martina72 píše:
Ptala jste se ale na maso. Opakuji, s masem to nesouvisí, bez masa budete fungovat velmi dobře, měla byste býti zdráva jako řípa, lehoučká a plna radosti ze života. Též vám začne jídlo víc chutnat, značně se vám rozšíří jídelníček a zmnohonásobí chuťové požitky. Maso je chuťově ploché, nudné. Proč myslíte, že se prodává a používá tolik solí, marinád, koření, jejich směsí, láků, omáček, majonéz, dresinků, kečupů? Aby se to maso (a výrobky z něj) dalo vůbec žrát.
Tohle může fungovat pro někoho, v žádném případě bych se to neodvažoval tvrdit obecně a určitě bych takovéto doporučení nedával člověku u kterého neznám jeho metabolismus, krevní skupinu, jeho individuální potřeby, stav psychiky, jeho konstituci a nevěděl jaké deficity látek jej potkaly.
I po svém doporučení bych mu řekl, ať je velmi velmi citlivý k tomu co mu říká jeho tělo. Ignorováním signálů - například chuti na maso - a ignorováním negativních příznaků - ztráta váhy a svalů, vypadávání vlasů, zhoršená psychika, deprese, suchá kůže, rozjeté nadledvinky a štítná žláza (které lidé se kterými se potkávám často zaměňují za přízanky detoxu) se člověk může dostat do situace, která je blbě řešitelná.
Nota bene když je v hlavě nastavený program, že maso je pro mě špatné, nicméně moje nutkání je jíst je obrovské - takový konflikt odebírá zbytky energie.
Potkávám se s hodně lidmi, kteří jsou v podobném nastavení.