Iva Minksová píše:
Dobrý den, pane Zajíček. Můj problém začal v roce 2002. Bolest křížové kosti, s iridací přes l. hýždi ke kyčli. Snědla jsem spoustu ortopedických léků a nic. Problém se jen zhoršoval. Každý měsíc se přidalo něco nového a každý rok bolesti velmi sílily. Neurologie, ortopedie, rehabilitace a nic. Nakonec to dopadlo tak, že pro šílené a nesnesitelné bolesti celého těla ze zadu- od temene hlavy, neustále migrény, přes páteř, svaly, úpony a nesnesitelnou bolest v bedrech jsem se musela vzdát práce. Taky jsem se dostala k psychiatrovi, kde se léčil tento můj problém jako psychosomatické potíže. Po třech letech psychiatr konstatoval, že tato diagnóza je nesprávná. Vyšetření krve bylo v pořádku, nikde žádná abnormalita. Asi před dvěma měsíci jsem došla k lékaři docela vydšená, protože se v noci začínám hodně dusit. EKG v pořádku. A tímto skončilo.I když velmi zřetelně mne začala bolet játra a slezina, ale krev nic abnormálního nevykazuje. Na neurologii léta výsledky v moči krev a nyní i bílkovina. CT v pořádku, m.m. zevnitř taktéž. Pálení kůže a následná svědivost, je už poslední kapka, která mne přesvědčila, že to musím chytit do rukou sama. Ale netuším jak a ani co mi je. Bolesti jsou doslova paralyzující. Analgetika už téměř nereagují, musím je brát již co dvě hodiny. Poprosila jsem urologa ať ještě něco pro mne zkusí udělat, tak vzhledem k tomu,že hematurie přetrvává a ery jsou 60% poškozených mne odeslal ne nefrologii, která ovšem bude až za měsíc. Popravdě se už nesnažím ani skrývat své nejčernější myšlenky, kde by to bylo pro mne nejlepší vše ukončit, protože už bolestma nevím co dělat. Snad mi pomůžete a porádíte. Budu velmi ráda. S pozdravem Iva
Anička píše:
Já jsem na tom podobně a proto jsem ráda, že jsem našla toto téma zde. Také si se mnou lékaři něvědí rady a léky proti bolestem už mám všade po kapsách a jím je jak bombóny. Trvá to u mě 3 roky a nikde nic neobjeveno. Přesto mě to trápí a chci s tím skoncovat. Díky, že jste tu a snad nám pomůžete. Anička
Pro tento stav jsem přesvědčen, že děláte dvě zásadní chyby. Promyslete si jak to začalo a zjistíte, že patrně překyselením. Logické je se tedy tělo odkyselit a vy naopak do sebe cpete kvanta kyselinotvorných pilulí. To se potom nedivte, že se váš stav pouze zhoršuje. Další jsou ty psychické komplikace, které opět krmíte pilulemi a zase stoupají potíže. Dejte si na to kvanta hořčíku a máte klid na duši. Moje rada tedy zní denně čistit střeva, minimálně tři dny, případně i týden k jídlu a pití pouze okurky, nebo melouny a šťávu z těchto plodin, nic jiného ani kousek ničeho jiného. Dále tolik vstřebatelného hořčíku, až to vyvolá průjem a pak to držet těsně před tím průjmem. Dodávat ho můžete jak vnitřně, tak pomocí koupelí, ale udržet to těsně před tím průjmem a dávku si musíte vysledovat, je u každého jiná.