demonek píše:
Dobrý den pane Jardo, píšete, že základ je ve střevě, ale já ho čistím už dlouho a rýmu mám ihned, jak se zhorší počasí, začnou mě bolet dutiny a hlava. Nebo jako myní mi to naopak začne pálením žáhy, z toho narušená sliznice v krku a ihned na ní zánět, ten se mi dle očekávání (opakovaná zkušenost) posune do nosu a taky dolů do průdušnice. Již mám rýmu tři týdny, takže příčina zřejmě jinde, než ve střevě. Narušení sliznice krku a pak díky špatné buněčné imunitě, než se sliznice obnoví, udělá se zánět, jinak nevím, proč hned nemá akutní zánět v krku, rýmu, každý, koho pálí žáha.... Pokud by byla příčina ve střevě, udělala by se mi rýma i za dobrého počasí a bez pálení žáhy, ne? Přitom neti dělám urinou každý den už rok, klystýruji, bohužel se mnohem hůře vyprazdňuji než dřív, to střevo je línější a klystýr jako by byl už nutností. Mléko ani lepek nejím, cukru se taky vyhýbám, denně nachodím i 10km, hodinu cvičím, beru doplňky, Kurungovity, vitamíny, minerály, rybí olej, oxy-oxc, atd. Taky HCl, ale nějak mám problémy stran pálení žáhy i sní, přitom bych měla mít nedostatek, tak dodávám, ale jako by to někdy vůbec nezabíralo a po jídle jen krkám a jsem nafouklá. Taky mi snižuje ph, přitom by měla být zásadotvorná. Mimochodem ph se mi nedaří zvednout už ani melounem a mám po něm velké pálení žáhy. Sodu nemohu, totálně mi rozhodí žaludek- bolesti, pálení žáhy se potom ještě zhorší. Nyní na tu rýmu do nosu ředěný lugol a nic, koloidní stříbro po týdnu taky nic, klystýry, piju 3-4l/den. Zánět v krku už dávno nemám, ale ta rýma a bolesti dutin trvají, jak se to rozjede, nechce to pryč. Po roce čištění a změn v životním stylu, jídle, jsem na tom bohužel mnohem hůř, předtím jsem měla rýmu dvakrát za zimu, teď jí mám desetkrát do roka a co hůř i záněty dutin. Na endokrinologii vše ok- testy na celý endokr. syst. , krevní obraz, minerály taky, i homocystein, Cu, Zn.
To je docela divné, pak by mohlo jít o dvě příčiny, které se mohou do určité míry překrývat. Jedna je rozhozený kortizol a pak jsou záněty, nebo infekce docela normální a druhá možnost jsou drobní paraziti. Asi bych začal u těch parazitů a použil Endiaron 3x denně tabletu po jídle po deset dní, případně jde jít krátkodobě až na trojnásobek této dávky a současně dodávat probiotika, ideálně nad 500 miliard denně. Také vidím jako vhodné dodávat kolagen a vitamín C, což sliznicím pomůže v regeneraci. Jinak mě klidně zavolejte a poladíme co je třeba.