Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 10:58 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon srp 05, 2013 8:33 am 
Administrátor
Administrátor

jak píše:
Dobrý den,
poslední dobou mě trápí opravdu časté říhání a to i na lačno. Vzbudí mě to i v noci a masivně říhám i hodinu.
Můžete mi prosím poradit, co by mohlo být příčinou.
Jen pro informaci - 90% mé stravy se skládá z ovoce, zeleniny, ořechů a semen.
Děkuji za odpověď.

Patrně máte nedostatečnou torbu HCl, což si otestujte krkacím testem a pokud si nekrknete musíte ji dodávat. Počítá se ale opravdu chlapské krknutí, ty drobné jsou spíš odchod plynů ze zaplynovaného žaludku.

PříspěvekNapsal: pon srp 05, 2013 8:36 am 
Administrátor
Administrátor

Elkimek píše:
Dá se při nedostatku HCl používat vnitřně 4procentní HCl? Případně kolik kapek a kdy? Při jídle, před po?

Ano a zhruba stejné množství jako 3,5%tní. Většinou se dává po jídle, ale vhodné je při větším deficitu dodávat před i po.

PříspěvekNapsal: pon srp 05, 2013 9:42 am 
Administrátor
Administrátor

likik píše:
Dobrý den,

trpím nejspíš nedostatkem hcl. Po každém jídle (nekyselém) například po obědě mám trávící potíže. žaludek zlobí a nechce to ztrávit a není mi dobře. Také trpím plynatostí a kvasinkama ve střevech a slabým atopickým ekzémem. Podle mého úsudku mám nedostatek HCL. Když vypiju lžičku octa, problémy po jídle vymyzí. Teď ale k mému dotazu. Chci se zeptat, jak tuto situaci napravím? Čím mám dodat hcl? Bojím se experimentovat a koupovat si ji v lékárně, spíš bych ráda nějakou cestu přes potraviny. Mockrát děkuji za odpověď.

Ono to je zde již mnohokrát popsáno jak podpořit tvorbu HCl pomocí potravin, tak to trochu projděte, ale pokud jste ve stresu, tak to asi tím nevyřešíte, osobně bych se HCl nebál, nebo si kupte tablety betain HCl, ty to řeší také velice dobře.

PříspěvekNapsal: pon srp 05, 2013 9:44 am 
Administrátor
Administrátor

jajda22 píše:
Dobrý den,pane Jardo stále se tu řeší nedostatek kyseliny v žaludku-ale já mám pebytek podle krkacího testu-říhám do jedné až dvou minut a pak ještě občas asi hodinu,jinak i ráno po probuzení a i během dne-co s tím jak to řešit? Doktorka mi napsala Lanzul na potlačení tvorby kyseliny-mám to brát,nebo to napravovat nějakými potravinami-jakými?? Děkuji

No ono je otázka jak moc si krknete, pokud jen tak dámsky, tak to se nepočítá, tam jde o odchod plynů ze zaplynovaného žaludku a ten je zaplynovaný právě kvůli nedostatku HCl. Než se pustíte do tlumení tvorby HCl, vyzkoušejte ji spíše dodat a uvidíte zda se stav zlepší.

PříspěvekNapsal: pon srp 05, 2013 9:32 pm 

Jarda píše:
No ono je otázka jak moc si krknete, pokud jen tak dámsky, tak to se nepočítá, tam jde o odchod plynů ze zaplynovaného žaludku a ten je zaplynovaný právě kvůli nedostatku HCl. Než se pustíte do tlumení tvorby HCl, vyzkoušejte ji spíše dodat a uvidíte zda se stav zlepší.

Děkuji-krkám opravdu dámsky-zkusím Betain

PříspěvekNapsal: pon srp 12, 2013 9:44 am 

Dobry den pan Zajicek, je mozne, ze sa tvori malo HCL, aj ked s travenim nemam ziadne problemy? Manzel si robil test so sodou,podla vami popisovaneho postupu. Urobila som si ho tiez, vylozene zo zvedavosti a negrgla som vobec. Ako to mam teda vyhodnotit? Vdaka

PříspěvekNapsal: pon zář 16, 2013 10:18 am 
Administrátor
Administrátor

mifa píše:
Dobry den pan Zajicek, je mozne, ze sa tvori malo HCL, aj ked s travenim nemam ziadne problemy? Manzel si robil test so sodou,podla vami popisovaneho postupu. Urobila som si ho tiez, vylozene zo zvedavosti a negrgla som vobec. Ako to mam teda vyhodnotit? Vdaka

Tam jde o celkem logickou reakci, pokud máte v žaludku kyselinu a vypijete jedlou sodu, dojde k reakci při které vzniká velké množství plynu a pak si člověk krkne. Pokud si nekrknete, je vysoce pravděpodobné, že tam HCl skutečně nemáte o čemž mnoho lidí neví po značnou část života. Problémy se zpravidla dostavují až po mnoha letech a teprve poté tento problém lidé začínají řešit.

