smajliss píše:
ten tvůj pohled je hodně zaslepený .. tím, že totiž zabraňuje vstřebání vápníku, tak působí blahodárně na zdraví našich cév, protože brání kalcifikaci, která velmi přispívá k ucpávání cév
a kyselina fytová není jednoznačně špatná .. to jenom paleo z ní dělá strašáka a přitom má i své dobré vlastnosti: viz článek od Anny Strunecké, autorky Doby Jedové
http://casopis-zsfju.zsf.jcu.cz/kontakt ... 010341.pdftaky nevěřím tomu, že všechny ty studie, které chválí vysokoprocentní čokoládu, že působí dobře na cévy a na dobrou náladu jsou podplacené :-
Vápnik Z VODY, alebo vápnik Z OBILNÍN, VYZRÁŽANÝ, ten spôsobuje KALCIFIKÁCIU KRVE..... Tak si to "dober"...čau.
Na dobrú náladu pôsobí aj alkohol vo väčšom množstve, než je doporučené (ja si ho nikdy nedávam na náladu, veď polka štamprlíka vodky ma nemá šancu dostať "do nálady"). Čokoláda sa vyrába vo veľkom, ako káva, a ešte vo väčšom............ Štúdie sa môžu vycucať z prsta, nemusia. Ale nazabúdaj na to, ako mnoho štúdii chváli celozrné obilniny, sóju, a ostatné šmejdy........ Takže nech si s každý čitateľ urobí názor sám....
S odkazy na Struneckú mi tu nedávaj............ Je naliata jak melón, takže očividne to čo konzumuje, proste nefunguje tak, ako má....