TomIn píše:
Jako nejvhodnější se mi jeví toto téma, ale jestli je jiné, klidně to můžete Jardo přesunout jinam. Moje otázka je k chemoterapii - co brát, aby dopad na tělo byl co nejmenší a čemu se naopak vyhnout, případně čím pomoci, viz příspěvky výše. Jestli je vhodné sirnou patlaninu při chemoterapii, případně i sodu s javorovým sirupem, atd. Otci zjistili žaludeční vřed a následně rakovinu tamtéž, tak uvítám jakoukoli radu. Celkem rád jí, koření si skoro vše, nadváhu má tak 45 kg, vysoký tlak, nemocné srdce, ...
Právě to, že "rád jí" by mohl být problém, protože jednou z léčebných metod je přísný dlouhodobý půst, během něhož lze srovnat psychiku, v klidu meditovat, zamyslet se nad životem, oddělit věci podstatné od nepodstatných... Řekl bych, a vlastní zkušeností mohu potvrdit, že tato metoda není ani tak drastická jak se někdy líčí a že během těchto 6-ti týdnů se v těle i mysli odehrají věci, které jsou zcela neuvěřitelné. Dnes to půstaři mají dokonale propracované, tak, že ho provozují téměř jako sport, resp. nikoli jako nutnou volbu mezi smrtí v bolestech a smrtí hladem.
Další malou zkušenost, i když ne vlastní, mám ještě ze silné alkalizace, když před 50-ti roky na rakovinu umíral můj švagr a metastáze měl v celém těle, mnohé už ve stadiu rozpadu, ležel v horečkách, píchali mu M1
(morfium) ... zkrátka konec, když přišly od strýčka z Ameriky nějaké alkálie - namíchané údajně podle jakéhosi osvědčeného židovského receptu. Já se domnívám, že nejspíše mohlo jít o Tepperweinovu směs. Nutno poznamenat, že za hluboké totality byla nejen takováto zásilka, ale i veškerá korespondence s imperialisty, velice problémová. Zajímavé na této věci je však to, že dokud tyto silné alkálie užíval, horečky mu pominuly a cítil se podstatně lépe. Za 4 týdny mu tyto alkálie došly a on, třetí den poté, zemřel.