PříspěvekNapsal: pon zář 16, 2013 11:11 am 

Jarda píše:
Tam jde o celkem logickou reakci, pokud máte v žaludku kyselinu a vypijete jedlou sodu, dojde k reakci při které vzniká velké množství plynu a pak si člověk krkne. Pokud si nekrknete, je vysoce pravděpodobné, že tam HCl skutečně nemáte o čemž mnoho lidí neví po značnou část života. Problémy se zpravidla dostavují až po mnoha letech a teprve poté tento problém lidé začínají řešit.

To je zaujimave, pretoze sa povazujem za cloveka, ktory stravi aj klince.

Ta kyselina tam je a caka, kym sa moze zapojit do travenia? Nezacne sa tvorit az potom, ako sa zaludok naplni?

Doplnam, ze uz to asi zacinam chapat. Zaludok sa zaplni,v tomto pripade napojom s jedlou sodou a v tom okamihu sa hcl zacina vylucovat a dajme tomu do tych troch minut je stav plny a vtedy si clovek grgne. Takze ano, hcl sa tvori,ked je nieco na travenie,ok

Naposledy upravil mifa dne pon zář 16, 2013 11:40 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon zář 16, 2013 11:36 am 

Jarda píše:

Kym som ranajkovala chlieb s tahini alebo arasidovym maslom plus banan a hrozienka, vyhladla som do dvoch hodin. Teraz, ked ranajkujem podla vaseho vzoru, vydrzi mi pocit nasytenia aj 5 hodin. Zatial to povazujem za vyhodu (dlhsi cas plne brucho). Nie je to uz nahodou prvy prejav toho nedostatku HCL?

PříspěvekNapsal: pon zář 16, 2013 12:35 pm 

Když má člověk málo soli, tak se mu dělá i málo kyseliny v žaludku.

PříspěvekNapsal: sob zář 28, 2013 8:53 pm 
Administrátor
Administrátor

mifa píše:
To je zaujimave, pretoze sa povazujem za cloveka, ktory stravi aj klince.

Ta kyselina tam je a caka, kym sa moze zapojit do travenia? Nezacne sa tvorit az potom, ako sa zaludok naplni?

Doplnam, ze uz to asi zacinam chapat. Zaludok sa zaplni,v tomto pripade napojom s jedlou sodou a v tom okamihu sa hcl zacina vylucovat a dajme tomu do tych troch minut je stav plny a vtedy si clovek grgne. Takze ano, hcl sa tvori,ked je nieco na travenie,ok

Tak vidím , že odpověď je na světě dříve, než jsem stačil zareagovat.

PříspěvekNapsal: sob zář 28, 2013 8:56 pm 
Administrátor
Administrátor

mifa píše:
Kym som ranajkovala chlieb s tahini alebo arasidovym maslom plus banan a hrozienka, vyhladla som do dvoch hodin. Teraz, ked ranajkujem podla vaseho vzoru, vydrzi mi pocit nasytenia aj 5 hodin. Zatial to povazujem za vyhodu (dlhsi cas plne brucho). Nie je to uz nahodou prvy prejav toho nedostatku HCL?

Ani ne, tam jde spíše o glykemický index daných potravin a dle toho je pak dána délka trávení.

PříspěvekNapsal: ned lis 10, 2013 8:08 am 

jajda22 píše:
Jarda píše:

Děkuji-krkám opravdu dámsky-zkusím Betain

Dobrý den-zatím jsem zkoušela na doplnění kyseliny potraviny,ale ted chci zkusit betain.Pane Jardo nemáte zkušenosti s firmou Fichema? Chtěla bych si tam objednat právě ten Betain,ostropestřecový olej na kašičku a ricinový olej na očistu od parazitů-hodí se výrobky od nich pro naše účely? mám obavy abych si spíš neublížila Děkuji moc za Vaše rady a přeji pevné zdraví,klobouk dolů před tím,co všechno pro lidi děláte!!!

PříspěvekNapsal: pon lis 18, 2013 12:16 am 

Ráda bych darovala polovinu balení Betainu HCL od Fichemy, už ho nebudu potřebovat, je toho asi 150gramů, mám k tomu i několik prázdných tobolek. Nejlépe osobně k vyzvednutí na na Praze 5 - Újezd. Trvanlivost do 20.2.2014. Ozvěte se kdyžtak na email martaflajs@yahoo.com.

PříspěvekNapsal: ned pro 22, 2013 11:59 am 
Administrátor
Administrátor

jajda22 píše:
Dobrý den-zatím jsem zkoušela na doplnění kyseliny potraviny,ale ted chci zkusit betain.Pane Jardo nemáte zkušenosti s firmou Fichema? Chtěla bych si tam objednat právě ten Betain,ostropestřecový olej na kašičku a ricinový olej na očistu od parazitů-hodí se výrobky od nich pro naše účely? mám obavy abych si spíš neublížila Děkuji moc za Vaše rady a přeji pevné zdraví,klobouk dolů před tím,co všechno pro lidi děláte!!!

Fichema má dobré zboží, myslím, že není třeba se bát. Jiná věc je, že oni mají čistý betain, prášek a bez pepsinu, který musíte navíc tobolkovat, což je dost pracné a tobolky nejsou zrovna levné, čili vyplatí se počítat a případně si větší množství hotového produktu zakoupit v USA.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]