Tolar píše:
Jani napis neco vice musi byt nejaka pocitova vec..Co klistyr?Pozorujes neco?Drzis se navodu?Pry na spodnim supliku v lednici,spotrebovat do 20 dnu atd..Co tinktura?Zkusila jsi?V jakym mnozstvi beres za den a jake davky?Promin dost me to zajima,kdyz v tom jedes tak dlouho-) Tolar
Návodu se nedržím / prakticky většinou nikdy /, beru zhruba velikost hlavičky od sirky, 1-2x denně, podle toho, jak jsem na tom množstevně a jaké je období, dřív jsem to rozpouštěla ve vodě, ted to dám jen do pusy a spolknu, nijak to neřeším, mám ho v ledničce ve dveřích. Do klystýru to nedávám nevidím důvod. Pokud má někdo nějakou zlomeninu poradím užívání mumia, na to ale pozor, mumio urychluje srůstání kostí. U kluka to zabralo super na zlomenou ruku, srůst bez komplikací a v kratší době, než mudrci předpokládali - byli udiveni. U mojí fenky-shodou okolností si jedno z našich štěnátek u nových majitelů zlomilo nožku, naše štěndo co jsme si nechali taky, takže zlomenina nožek u obou fen - plemene naháček - v rozmezí jednoho dne, známí dávali irish cal, my jsme dávali mumio, u nás byla zlomenina asi o 10 dnů dříve a kvalitně srostlá, obě fenky měly podobné zlomeniny, platničky a šrouby, které se při druhé reoperaci vyndávaly, veti se u nás divili, jak je možné, že to máme tak brzy v pořádku, mumio neznali. Super bylo to, že si nás veti opravdu hlídali a chodili jsme na rtg a kontroly, mumio jsem poradila nedávno mojí kámošce, spadla z koně a zlomila si nohu, dost škaredě, taky má šrouby a různé železa, bere mumio, zlomeina srostla výborně, dříve, s čímž ale mudrci nepočítali a železa, který chtěli vytáhnout, tam prostě nějak zarostly, takže jí to znovu štípali a ted se bude znovu řešit, co se s tím vlastně bude dělat, je to už asi 3tí operace. Vpodstatě to měli dříve pohlídat, mumio neznali a tím, že došlo k dřívějšímu kvalitnímu srůstu, kdy tam ale zůstaly i železa, je ted problém. U klasické zlomeniny bez želez je vždy kvalitní a dřívější srůst žádoucí. Jinak mumio působí blahodárně po všech ostatních stránkách a to i při unavě organismu na druhé straně se po něm i dobře spí. Dělávám si i různé krémiky - když nejsem líná - na plet. Trošku mumia rozpustím v půlkapičce vody a smíchám třeba s kalciovkou nebo zinkovkou z lékárny, nebo s kokosmarjánkovou mastí, výsledkem je napjatá plet, viditelně to vyhlazuje vrásky, rozjasnuje, před tím je možné ještě udělat lehký pealing s himalájskou solí - velmi jemně,aby se plet nepoškrábala, pak smíchat enteros gel s troškou kys. ascorbové naplácat na plet jako masku, nechat působit a já co chvila provlhčuju, protože to vysychá a pokožku to stahuje, pak umejt a natřít nějakou mastí s mumiem... u kosmeticky jsem nikdy nebyla, asi by mi nenabídla nic lepšího a učinnějšího
. Jinak mumio dávám i zvířatům, když je nějaký problém, není všespásné, ale jako podpůrný prostředek je super. Zdůraznuju, že ve formě tabletek s přídatnými látkami je naprosto naprdlačku.
Ještě ke spotřebě, pokud je mumio jak se uvádí tisícelet staré, tak v ledničce určitě za 20 dnů nezestárne