Emidlo píše:
to jsem zatím taky nepochopila. spousta zeleniny, ovoce a pořád málo vitamínů a mám chodit do lékárny pro pipulky když jsem zdravá ze stravy.
jdu to pročíst celé po druhé. takto se mi to zdá divočina.
Pozri, ja Ti to vysvetlim tak jasne, ze z toho to uz musis pochopit. Dnesna planeta je tak zamorena, ze v pode chybaju ziviny, a tak plnu potrebu latok nepokryje ani najidealnejsie zostavena surova strava. Pretoze, potrebna davka cennych latok pre ludi z dneska, je
vacsia, nez pre tych z minulosti. Narodili sme sa v zoslabnutejsich telesnych schrankach, a tak potrebujeme viac tychto latok, aby sme sa mohli vysvihnut naspat na povodnu vitalitu predkov. K tomu ale, nielen ze sa narodime s podkopnutou vitalitou, ale naroky na cenne latky v prostredi, v ktorom zijeme, stupaju stresom, tazko skusanou psychikou, nedostatkom lasky, a zamorenym zivotnym prostredim. Uvedomujes si, co to znamena? V potrave, a to aj v tej najidealnejsej, najmenej znehodnotenej - surovej strave, je menej latok, ale telo ich potrebuje viac, podaktorych aj 3x viac, nez kedysi. K tomuto vsetkemu, je este rozdiel, brat nieco preventivne, to znamena, udrzovat si rovnaku vitalitu, ako liecit sa... teda dostat sa s chorobneho stavu, do zdraveho. Ak Ti teda ide o zlepsenie zdravotneho stravu, potom je jasne, ze treba urobit viac, ako ked si zdrava, a robis to preventivne.