[quote="Entaro.Martin":1pazb4bj]Dobrý den, taky trpím lupenkou, únavou.
Rozhodl jsem se zkusit "Živou stravu".
Můj jídelníček poslední tři měsíce vypadá asi tadle:
4:00 štáva z jednoho pomeranče, citronu, limetky, grepu, naředěná 1:1 vlažnou vodou je toho asi 700ml
5:00 3 banány se skořicí a něčím dalším (borůvky, goji, včelí pyl, jahody, kokos olej)
7:00 čaj (zelený, býlí, nebo jiný bylinkový)
10:00 polosladké smothies se salátem (špenát, římskej salát, hlávkovej salát, atd) 500ml (5 jablek +150g špenátu třeba)
12:00 0,5l vody
15:00 další smothies 500mů
17:00 jaterní čaj 0,5 l
18:00 domácí kefir rozmixovaný s konopným semínkem nebo chia semínkem nebo kakaovýma bobama + salát + třeba mandle+česnek cibule + ostropercec mariansky
s každým jídlem porbiotika, 15 kapek hcl, a trávící enzymy.
Vím že mám moc chodů ale pokud dam větší množství jídla tak mě to nadýmá.
pokud uberu jen chod tak zase moc hubnu, mám velmi fyzicky náročnou práci.
Chtěl bych do jídla zařadit zeleninové šťávy(okurkovou atd) nebo mladý ječmen. bohužel už nevim kam.
Pozitiva:
Lupénka je podstatně lepší, vidím to na nehtech že odrůstají a stenčuje se zasažená kůže.
Dále zrak se mi zlepšil, lépe se mi ráno vstává, lepší imunita.
Bohužel mi stále padají vlasy, mám kruhy pod očima, šedý povlak na jazyku, nervozita, neustálé napětí a hlavně acholickou stolicí, vším tídle jsem trpěl i před dietou.
A dieta mi způsobila: zimouhřivost, menši libido, hubnutí asi 12kg vážím 68Kg což se mi už zdá málo k 178cm.
Zkoušel jsem klistýry asi 22 v řadě denně. během provádění zlešování po skončení zhoršení, překvapilo mě že jsem šel na toaletu až po 4 dnech po skončení klistýrů.
Takže chěl bych se zeptat co dál. jestli máte nějaké nápady[/quote:1pazb4bj]
Dobrý den, odpovím jako laik, jak bych se zařídila já.
Nejprve k jídelníčku.
Já bych měla hrozný hlad, a to nedělám žádnou těžkou práci. Není divu, že hubnete, nepřijímáte téměř žádné tuky. Přidala bych semena a ořechy, já jich jím poměrně dost, jinak nemám pocit sytosti. Hubnu i tak, ale já mám zatím nadváhu. Tuky vám pomůžou i zpracovat vitamíny. A doplní minerály. Celkově je vaše strava chudá na sacharidy a kalorie, pokud to tak můžu říct, přidala bych něco k těm travám
- brambory, topinambury nebo něco podobného. A další druhy zeleniny, mrkvičku atd. Taky sušené ovoce dodá energii a mnoho dobrého. A avokádo - další tučná dobrota.
Také bojuji se slabou lupénkou.
Já mám na syrové stravě hodně energie, je mi stále teplo, libido nezvladatelné
, takže někde děláte chybu.
Pokud myslíte kefír z tibetské houbičky, tak toho bych se nebála a za mléčný výrobek nepovažovala (jak zde říkal i pan Jarda) - rovněž bych neomezovala ovoce - to byste byl kost a kůže. V tomto myslím, že člen "sestřička" nemá pravdu. Nevěřím na jakýkoli zhoubný vliv ovoce na tělo.
Vaše strava je hodně alkalizující, proto asi to vysoké ph moči, tělo vylučuje zásady. Jestli to správně chápu, tak potom nemá možnost vylučovat kyseliny a tím pádem se očišťovat od "nemocí".
I v tom pomůžou ořechy, naklíčená čočka a jiné kyselejší ňamky
Nebo bych trochu ubrala toho chlorofylu (listí).
A ty další projevy - stolice, kruhy pod očima - nechala bych si neprodleně vyšetřit