beati_paoli píše:
Zřejmě máte na mysli kyselinu askorbovou (vit C). Kyselina citronová se používá jako jeden z aktivátorů MMS.
Nejvhodnější je čerstvá šťáva, tak jestli Vám to finance dovolí tak se určitě vyplatí investovat to odšťavňovače - na aukru se dá koupit za pár stovek, ale určitě se vyplatí investovat do kvalitního nízkootáčkového a šťávy zařadit do denního pitného režimu.
Jinak co se týká kupovaných tak bohužel nedokážu poradit, jelikož nemám přehled a nepoužívám. Ale zaměřte se na výrobky kde není kyselina askorbová.
Pěkný den.
To samozřejmě vím, že nejlepší jsou čerstvé šťávy. Myslela jsem schůdnější cestu, kdy si koupím již hotovou vylisovanou šťávu, bez nutnosti něco lisovat. Myslela jsem si, že jsem jednu takovou již objevila v supermarketu Albert, byla v chlaďáku za 46 Kč a "tvářila" se na první pohled opravdu jako vhodná. Na obalu bylo napsáno , že jde o čerstvou šťávu z jablek lisovanou za studena, bez jakéhokoli přidání dalších přísad, pouze lehce pasterizovanou. Tak jsem zajásala, že je to konečně ono. Ale když jsem si udělala kontrolní měření testovacími proužky, tak nastalo zklamání. Při 2,5 aktivovaných kapkách MMS v 1 dcl se ukázal obsah chlordioxidu pouze asi 10 ppm. A to se mi zdá u čerstvé šťávy opravdu málo. Když jsem udělala stejný test u levnější varianty jablečného džusu přímo vyrobeného pro Albert za cca 30 Kč, tak z toho vyšla vítězněji ta levnější varianta. Tam se obsah chlordioxidu pohyboval při stejných podmínkách kolem 25-30 ppm. Ale stejně mi pořád nedá spát ten sirup, který tady zmínil Batles

Zdraví Eva