lucinda21 píše:
Dobrý den,
potřebuji se Vás zeptat na pár věcí:
1a) když si v bioprodejně koupím zrno pšenice, namelu si ho a upeču z něj chleba (nevím jaký bude bez droždí ale i to píšete že škodí), je tedy tento chleba vhodný? Mně se totiž po chlebu stýská a chuti na něj se mi stále nedaří zbavit.
1b) Stejný dotaz mám pro oves, zakoupený vcelku v bioprodejně. Mohu si ho tam navločkovat nebo namlít.
2) vitariáni používají často lahůdkové droždí, je v pořádku nebo podporuje kvasinky?
3) během půstu jsem použila Vašich rad, pít vodu s citronem. Bolelo mě břicho, když jsem pila pouze vodu, ale po napití roztoku s citronem ta bolest vždy polevila. Ale na stránkách ww.pust.cz jsem četla, že se konzumuje jen a jen voda. Bez citronu bych ale asi bolestí nevydržela déle než den. Proto jsem Vám v duchu mnohokrát děkovala za tuto radu, jen nevím, zdali se jednalo skutečně o půst.
4) píšete, že i maso a vejce je potřeba zkonzumovat do 4 hodin, ale my bydlíme v paneláku, manžel je rád že má práci a stěhovat se na venkov kvůli mým pěstebním touhám odmítá. Můžeme jídlo tedy pouze kupovat (jen bylinky si pěstuji doma). Pediatři tvrdí, že děti maso potřebují, a ve školce to do nich "hustí". Já nechci děti ponechávat v izolaci od ostatních. Už tak jsme dost podezřelí, že odmítám pečivo a mléko.
zdravím,
lucie
1)Je to lepší, ale stále škodí a totéž platí pro ty vločky, vše zahleňuje.
2)Kvasnkářům zrovna moc nesvědčí.
3)To máte jedno jak to nazvete, přesně šlo o specifickou dietu, ale svůj účel určitě splní.
4)Na dětech toho mnoho nezměníte pokud se stravují ve školných vývařovnách a nejde konkrétně o maso, prostě potřebují bílkoviny.