin z jednoho plata se nepřenáší do druhého, což je zase nevýhodou ostatních sušiček. Tam dát dospodu houby, tak je houbové všechno. S tou teplotou je to diskutabilní, zpočátku se vše natápí a připočtená teplota je tedy ilusorní, to by fungovalo až od určitého momentu.