Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 5:54 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte lis 12, 2013 8:18 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
dushan74 píše:
kemp píše:
Dobry den, beru olej od AGro-EL (2x), poprve jsem ho zamrazil (v mrazaku stala teplota cca -20C), po rozmrazeni byl zvlast ke konci zasob (cca 2 mesice) uz dost hořký, takze jsem ho vyhodil. Druhou davku jsem koupil mensi a nyni ji mam v lednici, ted je to mesic. Olej je chutove stale dobry. Je chut a vune oleje dostatecnym voditkem jeho kvality, prospesnosti? Pokud ano, zamrazovat ho uz nebudu. Hodne spatna zkusenost. Je tu moznost spatne varky 1.varky, ale pred zamrazenim problem s chuti nebyl...
u mna to iste, po cca 8 mesiacoch v mrazaku bol olej plny pachu a horky tak som ho vyradil.
zrejme ani mrazak nedokaze udrzat olej dlhsie cerstvy

Po dvou měsících při -20°C by měl být olej dobrý, mám z AGRO-EL opakovaně(3x) vyzkoušeno(při -18) á 5l na 3 měsíce a vždy bylo i to poslední deci dobré; 8 měsíců, myslím, je už za hranou i mrazákové čerstvosti. Po přemístění menší lahvičky z mrazáku do lednice mám vyzkoušenou čerstvost do 10 dnů. 5l mám rozlito do lahviček různé velikosti a nejprve odebírám ty větší, aby u těch posledních byla doba v lednici co nejkratší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon lis 18, 2013 5:59 pm 
Offline

Registrován: úte zář 25, 2012 9:55 am
Příspěvky: 166
Sirná patlanina mi moc chutná,ale dělám si ji na sladko s javorovým sirupem-je to vpořádku? čím by se dalal ještě ochutit na sladko? třeba sušeným ovocem? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte lis 19, 2013 6:53 am 
Offline

Registrován: pon bře 25, 2013 4:14 pm
Příspěvky: 126
Používám stévii prášek a vychytávka je nepražené kakao


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte lis 19, 2013 9:17 pm 
Offline

Registrován: úte zář 25, 2012 9:55 am
Příspěvky: 166
Poprvé jsem objednala lněný olej-a to od Agro-elu a těšila se na patlanici-lisování mělo být 4.11.,do do 7.11.jsem nic nedostala,na tel. dotaz mi bylo sděleno,že nestíhají a další lisování bude 11.11.,olej přišel 13.11.-bohužel je nahořklý-mohu ho používt abych si spíš neuškodila? -kdybych ho reklamovala,určitě by mi to neuznali-myslím. Stalo se to již někomu? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 23, 2013 10:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
30miro píše:
Ahoj Pavle,
dík za podporu; stav je takový, že dnes již z 12 kilo dolů byly 3/4 tuku, což je chvályhodné, ale ta 1/4 svaloviny je špatně.
Řadu potravin a zeleniny z výše uvedených jím, ale ze zeleniny a ovoce svalovinu nevyrobíš. Tu rýži uvádím jako moji chybu, že ji jím málo. Asi bych potřeboval nějakého kulturistického specialistu, který by označil z jídelníčku J.B. , co je nejvíc přínosné pro tvorbu svaloviny. Kdyby jsi měl tip na nějakého (rozumného) výživového poradce, budu vděčen. Zdravím, Miro

Můžete použít čisté aminokyseliny, ale pouze některé, konkrétně se musí vynechat glycin, serin, kyselina glutamová, a kyselina asparagová, které živí nádor a dovolují mu vytvářet nové cévy. Jak vidíte esenciální aminokyseliny v zásadě nevadí, naopak mohou být prospěšné a v zahraničí existují i konkrétní postupy léčby nádorových onemocnění pomocí aminokyselin.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 23, 2013 11:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
jajda22 píše:
Sirná patlanina mi moc chutná,ale dělám si ji na sladko s javorovým sirupem-je to vpořádku? čím by se dalal ještě ochutit na sladko? třeba sušeným ovocem? Děkuji

