Jarda píše:
Obávám se, že údaje v uvedeném článku jsou správné. Sám před používáním mikrovlnek a dalších zařízení pracujících na tomto principu varuji, ale to ještě neznamená, že se tomu lze v dnešní době zcela vyhnout. Jde totiž o velmi mnoho různých přístrojů a zařízení, ať již v domácnosti, kanceláři, či veřejných místech a v neposlední řadě o trvalou zátěž od vysílačů o nichž mnohdy ani netušíme, že jsou v naší blízkosti. Co se týká mobilu tak bezpečné používání je asi utopie, ale do určité míry se dá vliv záření snížit s rostoucí vzdáleností od hlavy. Já zásadně používám systém hlasitého hovoru a držím telefon tak daleko od hlavy, jak mi stav sluchu dovolí. Vypadám při tom sice velice exoticky, ale zase mám dobrý pocit, že si škodím méně než ti, co při telefonování vpadají normálně. Dle mého názoru toto opatření může škodlivý vliv snížit, nikoliv však odstranit, to by jste se skutečně musel vrátit o minimálně 50 let zpátky a používat pouze ta zařízení, která se v té době vyskytovala, to zde v Evropě asi možné není, na to by se člověk skutečně musel odstěhovat někam, kde dosud lišky dávají dobrou noc a medvědi broukají ukolébavky. Takových míst je ale málo a pokud se tam odstěhuje více lidí, tak jim tam tu blbost také zavedou, protože se to již vyplatí těm, co na nás vydělávají.
Tak to je dost zla situacia. Teda dolezite je volat co najkratsie, do 2 minut, a drzat telefon co najdalej od hlavy, tusim sa daju kupit aj take sluchatka z mikrofonom na mobil, uz som ta par krat videl, po ulici isiel clovek, co vyzeral, ze hovori sam so sebou, ale potom som si vsimol, ze mu nieco vysi z usi.