novanaj píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala na toto. Mám destilační přístroj, ale moje destilka nemá ph 7, což mě velmi překvapilo, ale jen něco přes 6. Číim to může být způsobeno? A jinak - k předchozímu dotazu- já destilku nezamražuji, což je možná chyba, nevím, ale mám ve skleněných džbánech krystaly a k vodě mluvím. Říkám např. slova : zdraví, láska, děkuji...a tak. Uvažuji, že začnu vodu zamražovat, ale je to všechno tak zdlouhavé a náročné na energii, že nevím.
Ani destilka neni dokonale cista. Kdyby byla, tak ma opravdu pH 7, ale kdyz ji chvili nechas v otevrene nadobe, tak absorbuje napriklad male mnozstvi kyslicniku uhlicityho ze vzduchu a muze tam byt i male mnozstvi neceho jineho. Nicmene i kdyz nemas pH 7, je to zrejme nejcistsi a tedy i nejlepsi voda co muzes docilit, tedy pokud nemas treba plastove viko pristroje a nechyta voda neco z toho plastu. Piji destilku taky, ale pH se opravdu nezabyvam. Destilku rovnez nezmrazuju, casto ji piju jeste teplou, a ani si s ni nepovidam
. Cetl jsem radu knih od ruznych guru, kteri doporucuji destilku nejen k beznemu piti, ale i pri lecbe rakoviny, a nikdo z tech, kterym nejvic verim, se nezabyva mrazenim nebo tim, ze by se s ni bavil.
Samozrejme je to na tobe. Jestli si myslis, ze je dobre s vodou nejdriv pokecat nez ji vypijes, tak se toho drz, urcite to neuskodi
.
PS: pro zajimavost, za kolik a kde jsi koupila destilacni pristroj? Obcas by se nekomu hodil levny a kvalitni zdroj.