Pokud ji používáte pouze preventivně, tak přidávat můžete dle chuti, ale jinak bych se držel přesně originální diety. Zajímavé chuti docílíte pomocí palatinózy a skořice, přičemž tato skladba nasytí na hodně dlouho a nehýbe tolik s cukrem v krvi. Nicméně patrně nebude zcela vhodná pro onko.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 23, 2013 11:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
jajda22 píše:
Poprvé jsem objednala lněný olej-a to od Agro-elu a těšila se na patlanici-lisování mělo být 4.11.,do do 7.11.jsem nic nedostala,na tel. dotaz mi bylo sděleno,že nestíhají a další lisování bude 11.11.,olej přišel 13.11.-bohužel je nahořklý-mohu ho používt abych si spíš neuškodila? -kdybych ho reklamovala,určitě by mi to neuznali-myslím. Stalo se to již někomu? Děkuji

Ono hořký a lehce nahořklý je dost velký rozdíl, prostě má mít lehce nahořklou oříškovou chuť a již se to zde mnohokrát probíralo. Reklamace většinou není problém, ale musí být opravdu hořký.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř lis 27, 2013 10:22 am 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Výborné výsledky analýzy lněného oleje - LISTOPAD 2013
http://www.agro-el.cz/aktuality/analyza-lneneho-oleje-rijen-2012/
Akurát, že píšu výsledky listopad 2013a url majú rijen 2012 \":)\")) žeby škriatok?

edit: Protokol: http://www.agro-el.cz/download/?file=fil_filename%2Fc4%2F1.pdf&downloadFilename=Anal%C3%BDza_1.pdf


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 28, 2013 1:34 pm 
Offline

Registrován: úte zář 25, 2012 9:55 am
Příspěvky: 166
Pane Jardo,nevím přesně,kam tento dotaz vložit-tak tedy-začala jsem brát ráno na lačno solanku,po 14ti dnech sisnou patlaninu a ostropestřecovou kašičku,asi po 10ti dnech jsem začala od jedné kapky zinek od Vás do solanky-osmý den -po osmi kapkách zinku v solance mibylo celé dopoledne dost zle-bolení břicha,slabost,průjem.Od toho dne mám úplně světlou stolici ikdyž ne průjem-je to způsobeno tím zinkem nebo čím? a je to na závadu? Od toho dne-10 dní jsem zinek neměla-bojím se,jinak vše ostatní ano a světlá stolice je stále -nevím,jak se mám dál zařídit Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 07, 2013 5:14 pm 
Offline

Registrován: ned úno 05, 2012 4:01 pm
Příspěvky: 33
Podělím se o proces výroby a uskladnění patlanice.
Dělám vždy množství cca 2kg.

500g lněného oleje (Agro-el - kupuji 5l, mrazím v 0,5l lahvích)
1250g tvaroh plnotučný 38%
80g medu
140g lněného semínka
30g raw kakaa
Habanero papričky sušené dle chuti a výdrže \":)\"

Po zhotovení směsi ihned do kelímků od jogurtu, zavíčkovat a do mrazáku. Vznikne mi tak cca 12-14 porcí. Den před konzumací přendám porci do ledničky. Míchám před konzumací ještě s banánem.

Jím každé ráno po cvičení a do 13-14hod. mi stačí jen pít - nevím o hladu:))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned pro 08, 2013 4:57 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 22, 2012 2:15 pm
Příspěvky: 160
johnns píše:
Podělím se o proces výroby a uskladnění patlanice.
Dělám vždy množství cca 2kg.

500g lněného oleje (Agro-el - kupuji 5l, mrazím v 0,5l lahvích)
1250g tvaroh plnotučný 38%
80g medu
140g lněného semínka
30g raw kakaa
Habanero papričky sušené dle chuti a výdrže \":)\"

Po zhotovení směsi ihned do kelímků od jogurtu, zavíčkovat a do mrazáku. Vznikne mi tak cca 12-14 porcí. Den před konzumací přendám porci do ledničky. Míchám před konzumací ještě s banánem.

Jím každé ráno po cvičení a do 13-14hod. mi stačí jen pít - nevím o hladu:))

zaujimave a myslim ze aj sikovny napad ako usetrit cas, naklady na umyvanie atd.
ale myslim si ze chyba tomu cerstvo namlete lanove semeno ktore robi patlaninu super jedlom.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned pro 08, 2013 5:56 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
dushan74 píše:
ale myslim si ze chyba tomu cerstvo namlete lanove semeno ktore robi patlaninu super jedlom.

Však je tam aj ľanové semeno. Za pokus by to stálo, len je otázka jestli to přendání den pred konzumáciou do chladničky neznehodnotí.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned pro 08, 2013 6:39 pm 
Offline

Registrován: pon zář 09, 2013 8:51 pm
Příspěvky: 188
jajda22 píše:
Pane Jardo,nevím přesně,kam tento dotaz vložit-tak tedy-začala jsem brát ráno na lačno solanku,po 14ti dnech sisnou patlaninu a ostropestřecovou kašičku,asi po 10ti dnech jsem začala od jedné kapky zinek od Vás do solanky-osmý den -po osmi kapkách zinku v solance mibylo celé dopoledne dost zle-bolení břicha,slabost,průjem.Od toho dne mám úplně světlou stolici ikdyž ne průjem-je to způsobeno tím zinkem nebo čím? a je to na závadu? Od toho dne-10 dní jsem zinek neměla-bojím se,jinak vše ostatní ano a světlá stolice je stále -nevím,jak se mám dál zařídit Děkuji

Teď jsem někde četla, že světlá až bílá stolice znamená, že to jsou buď umřetý paraziti, nebo jiné breberky, tak nevím...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 09, 2013 12:13 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
misujka23 píše:
jajda22 píše:
Pane Jardo,nevím přesně,kam tento dotaz vložit-tak tedy-začala jsem brát ráno na lačno solanku,po 14ti dnech sisnou patlaninu a ostropestřecovou kašičku,asi po 10ti dnech jsem začala od jedné kapky zinek od Vás do solanky-osmý den -po osmi kapkách zinku v solance mibylo celé dopoledne dost zle-bolení břicha,slabost,průjem.Od toho dne mám úplně světlou stolici ikdyž ne průjem-je to způsobeno tím zinkem nebo čím? a je to na závadu? Od toho dne-10 dní jsem zinek neměla-bojím se,jinak vše ostatní ano a světlá stolice je stále -nevím,jak se mám dál zařídit Děkuji
Teď jsem někde četla, že světlá až bílá stolice znamená, že to jsou buď umřetý paraziti, nebo jiné breberky, tak nevím...

nebo taky:
Světlá stolice je způsobena nedostatkem tvorby žluči nebo zablokováním střevního kanálku, čímž dochází k nedostatku pigmentace. Tento problém bývá spojen i s podrážděním střev a nepravidelnou stolicí. Pokud se objeví světlá stolice, je to jasné znamení onemocnění jater nebo žlučníku. Přírodní barvu stolice (tmavou) způsobuje žluč, takže světlá stolice je jasným příznakem nedostatečné produkce žluči nebo špatného vylučování, zároveň může být příznakem žlučových kamenů, zjizvení nebo zánětu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 09, 2013 12:16 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Deane píše:
Však je tam aj ľanové semeno. Za pokus by to stálo, len je otázka jestli to přendání den pred konzumáciou do chladničky neznehodnotí.

Už se to tu dříve dost masivně řešilo, pokud je dieta J. Budwig směrována léčebným směrem, tak je nutné ji dělat VŽDY ČERSTVOU a konzumovat ji tuším do 10ti minut od výroby, pomixované lněné semínko velmi rychle oxiduje. A tvaroh se doporučuje nízkotučný, dle originálu J. Budwig, který tu dával člen PV33.
Jinak lidské tvořivosti se meze nekladou, ale originál je vždy jen jeden.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz